Barlas Erinç

Barlas Erinç

Yaşamı

Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde okuduğu sırada 2 yılını İngiltere'de geçiren Barlas Erinç çok erken yaşlarda müzikle, 15-16 yaşlarındayken de sahneyle tanıştı. Barlas'ın ilk müzik grupları, 1980 sonlarında Ankara'da çalan punk rock grubu Hardline ve heavy metal grubu Axe'tır. Axe cover şarkı çalmıyordu. Hem Ankara hem de İstanbul'da başarılı konserler veren grupta şarkı söyleyen Barlas Erinç, bir yandan grubun şarkı yazarlığını da yürütüyordu. Barlas Erinç, izleyen yıllarda kendisi de önemli aranjörlerden olacak kardeşi Alper Erinç ile birlikte Physical Scandal grubundan sonra müzik hayatına bireysel olarak devam etti.

Erken yıllarda İngilizce sözler yazan Barlas, daha sonra heavy metal geçmişi ve pop rock eğilimiyle batılı tarzda yaptığı bestelere Türkçe sözler yazmaya başlamıştır. O zamanlar İngilizce cover şarkılar çalan ve sonradan çoğu tanınmış Türk pop rock müzisyenleri olan pek çok müzisyene de böylece ilham vermekle kalmayıp onlar için şarkı da yazmaya başlamıştır. Barlas kendi albümlerinin yanı sıra başka sanatçılara verdiği şarkılarıyla da tanınmaktadır.

Çalışmaları

Barlas, yıllar içinde 4 albüm çıkarmıştır. Bara Gidelim, Küt Küt / Kelebek, Dünya Bi Acaip ve son olarak Daha Derin. Bu albümlerdeki kayıtlardan en çok öne çıkan şarkılar, Küt Küt, Kelebek, Tango Millenium ve İkimizin Hikâyesi olmuştur. Barlas'ın 2008 Aralık ayında ‘We Play/Balet Plak’ etiketiyle piyasaya çıkan son albümü Daha Derin bir metal-pop albümüdür. “Daha Derin” albümü için Mehmet Turgut tarafından çekilen fotoğraflarda çıplak poz vermiştir.

Albümde 12'si Barlas'ın bestesi olmak üzere 14 parça bulunuyor. Led Zeppelin grubunun şarkısı Whole Lotta Love original sözleriyle ingilizce olarak ve yine Papa Roach dan My Last Resort ise Türkçe sözlerle Seviş Benimle adı ile yorumlanmış. Ayrıca Barlas bu albümünde daha önce yorumlanan Aşka Dair adlı şarkısını yeniden yorumlamıştır.

Ayrıca editör firması Müzikotek ile uluslararası kullanıma sunulan 3 adet müzik kütüphanesi albümü vardır. Bu albümlerde yer alan parçalar Amerika, Kanada gibi ülkelerde film, dizi ve TV programlarında kullanılmaktadır.

1.   Gitar Vuruşları

2.   Retro ve Ötesi

3.   Futbol Rock

Ortak Çalışmaları

Kendi albümlerinin yanı sıra başka sanatçılar için beste ve söz yazarlığı yapmaya ise 90'lı yılların ortalarında Umay Umay'ın ilk albümüyle başlamıştır. Bu albümdeki şarkıların tamamının söz ve müzikleri Barlas Erinç'e aittir. Sonradan Emre Aydın'ın "Afili Yalnızlık" albümüne aldığı tek cover şarkı olan "Hareket Vakti" ilk kez bu albümle tanınmıştır. Barlas Erinç'in bugüne dek yazdığı yaklaşık 300'den fazla şarkının 30 kadarı hit olmuştur.

Özlem Tekin'in büyük çıkış yaptığı ilk single'ı "Aşk her şeyi affeder mi?" bu hitlerden biridir. Bu şarkı son yılların çıkış yapan grubu Hepsi'nin yeni cover albümü, "Şaka"da da yer almaktadır. Barlas imzalı, kitlelere ulaşan şarkılar arasında gene Özlem Tekin'in söylediği "Aşka Dair", "Bahar", "Biri var" , Teoman'ın söylediği Roxy Müzik Günlerinde en iyi beste ödülünü alan "Ne Ekmek Ne de Su", "Dursun Dünya" gibi şarkıları sayılabilir.

Şarkı verdiği sanatçılar arasında Özlem Tekin ve Teoman'ın yanı sıra Murat Göğebakan, Barış Akarsu, Sarp, Aslı gibi pek çok rock şarkıcısı vardır. Barlas sadece pop rock tarzında değil, Candan Ercetin'in Melek albümündeki "Ağlıyor musun?", Ayşegül Aldinç'in "Ben kimselere yar olmam", Yeşim Salkım'ın "Kara Yazılım" ve daha pek çok farklı tarzlardaki sanatçılara da beste vermiştir. Yonca Evcimik'in 2001 yılındaki Herkes Baksın Dalgasına albümünde iki tane bestesi vardır. Ayrıca Yonca Evcimik'in 2012 çıkışlı Yallah Sevgilim adlı teklisinin sözlerini yazmıştır. Gülhan'ın "Gülhan" ve "Aynıyız Seninle" ile Dilek Budak'ın "Dilek Budak" albümleri gibi sanatçıların da albümlerinin prodüksiyonun gerçekleştiren Barlas ayrıca Galatasaray marşlarından "Kalbimizde Şampiyon" un da bestecisidir.

Ödülleri

Barlas'ın yazdığı şarkılardan ikisi, 'Hareket Vakti' ve 'Bahar', Blue Jean Dergisi'nin 2008 yılında Naim Dilmener, Şafak Ongan, Deniz Durukan, Kutlu Özmakinacı, Güven Erkin Erkal, Çağlan Tekil, Melis Danişmend, Birsen Birdir, Afşin Akın, Doğu Yücel ve Tolga Akyıldız gibi önemli müzik yazarları tarafından oluşturulan jürinin seçtiği, tüm zamanların en iyi 50 Türkçe rock şarkı listesine girmiştir. İki şarkıyla listeye girmeyi başaran az sayıda sanatçıdan biridir.

Ayrıca bestesini yaptığı Ne Ekmek Ne de Su şarkısı Teoman'ın seslendirmesiyle Roxy Müzik Günleri'nde en iyi beste ödülünü almıştır.

BARLAS

Bio

Barlas Erinç, who spent 2 years in England while studying at Gazi University Faculty of Business Administration, was involved in music at a very early age and was introduced to the stage when he was 15-16 years old. Barlas' first bands were the punk rock band Hardline and the heavy metal band Axe, who played in Ankara in late 1980. Axe did not play cover songs. Barlas Erinç sang in the band, which gave successful concerts both in Ankara and Istanbul, and was also the band's songwriter. After the band Physical Scandal with his brother Alper Erinç, who would also become an important arranger in the following years, Barlas Erinç continued his music career as a solo artist.

In the early years, Barlas wrote lyrics in English, but later, with his heavy metal background and pop rock tendencies, he started to write Turkish lyrics for his western style compositions. In this way, he not only inspired many musicians who were playing English cover songs at the time, many of whom later became well-known Turkish pop rock musicians, but also started writing songs for them. In addition to his own albums, Barlas is also known for the songs he has given to other artists.

His Works

Barlas has released 4 albums over the years. Bara Gidelim, Küt Küt / Butterfly, Dünya Bi Acaip and lastly Daha Derin. The most prominent songs from these albums are Küt Küt, Kelebek, Tango Millenium and İkimizin Hikâyesi. Barlas' last album Daha Derin, released in December 2008 with the label 'We Play/Balet Plak', is a metal-pop album. He posed nude in the photographs taken by Mehmet Turgut for the album ''Daha Derin".

The album contains 14 tracks, 12 of which are Barlas' compositions. Led Zeppelin's "Whole Lotta Love" is covered in English with original lyrics and "Last Resort" by Papa Roach is covered in Turkish with the title "Seviş Benimle". Barlas also covered the song Aşka Dair, which was previously covered by other artists as well.

He also has 3 music library albums that are available for international use with his editor company Müzikotek. The songs in these albums are used in movies, TV series and TV programs in countries such as the USA and Canada.

1. Guitar Strokes (Gitar Vuruşları)

2. Retro and Beyond (Retro ve Ötesi)

3. Soccer Rock (Futbol Rock)

Collaborative Works

In addition to his own albums, he started to compose and write lyrics for other artists in the mid-90s with Umay Umay's first album. The lyrics and music of all the songs in this album were written by Barlas Erinç. "Hareket Vakti", the only cover song that was later included in Emre Aydın's "Afili Yalnızlık" album, was first recognized with this album. Of the more than 300 songs Barlas Erinç has written so far, about 30 of them have been hits. Özlem Tekin's first single "Aşk Her Şeyi Affeder mi?", which was a big hit for Özlem Tekin, is one of these hits. This song is also featured on the new cover album "Şaka" by Hepsi, the breakout band of recent years. Among the songs by Barlas that have reached the masses are "Aşka Dair", "Bahar", "Biri var" sung by Özlem Tekin, "Ne Ekmek Ne Su", which won the best composition award at the Roxy Music Days (Roxy Müzik Günleri), and "Dursun Dünya" sung by Teoman.

In addition to Özlem Tekin and Teoman, he has sung with many rock singers such as Murat Göğebakan, Barış Akarsu, Sarp and Aslı. Barlas has composed songs not only for pop rock singers, but also for Candan Ercetin's "Ağlıyor musun?" from her album Melek, Ayşegül Aldinç's "Ben kimselere yar olmam", Yeşim Salkım's "Kara Yazılım" and many others. He has two compositions in Yonca Evcimik's 2001 album "Herkes Baksın Dalgasına". She also wrote the lyrics for Yonca Evcimik's 2012 single "Yallah Sevgilim". Barlas has also produced the albums of artists such as Gülhan's "Gülhan" and "Aynıyız Seninle" and Dilek Budak's "Dilek Budak" albums and is the composer of the Galatasaray anthem "Kalbimizde Şampiyon".

Awards

Two of the songs Barlas wrote, 'Hareket Vakti' and 'Bahar', were included in Blue Jean Magazine's 2008 list of the 50 best Turkish rock songs of all time, selected by a jury of prominent music writers including Naim Dilmener, Şafak Ongan, Deniz Durukan, Kutlu Özmakinacı, Güven Erkin Erkal, Çağlan Tekil, Melis Danişmend, Birsen Birdir, Afşin Akın, Doğu Yücel and Tolga Akyıldız. He is one of the few artists who managed to make the list with two songs.

In addition, the song ''Ne Ekmek Ne De Su'', which he composed, won the best composition award at Roxy Music Days (Roxy Müzik Günleri) with Teoman's performance.

BARLAS SOSYAL MEDYA

Instagram
https://www.instagram.com/barlasrnc/

Instagram
https://www.instagram.com/barlaserinc

Facebook
https://www.facebook.com/barbarcode

X
https://twitter.com/BarlasE

Dijital Müzik Servisleri

https://open.spotify.com/artist/7svcr7IGuCyKZYwilzgx4n?si=DS3amsTGTfeb1NgakV02UQ

https://music.apple.com/tr/artist/barlas/217749644

Okuyucu Yorumları (0)
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat