Şevket Gölük
Köşe Yazarı
Şevket Gölük
 

Okuyucularımıza Merhaba

Merhaba sözünün öyküleri şöyle anlatılır: Çok eski zamanlarda uzun yolda karşılaşan iki seyyah, diğerine zarar vermeyi düşünmediğini düşmanca bir niyeti olmadığını anlatmak için, yaylarını gerip, oklarını uzağa atar ve ‘Mir heba’ yani ‘Okum boşa gitsin’ derlermiş. Zaman içinde bu söz, ‘Merhaba’ olarak girmiş konuşma dilimize ve yer etmiştir. Geçimini balık avlayarak ve satarak sağlayan balıkçıya göre merhaba demek “Benden size kötülük gelmez” demektir. Ayrıca “Sabah şerifleri, akşam şerifleri, Allahaısmarladık” gibi sözcükleri de sevmez. “Bunların yerine basarım merhabayı, olur biter” der...  Bir de “merhaba” sözcüğü eski harflerle yazıldığında yelkene benzer. Merhabayı sevmesinde bunun da etkisi vardır! Yaşamımız devam ederken hayatımızdaki tüm yeni başlangıçlar yeni bir karar ve yen atılan bir adımla başlar. Ben de bugün yeni karar ve yeni bir adımla habergalerisi.com haber sitesinde kaleme aldığım makalelerimin yayınlanması için bir karar aldım. Siz değerli okuyucularıma yürekten ve içten bir “Merhaba” diyerek başlıyorum. Değerli okurlar bugün itibariyledir ki; bana emanet edilen bu köşede güncel makalelerimle sizlerle birlikte olacağım. Eminim ki adımı yeni duyanlar olacak, adıma aşina olup beni tanıyan dostlar ve yazılarımdan sonra beni anlayamaya çalışacak bir sürü okurum olacaktır. Benim değerli okuyucularımdan tek beklentim emek vererek hazırlayacak olduğumuz makalelerimin tamamını okumaları ve anlatmak istediğimi anlamaya çalışmalarıdır. Ayrıca makalelerimdeki yanlışların ve eleştirilerin tarafıma bildirilmesi benim için yanlışlarımı düzeltme fırsatı olacağı gibi kendi düşünce darağacımı geliştirici bir klavuz olacaktır. Benim “Merhaba” sözüme karşılık değerli okurlarımızın bana hoş geldin dediğini duyuyor gibiyim. Ben de hoş buldum diyorum. Şevket Gölük
Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2023 - Cumartesi

Okuyucularımıza Merhaba

Merhaba sözünün öyküleri şöyle anlatılır:

Çok eski zamanlarda uzun yolda karşılaşan iki seyyah, diğerine zarar vermeyi düşünmediğini düşmanca bir niyeti olmadığını anlatmak için, yaylarını gerip, oklarını uzağa atar ve ‘Mir heba’ yani ‘Okum boşa gitsin’ derlermiş. Zaman içinde bu söz, ‘Merhaba’ olarak girmiş konuşma dilimize ve yer etmiştir.

Geçimini balık avlayarak ve satarak sağlayan balıkçıya göre merhaba demek “Benden size kötülük gelmez” demektir. Ayrıca “Sabah şerifleri, akşam şerifleri, Allahaısmarladık” gibi sözcükleri de sevmez. “Bunların yerine basarım merhabayı, olur biter” der... 

Bir de “merhaba” sözcüğü eski harflerle yazıldığında yelkene benzer. Merhabayı sevmesinde bunun da etkisi vardır!

Yaşamımız devam ederken hayatımızdaki tüm yeni başlangıçlar yeni bir karar ve yen atılan bir adımla başlar.

Ben de bugün yeni karar ve yeni bir adımla habergalerisi.com haber sitesinde kaleme aldığım makalelerimin yayınlanması için bir karar aldım.

Siz değerli okuyucularıma yürekten ve içten bir “Merhaba” diyerek başlıyorum.

Değerli okurlar bugün itibariyledir ki; bana emanet edilen bu köşede güncel makalelerimle sizlerle birlikte olacağım. Eminim ki adımı yeni duyanlar olacak, adıma aşina olup beni tanıyan dostlar ve yazılarımdan sonra beni anlayamaya çalışacak bir sürü okurum olacaktır.

Benim değerli okuyucularımdan tek beklentim emek vererek hazırlayacak olduğumuz makalelerimin tamamını okumaları ve anlatmak istediğimi anlamaya çalışmalarıdır. Ayrıca makalelerimdeki yanlışların ve eleştirilerin tarafıma bildirilmesi benim için yanlışlarımı düzeltme fırsatı olacağı gibi kendi düşünce darağacımı geliştirici bir klavuz olacaktır.

Benim “Merhaba” sözüme karşılık değerli okurlarımızın bana hoş geldin dediğini duyuyor gibiyim.

Ben de hoş buldum diyorum.

Şevket Gölük

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Emrah Pekdamar
(30.04.2023 13:20 - #207)
Sayın Şevket Gölük, Merhaba yazınıza karşılık bende size Merhaba diyorum. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyordum. Bu yeni adresinizde de takip edeceğim. Saygılarımla.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat