Jale Bozkaya
Köşe Yazarı
Jale Bozkaya
 

Yeniden Doğuş

Senden uzaklara doğru gidiyorum suskun gözlerim ve atmayan kalbimin yeniden atışını dinlemek için incecik bir yağmurun oluşturduğu sisler içerisinde, sevgi dolu yüreğimin kıpırtısıyla, tütüyor gözümde geçmişim, gençliğim, heyacanlarım, yazık olsa da sevgime ve aşkıma, “olan da hayr vardır” diyerek yola devam ediyorum. Şimdiler de yüzümde güller açıyor mutluluktan, seyrediyorum geceleri bana parlayan yıldızları ve gülen ay dedeyi, geçmişin izleri birer birer kayboluyor. Baharda açan çiçekler, yeni filizlenen ve tomurcuklanan ağaç dalları yenilenmenin müjdecisi, sevgiyi gerçek kılan verdiğimiz mücadele gibi olgunlaşıyor. Keşkeler ve Pişmanlıklar yok. Nasıl da özlemiş kalbim mutluluktan atmayı, uykusuz gecelere inat uyku kovalayan gözlerim yastığa ulaşmanın zevkiyle uykuya dalıyor. Yorulmuştu kalbim senden şimdi uyanıyorum neşeyle saat çalmadan, açık penceremden içeriye dolan çam ağacının kokusu eşliğinde içeriye dolan temiz hava ile birlikte ötüşen kuşların sesini dinlemenin keyfini çıkarıyorum. Kah bir bülbülün şakırtısı, kah bir karganın ötüşü, etrafta yemlerine doğru koşuşturan tavukların mutluluğu, uzaklarda bir ceylanın sekişi, Gürül gürül akan pınarların sesi, şimdi Aynaya baktığımda gülen gözlerimi görünce ne çok şeyi anlamsızca hayatıma sokmuşum, artık gereksiz şeyler peşinden koşmayı da bıraktım. Misafir olduğumuz şu fani dünyada, değersize değer, vefasıza ve hayırsıza vefa göstermişim olsun be şimdi yalnızlaştırıldığım dünyada yalnızlığımın tadını çıkarıyorum. Sakinim ve fırtınalar kopmuyor, başımda şimşekler çakmıyor, mavi gökyüzünün beyaz bulutlar bana gülümsüyor. Gözyaşlarım yok. Güneş ısıtıyor içimi, sarıgüller solmuyor, mevsimlerim bahar artık, neşeli şarkılar eşliğinde dans ediyorum. Mazide kalan mutsuzluklar var şimdi kırmızı şarabımı yudumlarken geçte olsa mutluluğumun tadını çıkartıyorum. Şu yüksek dağların erimeyen karı gibi sensizliğim sende kalsın. Her şeyi olduğu gibi kabullenmeye alıştım çünkü böyle daha mutluyum, umutsuzluk yok, sevdalara yol verdim. Kalbim bende kaldı.   Denize düşen bir Sarıgül’e rastladım bir zamanlar. Üşümüş bir Kibrit alevinde ısınmaya çalışıyordu ve bir umuda ihtiyacı vardı. O umut geceleyin parlayan bir yıldızın kayması ile gelmişti. O yıldız binlerce canlıya vatan olan maviliğin derinliğinde saklanan kalbinin ortasına konmuştu. O umut aslında kendi umutsuzluğunun umudu olmuştun. Jale Bozkaya
Ekleme Tarihi: 05 Aralık 2022 - Pazartesi

Yeniden Doğuş

Senden uzaklara doğru gidiyorum suskun gözlerim ve atmayan kalbimin yeniden atışını dinlemek için incecik bir yağmurun oluşturduğu sisler içerisinde, sevgi dolu yüreğimin kıpırtısıyla, tütüyor gözümde geçmişim, gençliğim, heyacanlarım, yazık olsa da sevgime ve aşkıma, “olan da hayr vardır” diyerek yola devam ediyorum.

Şimdiler de yüzümde güller açıyor mutluluktan, seyrediyorum geceleri bana parlayan yıldızları ve gülen ay dedeyi, geçmişin izleri birer birer kayboluyor.

Baharda açan çiçekler, yeni filizlenen ve tomurcuklanan ağaç dalları yenilenmenin müjdecisi, sevgiyi gerçek kılan verdiğimiz mücadele gibi olgunlaşıyor. Keşkeler ve Pişmanlıklar yok. Nasıl da özlemiş kalbim mutluluktan atmayı, uykusuz gecelere inat uyku kovalayan gözlerim yastığa ulaşmanın zevkiyle uykuya dalıyor. Yorulmuştu kalbim senden şimdi uyanıyorum neşeyle saat çalmadan, açık penceremden içeriye dolan çam ağacının kokusu eşliğinde içeriye dolan temiz hava ile birlikte ötüşen kuşların sesini dinlemenin keyfini çıkarıyorum. Kah bir bülbülün şakırtısı, kah bir karganın ötüşü, etrafta yemlerine doğru koşuşturan tavukların mutluluğu, uzaklarda bir ceylanın sekişi, Gürül gürül akan pınarların sesi, şimdi Aynaya baktığımda gülen gözlerimi görünce ne çok şeyi anlamsızca hayatıma sokmuşum, artık gereksiz şeyler peşinden koşmayı da bıraktım. Misafir olduğumuz şu fani dünyada, değersize değer, vefasıza ve hayırsıza vefa göstermişim olsun be şimdi yalnızlaştırıldığım dünyada yalnızlığımın tadını çıkarıyorum. Sakinim ve fırtınalar kopmuyor, başımda şimşekler çakmıyor, mavi gökyüzünün beyaz bulutlar bana gülümsüyor. Gözyaşlarım yok. Güneş ısıtıyor içimi, sarıgüller solmuyor, mevsimlerim bahar artık, neşeli şarkılar eşliğinde dans ediyorum. Mazide kalan mutsuzluklar var şimdi kırmızı şarabımı yudumlarken geçte olsa mutluluğumun tadını çıkartıyorum. Şu yüksek dağların erimeyen karı gibi sensizliğim sende kalsın.

Her şeyi olduğu gibi kabullenmeye alıştım çünkü böyle daha mutluyum, umutsuzluk yok, sevdalara yol verdim. Kalbim bende kaldı.

 

Denize düşen bir Sarıgül’e rastladım bir zamanlar. Üşümüş bir Kibrit alevinde ısınmaya çalışıyordu ve bir umuda ihtiyacı vardı. O umut geceleyin parlayan bir yıldızın kayması ile gelmişti. O yıldız binlerce canlıya vatan olan maviliğin derinliğinde saklanan kalbinin ortasına konmuştu.

O umut aslında kendi umutsuzluğunun umudu olmuştun.

Jale Bozkaya

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat