Betül Fırat
Köşe Yazarı
Betül Fırat
 

Tüketirken Tükeneceğiz

Ama ne tükettik… dönemsel bir doyumsuzluk problemi sanırım. Tüketim çılgınlığı yaşıyoruz dünyaca. Ne alırsak alalım da geçmiyor hevesimiz hırsımız. Medyaca çok uyarıldığımızdan mütevellit inanılmaz bir tüketim toplumu olduk. Daha ambalajı açılmadan bir ürünün daha iyi versiyonu çıkmış diye diğerine koşar haldeyiz. Herkes birbirine tavsiyeler vermeye başladı. Arkadaşımız “Bak ben kullandım, piyasanın en iyisi…” derken gözlerimiz parladı. İhtiyacımız var mı yok mu bakmadık. Alalım, bulunsun… Dünya değişiyor, dönüyordu zaten ama dönüşü de mi hızlandı ne; yetişemiyoruz artık kendisine. Yaşanılan doğal afetler ve salgınlardan sonra depolamayı huy edindik. Alalım, daha çok alalım; bulunsun. Satış yerinde durması gereken her şey evlerimizde istifli durumda. Dünya dönüyor ve biz yetişmeye çalışıyoruz arkasından. Kendiniz maratonda hissetmeniz doğal, hissetmediyseniz henüz de başlamanızın tam zamanı. Diğer yandan da çok tükettiğimiz için tahammülümüz kalmadı hiçbir şeye. Yani hızlı tüketince hevesimiz de hızlı geçiyor. Ne olursa olsun tahammülümüz de azalmış durumda. Durup güzel şeyler görmeye veya dinlemeye vaktimiz yok. Onları da hızlı tüketiyoruz. Telefonun ekranını geçer gibi geçiyoruz sergilerden, sürekli zapping yaparak geçiyoruz kanalları. Şarkı ne kadar güzel olursa olsun sonunu getiremiyoruz hiçbir zaman. Hepimizin bir şekilde acelesi var. Tüketmemiz ve aynı zamanda tükenmemiz de isteniyor. Kimse ürününü boşa üretmiş olmasın diye, deli gibi dolduruyoruz sepetlerimizi. Alınmış kullanılmamışı olsa da yedek önemli, alıyoruz. Fazla gelmiyor ne alsak da. Her şeyimiz olsun ve tam olalım istiyoruz. Yanımızdakinin markasından almazsak eksik kalırız çünkü. Dolup taşan mağazalar da bayram ediversin tabi. Aynı ürünü renk renk sergilemek hakkı. Doyumsuzluğumuzun nedeni muhtemelen çok uyarılmamız tüketim için. Herkes kendi için en iyisi ne bilir ama insanların içleri boşaltılmış gibi herkes birbirine soruyor. Açınca kutuyu da tabi en iyisini, en özelini bulmak istiyor insan da. Ne de olsa tüketeceğiz. Zamanı bile hızlı tüketmeye başladık, karşısına geçip izlediğimiz; yenidünya düzeni kurgularla… Eeee bu çarkların dönmesi lazım; Tüketeceğiz tabi ki… Tüketirken de tükeneceğiz bir zaman sonra. Betül Fırat
Ekleme Tarihi: 26 Şubat 2024 - Pazartesi

Tüketirken Tükeneceğiz

Ama ne tükettik… dönemsel bir doyumsuzluk problemi sanırım. Tüketim çılgınlığı yaşıyoruz dünyaca. Ne alırsak alalım da geçmiyor hevesimiz hırsımız.

Medyaca çok uyarıldığımızdan mütevellit inanılmaz bir tüketim toplumu olduk. Daha ambalajı açılmadan bir ürünün daha iyi versiyonu çıkmış diye diğerine koşar haldeyiz.

Herkes birbirine tavsiyeler vermeye başladı. Arkadaşımız “Bak ben kullandım, piyasanın en iyisi…” derken gözlerimiz parladı. İhtiyacımız var mı yok mu bakmadık. Alalım, bulunsun…

Dünya değişiyor, dönüyordu zaten ama dönüşü de mi hızlandı ne; yetişemiyoruz artık kendisine. Yaşanılan doğal afetler ve salgınlardan sonra depolamayı huy edindik. Alalım, daha çok alalım; bulunsun.

Satış yerinde durması gereken her şey evlerimizde istifli durumda. Dünya dönüyor ve biz yetişmeye çalışıyoruz arkasından. Kendiniz maratonda hissetmeniz doğal, hissetmediyseniz henüz de başlamanızın tam zamanı.

Diğer yandan da çok tükettiğimiz için tahammülümüz kalmadı hiçbir şeye. Yani hızlı tüketince hevesimiz de hızlı geçiyor. Ne olursa olsun tahammülümüz de azalmış durumda. Durup güzel şeyler görmeye veya dinlemeye vaktimiz yok. Onları da hızlı tüketiyoruz.

Telefonun ekranını geçer gibi geçiyoruz sergilerden, sürekli zapping yaparak geçiyoruz kanalları. Şarkı ne kadar güzel olursa olsun sonunu getiremiyoruz hiçbir zaman.

Hepimizin bir şekilde acelesi var. Tüketmemiz ve aynı zamanda tükenmemiz de isteniyor. Kimse ürününü boşa üretmiş olmasın diye, deli gibi dolduruyoruz sepetlerimizi. Alınmış kullanılmamışı olsa da yedek önemli, alıyoruz.

Fazla gelmiyor ne alsak da. Her şeyimiz olsun ve tam olalım istiyoruz. Yanımızdakinin markasından almazsak eksik kalırız çünkü.

Dolup taşan mağazalar da bayram ediversin tabi. Aynı ürünü renk renk sergilemek hakkı.

Doyumsuzluğumuzun nedeni muhtemelen çok uyarılmamız tüketim için. Herkes kendi için en iyisi ne bilir ama insanların içleri boşaltılmış gibi herkes birbirine soruyor. Açınca kutuyu da tabi en iyisini, en özelini bulmak istiyor insan da. Ne de olsa tüketeceğiz.

Zamanı bile hızlı tüketmeye başladık, karşısına geçip izlediğimiz; yenidünya düzeni kurgularla…

Eeee bu çarkların dönmesi lazım; Tüketeceğiz tabi ki… Tüketirken de tükeneceğiz bir zaman sonra.

Betül Fırat

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat