Kayberen Türk
Köşe Yazarı
Kayberen Türk
 

Kilit oylar nereye?

2023 Cumhur Başkanı ve Millet vekili seçimlerinde en başından beri seçimlerin 2.tura kalacağını Cumhur ittifakı ve Millet ittafakının mahkum olduğu Hüdapar (Hizbullah), HDP (PKK) ve Fetö terör örgütlerine için 2.turda kilit olup Türk milliyetçilerinin Devleti yönetiminde söz sahibi olmasına talip olduklarını vurgulayan ve ortaya koydukları ilkelerden taviz vermeksizin seçime giren ATA İTTİFAKI bileşenleri ZAFER PARTİSİ başkanı ÜMİT ÖZDAĞ çıkardığı Cumhur Başkanı adayı SİNAN OĞAN'ı destekleyerek ilk hedeflerine ulaştı. Seçim öncesi çağrılarına cevap vermeyen her Millet ittifakı seçim öncesi çağrılarına ,seçimin 2.tura kalmasıyla görüşmeye mecbur kaldı. Devam eden görüşmelerden ZAFER PARTİSİ başkanı Ümit Özdağ ve Cumhur Başkanı adayı Sinan Oğan 'ın ilkelerinden taviz verip vermeyeceği ve tabanının nasıl tepki vereceği ve nasıl bir strateji uygulayacakları seçmenleri tarafından da merakla bekleniyor. Türk milliyetçisi seçmeni güdülemeyen ve sorgulayan taban olması nedeni ile biat kültüründen uzak bir kitle olması tüm denklemleri zorlaştırıyor. Cumhur ittifakına yakın olması seçmeni sandıktan uzaklaştıracağı ve zaten bir enkaz olduğu görülen ve bilinen Cumhur ittifakına can suyu olmak Sinan Oğan'a olan güveni sarsacağı gibi Zafer Partisi ve Ümit Özdağ'ıda gelecek erken seçimlerde güçlenebileceği ve savunduğu konularda haklılığını görebilecek olan milletin bundan mahrum ederek güç kaybetmesi olasıdır. Diğer taraftan Millet ittifakı ile yakın olması ihtimali yine tabanı millet ittifakı bileşenleri ve seçim beyannamesinde belirtilen koşullar da ele alındığında ki asıl tehlike olan Özerklik, Anayasanın ilk 4maddesi ve 66.maddesine olan hassasiyetleri sandıktan uzaklaştıracaktır. Peki taban ne istiyor? Tabanın çoğunluğu tarafsızlığı savunuyor ve gelecek seçimlere daha güçlü geleceklerine inanıyor. Böyle bir durumda 2.turda ne olur? Her iki ittifak hangi söylemleri ile birbirlerinden seçmen kaydırabilir? önemli bir soru halinde önümüzde duruyor. Hal böyle iken bugün Babacan "Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız." dedi diğer taraftan HÜDA PAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: “Yolumuz Şeyh Said’in yoludur.” dedi... İki ucu ihanet değneğinde Sn Kılıçtaroğlu hiç bir karşılık beklemezsizin ilkeleri garanti altına alınması koşulu ile seçim öncesi Ümit Özdağ'ın çağrısına cevap vermiş olsaydı Türk milleti bugün bütün oyunları bozmuş olacaktı...   @Kayberen__ Nurdan Savaş 20.05.2023
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2023 - Cumartesi

Kilit oylar nereye?

2023 Cumhur Başkanı ve Millet vekili seçimlerinde en başından beri seçimlerin 2.tura kalacağını Cumhur ittifakı ve Millet ittafakının mahkum olduğu Hüdapar (Hizbullah), HDP (PKK) ve Fetö terör örgütlerine için 2.turda kilit olup Türk milliyetçilerinin Devleti yönetiminde söz sahibi olmasına talip olduklarını vurgulayan ve ortaya koydukları ilkelerden taviz vermeksizin seçime giren ATA İTTİFAKI bileşenleri ZAFER PARTİSİ başkanı ÜMİT ÖZDAĞ çıkardığı Cumhur Başkanı adayı SİNAN OĞAN'ı destekleyerek ilk hedeflerine ulaştı.

Seçim öncesi çağrılarına cevap vermeyen her Millet ittifakı seçim öncesi çağrılarına ,seçimin 2.tura kalmasıyla görüşmeye mecbur kaldı.

Devam eden görüşmelerden ZAFER PARTİSİ başkanı Ümit Özdağ ve Cumhur Başkanı adayı Sinan Oğan 'ın ilkelerinden taviz verip vermeyeceği ve tabanının nasıl tepki vereceği ve nasıl bir strateji uygulayacakları seçmenleri tarafından da merakla bekleniyor.

Türk milliyetçisi seçmeni güdülemeyen ve sorgulayan taban olması nedeni ile biat kültüründen uzak bir kitle olması tüm denklemleri zorlaştırıyor.

Cumhur ittifakına yakın olması seçmeni sandıktan uzaklaştıracağı ve zaten bir enkaz olduğu görülen ve bilinen Cumhur ittifakına can suyu olmak Sinan Oğan'a olan güveni sarsacağı gibi Zafer Partisi ve Ümit Özdağ'ıda gelecek erken seçimlerde güçlenebileceği ve savunduğu konularda haklılığını görebilecek olan milletin bundan mahrum ederek güç kaybetmesi olasıdır.

Diğer taraftan Millet ittifakı ile yakın olması ihtimali yine tabanı millet ittifakı bileşenleri ve seçim beyannamesinde belirtilen koşullar da ele alındığında ki asıl tehlike olan Özerklik,
Anayasanın ilk 4maddesi ve 66.maddesine olan hassasiyetleri sandıktan uzaklaştıracaktır.

Peki taban ne istiyor?

Tabanın çoğunluğu tarafsızlığı savunuyor ve
gelecek seçimlere daha güçlü geleceklerine inanıyor.

Böyle bir durumda 2.turda ne olur?

Her iki ittifak hangi söylemleri ile birbirlerinden seçmen kaydırabilir? önemli bir soru halinde önümüzde duruyor.

Hal böyle iken bugün Babacan "Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız." dedi diğer taraftan HÜDA PAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu:
“Yolumuz Şeyh Said’in yoludur.” dedi...

İki ucu ihanet değneğinde Sn Kılıçtaroğlu hiç bir karşılık beklemezsizin ilkeleri garanti altına alınması koşulu ile seçim öncesi Ümit Özdağ'ın çağrısına cevap vermiş olsaydı Türk milleti bugün bütün oyunları bozmuş olacaktı...

 

@Kayberen__

Nurdan Savaş

20.05.2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat