Berin Softa
Köşe Yazarı
Berin Softa
 

Ihlamurlar Altında Gezinti kitap incelemesi

Her ne kadar Schiller’ın psikolojik incelemeleri ve yansıtmaları karakterleri üzerinde başarılı olsa da bu etkiyi edebi diline yansıtmakta eksin kaldığını hissettim. Kitabın arka kapağında yazılanları görmeseydim hikayeleri anlamakta daha büyük güçlük çekerdim. Kitap hakkında ön bilgi almadan da okuduğum zaman anlamayı tercih ederim. Öykülerindeki dil alışık olduğumuz bir hikaye anlatımına sahip değil. Öncelikle yazarın kendi düşüncelerini belirttiği ve sonrasında hikayeyi kendisinin aktarmaya başlaması ile devam ediyor. Ancak sonunda ise anlattığı hikayedeki karakter bitiriyor. Bunlar biraz kafamı karıştırdı ve akıştan kopardı diyebilirim. Yine de okuması kolay ve aslında güzel anekdotlar bulunan bir eserdi. Tarih okumalarından kendisine ilginç gelen anekdotları alarak araştırmaları sonucunu bizlere hikaye şeklinde aktarmaya çalışmış. Belki de güçsüz kalan kısımlarından biri de buydu: hikayenin tamamını bilmiyordu, hatta sadece yazılı birkaç kısmını biliyordu ve bunlara ekleme yapmamaya gayret ediyor gibiydi. Böylece hikayeleri kesik ve eksik kalıyordu. Yine de tavsiye ederim, sonuçta kısa ve akıcı bir kitap. İnsanların içlerinde yaşadıkları ikilemleri ve psikolojik gelişimlerini gerçekten görebiliyor ve yaşamları ile bağdaştırabiliyorsunuz. Bu konudaki tutumu oldukça gerçekçi ve tatmin ediyor. Hatta hikayeleri daha detaylı olsaydı epey tatmin bile edebilirdi çünkü ele aldığı karakterler dolu kişilerdi.
Ekleme Tarihi: 05 Mart 2023 - Pazar

Ihlamurlar Altında Gezinti kitap incelemesi

Her ne kadar Schiller’ın psikolojik incelemeleri ve yansıtmaları karakterleri üzerinde başarılı olsa da bu etkiyi edebi diline yansıtmakta eksin kaldığını hissettim. Kitabın arka kapağında yazılanları görmeseydim hikayeleri anlamakta daha büyük güçlük çekerdim.

Kitap hakkında ön bilgi almadan da okuduğum zaman anlamayı tercih ederim. Öykülerindeki dil alışık olduğumuz bir hikaye anlatımına sahip değil. Öncelikle yazarın kendi düşüncelerini belirttiği ve sonrasında hikayeyi kendisinin aktarmaya başlaması ile devam ediyor.

Ancak sonunda ise anlattığı hikayedeki karakter bitiriyor. Bunlar biraz kafamı karıştırdı ve akıştan kopardı diyebilirim. Yine de okuması kolay ve aslında güzel anekdotlar bulunan bir eserdi. Tarih okumalarından kendisine ilginç gelen anekdotları alarak araştırmaları sonucunu bizlere hikaye şeklinde aktarmaya çalışmış.

Belki de güçsüz kalan kısımlarından biri de buydu: hikayenin tamamını bilmiyordu, hatta sadece yazılı birkaç kısmını biliyordu ve bunlara ekleme yapmamaya gayret ediyor gibiydi. Böylece hikayeleri kesik ve eksik kalıyordu.

Yine de tavsiye ederim, sonuçta kısa ve akıcı bir kitap. İnsanların içlerinde yaşadıkları ikilemleri ve psikolojik gelişimlerini gerçekten görebiliyor ve yaşamları ile bağdaştırabiliyorsunuz. Bu konudaki tutumu oldukça gerçekçi ve tatmin ediyor. Hatta hikayeleri daha detaylı olsaydı epey tatmin bile edebilirdi çünkü ele aldığı karakterler dolu kişilerdi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat