Sínora: Sınırları Aşan Yolculuk

Sanat 29.01.2024 - 14:17, Güncelleme: 29.01.2024 - 14:31 3277+ kez okundu.
 

Sínora: Sınırları Aşan Yolculuk

08 ŞUBAT 2024 İstanbul Cervantes Enstitüsü Cervantes Genel Direktörü Luis García Montero’nun katılımı ile Andrés Mourenza’nın ‘’Sínora. Avrupa sınırından ve orada yaşayan insanlardan hikayeler’’ Kitap Tanıtımına ev sahipliği yapıyor
8 Şubat 2024 tarihinde İstanbul Cervantes Enstitüsü Etkinlik Salonu’nda Türkiye’deki İspanya Büyükelçiliği ile ortak düzenlenen Andrés Mourenza’nın ‘’Sínora. Avrupa sınırından ve orada yaşayan insanlardan hikayeler’’ isimli kitap tanıtımı programına yer verilecek. Gazeteci ve yazar Doğan Kılıç’ın Mourenza’ya eşlik edeceği konferansa İspanyol şair, yazar, edebiyat eleştirmeni ve Cervantes Enstitüsü Genel Direktörü Luis García Montero katılım gösterecek. Etkinlikte, Avrupa sınırında yaşayan insanların hikayeleri, göç ve mülteci konuları güncel bir bağlamda ele alınarak katılımcılara aktarılacak. Çok da uzakta olmayan, Meriç Nehri'nin diğer kıyısında, Ege Denizi'nin diğer sahil şeridinde, bu insanları, Batı'nın idealleştirilmiş kucaklaması, barış, insan haklarının belirsiz parıltısı bekliyor; ve bunların ortasında Yunancada ‘’Sínora’’ denilen sınırlar var. Andrés Mourenza, Avrupa ve Orta Doğu arasındaki sınırda tarihten günümüze uzanan bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuktan bize sınırın her iki tarafında kalanların – ya da kalmayanların- geçmiş hayatlarından hikayeler, hatıralar ve sesler getiriyor. Sínora, mitolojik olmamakla birlikte canavarlarla dolu bir maceranın tarihçesidir. Etkinlik dili İspanyolcadır, Türkçeye simültane tercüme yapılacaktır. Tarih ve Saat: 08/02/2024 19.00 Yer: İstanbul Cervantes Enstitüsü Şehit Muhtar, Şehit Muhtar Tarlabaşı Bulvarı, Zambak Sk. No:25, 34435 Beyoğlu / İstanbul
08 ŞUBAT 2024 İstanbul Cervantes Enstitüsü Cervantes Genel Direktörü Luis García Montero’nun katılımı ile Andrés Mourenza’nın ‘’Sínora. Avrupa sınırından ve orada yaşayan insanlardan hikayeler’’ Kitap Tanıtımına ev sahipliği yapıyor

8 Şubat 2024 tarihinde İstanbul Cervantes Enstitüsü Etkinlik Salonu’nda Türkiye’deki İspanya Büyükelçiliği ile ortak düzenlenen Andrés Mourenza’nın ‘’Sínora. Avrupa sınırından ve orada yaşayan insanlardan hikayeler’’ isimli kitap tanıtımı programına yer verilecek.

Gazeteci ve yazar Doğan Kılıç’ın Mourenza’ya eşlik edeceği konferansa İspanyol şair, yazar, edebiyat eleştirmeni ve Cervantes Enstitüsü Genel Direktörü Luis García Montero katılım gösterecek.

Etkinlikte, Avrupa sınırında yaşayan insanların hikayeleri, göç ve mülteci konuları güncel bir bağlamda ele alınarak katılımcılara aktarılacak.

Çok da uzakta olmayan, Meriç Nehri'nin diğer kıyısında, Ege Denizi'nin diğer sahil şeridinde, bu insanları, Batı'nın idealleştirilmiş kucaklaması, barış, insan haklarının belirsiz parıltısı bekliyor; ve bunların ortasında Yunancada ‘’Sínora’’ denilen sınırlar var.

Andrés Mourenza, Avrupa ve Orta Doğu arasındaki sınırda tarihten günümüze uzanan bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuktan bize sınırın her iki tarafında kalanların – ya da kalmayanların- geçmiş hayatlarından hikayeler, hatıralar ve sesler getiriyor. Sínora, mitolojik olmamakla birlikte canavarlarla dolu bir maceranın tarihçesidir.

Sínora: Sınırları Aşan Yolculuk

Etkinlik dili İspanyolcadır, Türkçeye simültane tercüme yapılacaktır.

Tarih ve Saat: 08/02/2024 19.00

Yer: İstanbul Cervantes Enstitüsü

Şehit Muhtar, Şehit Muhtar Tarlabaşı Bulvarı, Zambak Sk. No:25, 34435

Beyoğlu / İstanbul

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat