Şevket Gölük
Köşe Yazarı
Şevket Gölük
 

Seçim Bitti Artık Çalışma Zamanı

Yorucu temposu ve adaylar tarafınca abartılı vaatlerde bulunulan 31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Aylardır seçim ve seçim gündemi ile yatıp kalktık. Ülke gündeminde olmadı gereken ekonomi, sağlık ve eğitim gibi en acil meseleleri bile hep öteledik. Gündemin ilk sırasında hep seçim ve belediye başkan adayları vardı. Aylarca halkı nasıl mutlu ederize değil, yerel seçimi nasıl kazanırıza odaklandık. Artık o günler seçimin 31 mart günü tamamlanmasıyla geride kaldı. Seçim bitti artık çalışma zamanı. Halkımız sandıkta öylesine bir siyasi denge kurdu ki iktidarıyla, muhalefetiyle hiç ama hiç kimsenin artık tembellik yapma lüksü yok! Ülke yönetimini iktidara, yerel yönetimleri de muhalefete verdi. Bir sonraki seçimin kazananı, önümüzdeki bu süreci en iyi değerlendiren olacaktır. Bu yüzden hiç ama hiçbir siyasetçinin ne üzüntü ile ne de sevinç çığlıkları atarak zaman kaybetmeye tahammülü olmamalı. Son seçim bize bir kez daha gösterdi ki, çalışan kazanıyor, aynı nakarta dahip söylemleri dile getiren kaybediyor. Sandığın mesajı çok netti: Bana umut vereni, benim için çalışanı, beni güldüreni ben de mutlu ederim. Umarız bu mesaj doğru algılanmıştır. Gereği yerine getirilir ve siyaset yapma alışkanlığımız değişir. Seçim sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, orta vadeli programın, aynı kararlılıkla devam edeceğini açıkladı. Eminiz ki kendisine göre haklı gerekçeleri vardır. Tıpkı hemen herkesin nereden baktığına göre kendi haklı gerekçeleri olduğu gibi! O ekonomik açıdan bakıyor, ekonomi düzelmeden hiçbir şeyin düzelmeyeceğine inanıyor. Sanayici sanayisiz, çiftçiler tarımsız, eğitimciler liyakatsiz, turizmciler de turistsiz bir kalkınmanın zor olacağını ve öncelikli seçeneğin kendileri olduğuna inandırırlar bizleri. Haksızlar mı? Herkes haklı olmaya haklı da peki ya ülkedeki mevcut sosyal gidişat? Örneğin adalet, emekli maaşları, öğretmen atamaları, ekonomi ve hayat pahalılığı, işsizlik, çarşı ve pazarda artan yangın sorunları ne durumda? Yerel seçimlerinin sonuçlarının netleştiği bu günlerde seçimin verdiği mesajın çok net bir şekilde algılandığını her seçim sonrasında olduğu gibi tüm liderler açıkladı. Ama ne olduğu konusunda ipucu verilmediği gibi vatandaşın hklı talapleri olan konular dahi file getirilmedi. Vatandaş yerel seçimde kullandığı oylar ile siyasi partilere ve liderlerine açıkça şunu demiştir; Parti içi kavgaları, parti içi liderlik çekişmelerini ve absürt gündemleri bırakın, vatandaşın gerçek büyük sorunları olan ekonomi, işsizlik, yüksek enflasyon, adalet, sağlık ve daralan üretim sıkıntılarına çözüm üretin, bir an önce darda ve zorda olan vatandaşı rahatlatın. Şevket Gölük
Ekleme Tarihi: 03 Nisan 2024 - Çarşamba

Seçim Bitti Artık Çalışma Zamanı

Yorucu temposu ve adaylar tarafınca abartılı vaatlerde bulunulan 31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Aylardır seçim ve seçim gündemi ile yatıp kalktık.

Ülke gündeminde olmadı gereken ekonomi, sağlık ve eğitim gibi en acil meseleleri bile hep öteledik. Gündemin ilk sırasında hep seçim ve belediye başkan adayları vardı.

Aylarca halkı nasıl mutlu ederize değil, yerel seçimi nasıl kazanırıza odaklandık. Artık o günler seçimin 31 mart günü tamamlanmasıyla geride kaldı. Seçim bitti artık çalışma zamanı.

Halkımız sandıkta öylesine bir siyasi denge kurdu ki iktidarıyla, muhalefetiyle hiç ama hiç kimsenin artık tembellik yapma lüksü yok! Ülke yönetimini iktidara, yerel yönetimleri de muhalefete verdi. Bir sonraki seçimin kazananı, önümüzdeki bu süreci en iyi değerlendiren olacaktır. Bu yüzden hiç ama hiçbir siyasetçinin ne üzüntü ile ne de sevinç çığlıkları atarak zaman kaybetmeye tahammülü olmamalı.

Son seçim bize bir kez daha gösterdi ki, çalışan kazanıyor, aynı nakarta dahip söylemleri dile getiren kaybediyor.

Sandığın mesajı çok netti: Bana umut vereni, benim için çalışanı, beni güldüreni ben de mutlu ederim. Umarız bu mesaj doğru algılanmıştır. Gereği yerine getirilir ve siyaset yapma alışkanlığımız değişir.

Seçim sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, orta vadeli programın, aynı kararlılıkla devam edeceğini açıkladı. Eminiz ki kendisine göre haklı gerekçeleri vardır. Tıpkı hemen herkesin nereden baktığına göre kendi haklı gerekçeleri olduğu gibi! O ekonomik açıdan bakıyor, ekonomi düzelmeden hiçbir şeyin düzelmeyeceğine inanıyor.

Sanayici sanayisiz, çiftçiler tarımsız, eğitimciler liyakatsiz, turizmciler de turistsiz bir kalkınmanın zor olacağını ve öncelikli seçeneğin kendileri olduğuna inandırırlar bizleri.

Haksızlar mı? Herkes haklı olmaya haklı da peki ya ülkedeki mevcut sosyal gidişat? Örneğin adalet, emekli maaşları, öğretmen atamaları, ekonomi ve hayat pahalılığı, işsizlik, çarşı ve pazarda artan yangın sorunları ne durumda?

Yerel seçimlerinin sonuçlarının netleştiği bu günlerde seçimin verdiği mesajın çok net bir şekilde algılandığını her seçim sonrasında olduğu gibi tüm liderler açıkladı. Ama ne olduğu konusunda ipucu verilmediği gibi vatandaşın hklı talapleri olan konular dahi file getirilmedi.

Vatandaş yerel seçimde kullandığı oylar ile siyasi partilere ve liderlerine açıkça şunu demiştir; Parti içi kavgaları, parti içi liderlik çekişmelerini ve absürt gündemleri bırakın, vatandaşın gerçek büyük sorunları olan ekonomi, işsizlik, yüksek enflasyon, adalet, sağlık ve daralan üretim sıkıntılarına çözüm üretin, bir an önce darda ve zorda olan vatandaşı rahatlatın.

Şevket Gölük

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat