Kayberen Türk
Köşe Yazarı
Kayberen Türk
 

Muhalefet Can Suyu Arıyor!

Her iki Cumhurbaşkanı adayının da seçmeni Ata ittifakı mensubu Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın yarın kimi destekleyecekleri  açıklamalarına kilitlendi.   Cumhur ittifakı sahalara hemen inmişken 1.turun kaybedeni muhalefet twittırdan kampanya yapıyor video yayınlıyor.   Sana oy vermeyen kesim twittırda yok sevgili muhalefet!   Seçime sadece 1 hafta var ve meydanlarda yoklar, Neden?   Seçimin sonuçlarını şimdiden kabullenmiş görünen muhalefet seçmeninin tüm dikkatlerini Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kimi destekleyeceğine ve kaybetme ihtimalinde bir günah keçisi yaratma derdindeler gibi görünen bir tablo var.   Peki ya Ata ittifakı tarafsız kaldıklarını açıklarsa ki tabanı buna daha yakın nasıl bir B planınız var?   Var mı?   Muhalefet üzerine yapışan etiketlerden nasıl kurtulacak?   Terörist ile işbirliğindeler söylemini nasıl vatandaş nezdinde yok edecek?   Oysa muhalefet  kazanmak istiyorsa kesin olmayan sonuçlardan sonra 2.tur seçim için hemen analizlerini yapıp gerekli bölgelerde çalışmalarına başlamalıydı.   Hatta seçim öncesi tüm ihtimaller için hazırlanmış bir yol haritası ile A,B,C planınız olmalıydı.   Görünen o ki muhalefet milletin bu hükümetten yılgınlığına güvenip alternatif planlar çalışılmamış ve yok saydığı seçim öncesi görüşmeye değer görmediği Ata ittifakını 2.tur için can suyu olarak görüyor ancak desteklenmesi halinde bile muhalefeti kurtaracak ve hatalarından sıyıracak mı?   Soruları çoğaltmak mümkün...   Yine dersine çalışmayan bir muhalefet var karşımızda... Ne yazık ki...   Şunu söylemek gerekir ki,muhalefetin yine kaybetmesi halinde bakılması gereken yer muhalefetin kendi içidir, ne yapmadığı , neden yapamadığıdır..!   Ülkenin, neden bu kadar enkazdayken bile seçmenin güvenini kazanamadığıdır?   Muhalefet artık seçmen yada başka odakları suçlamak ve hedef göstermek yerine kendi hatalarından ders çıkarması ve dersine iyi çalışması gereklidir.   Toplumun nabzını tutmayı beceremeyenler iktidar olamazlar!   Haftaya bugün tüm bu sorular cevabını acı yada tatlı bulacaktır...   Seçmen davranışını hep birlikte göreceğiz...   Asıl soru,   Hem İktidar hem de muhalefet kazanmak istiyor mu, mevcut enkazı kim kaldırabilir?       Nurdan Savaş 21.05.2023   @Kayberen__  
Ekleme Tarihi: 21 Mayıs 2023 - Pazar

Muhalefet Can Suyu Arıyor!

Her iki Cumhurbaşkanı adayının da seçmeni Ata ittifakı mensubu Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın yarın kimi destekleyecekleri  açıklamalarına kilitlendi.
 
Cumhur ittifakı sahalara hemen inmişken 1.turun kaybedeni muhalefet twittırdan kampanya yapıyor video yayınlıyor.
 
Sana oy vermeyen kesim twittırda yok sevgili muhalefet!
 
Seçime sadece 1 hafta var ve meydanlarda yoklar, Neden?
 
Seçimin sonuçlarını şimdiden kabullenmiş görünen muhalefet seçmeninin tüm dikkatlerini Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kimi destekleyeceğine ve kaybetme ihtimalinde bir günah keçisi yaratma derdindeler gibi görünen bir tablo var.
 
Peki ya Ata ittifakı tarafsız kaldıklarını açıklarsa ki tabanı buna daha yakın nasıl bir B planınız var?
 
Var mı?
 
Muhalefet üzerine yapışan etiketlerden nasıl kurtulacak?
 
Terörist ile işbirliğindeler söylemini nasıl vatandaş nezdinde yok edecek?
 
Oysa muhalefet  kazanmak istiyorsa kesin olmayan sonuçlardan sonra 2.tur seçim için hemen analizlerini yapıp gerekli bölgelerde çalışmalarına başlamalıydı.
 
Hatta seçim öncesi tüm ihtimaller için hazırlanmış bir yol haritası ile A,B,C planınız olmalıydı.
 
Görünen o ki muhalefet milletin bu hükümetten yılgınlığına güvenip alternatif planlar çalışılmamış ve yok saydığı seçim öncesi görüşmeye değer görmediği Ata ittifakını 2.tur için can suyu olarak görüyor ancak desteklenmesi halinde bile muhalefeti kurtaracak ve hatalarından sıyıracak mı?
 
Soruları çoğaltmak mümkün...
 
Yine dersine çalışmayan bir muhalefet var karşımızda...
Ne yazık ki...
 
Şunu söylemek gerekir ki,muhalefetin yine kaybetmesi halinde bakılması gereken yer muhalefetin kendi içidir, ne yapmadığı , neden yapamadığıdır..!
 
Ülkenin, neden bu kadar enkazdayken bile seçmenin güvenini kazanamadığıdır?
 
Muhalefet artık seçmen yada başka odakları suçlamak ve hedef göstermek yerine kendi hatalarından ders çıkarması ve dersine iyi çalışması gereklidir.
 
Toplumun nabzını tutmayı beceremeyenler iktidar olamazlar!
 
Haftaya bugün tüm bu sorular cevabını acı yada tatlı bulacaktır...
 
Seçmen davranışını hep birlikte göreceğiz...
 
Asıl soru,
 
Hem İktidar hem de muhalefet kazanmak istiyor mu, mevcut enkazı kim kaldırabilir?
 
 
 
Nurdan Savaş
21.05.2023
 
@Kayberen__
 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat