Berin Softa
Köşe Yazarı
Berin Softa
 

Değişen Dünyada Bir Sanatçı kitap incelemesi

Ozu’dan Tokyo Story esintisi gibiydi. Birinci şahıstan aktarılan hikaye, Ono’nun hayatının son zamanlarını ele almasına rağmen bizleri sürekli kendisinin geçmiş hayatında yolculuğa çıkarıyor. Bir anda farklı bir anıya geçmiş bir şekilde kendinizi buluyorsunuz ama olayın akışı sizi hiçbir şekilde sarsmıyor. Öylesine bir anlatımı var ki sizi daha fazlasını okumaya teşvik ediyor, böylece hikayedeki boşlukları tamamlayabiliyorsunuz.   Zevkler Mahallesinden hocasıyla vedalaştığı tepeye kadar her bir mekanı birer karaktere dönüştüren yazarın yeteneği, metaforların kullanımında da kendisini gösteriyor. Kimsenin göremeyeceği bir yere kaldırılan tablolar, unutulmak istenen hatıralar, yıkılan evler, betonlaşmış binalar. Japonya’nın savaş sonrası geçirdiği dönemi ele alan tarihi yapılandırma, Amerikan etkilerinin geleneksel Japon kültüründe sebebiyet verdiği büyük değişimi yansıtıyor. Torununun Japon samuraylarını değil de Amerikalı kovboyları sevmesi en çok dikkat çeken unsurdu belki de, bu iki kültürün iç içe geçmesindeki.   Böylesine naif bir kitabı tanımlayabilecek daha fazla kelime bulamıyorum. Sanki akıp giden bir nehirdi bu kitap, üstüne güneş ışınları düşen. İyi okumalar. Berin Softa
Ekleme Tarihi: 05 Mart 2023 - Pazar

Değişen Dünyada Bir Sanatçı kitap incelemesi

Ozu’dan Tokyo Story esintisi gibiydi. Birinci şahıstan aktarılan hikaye, Ono’nun hayatının son zamanlarını ele almasına rağmen bizleri sürekli kendisinin geçmiş hayatında yolculuğa çıkarıyor. Bir anda farklı bir anıya geçmiş bir şekilde kendinizi buluyorsunuz ama olayın akışı sizi hiçbir şekilde sarsmıyor. Öylesine bir anlatımı var ki sizi daha fazlasını okumaya teşvik ediyor, böylece hikayedeki boşlukları tamamlayabiliyorsunuz.

 

Zevkler Mahallesinden hocasıyla vedalaştığı tepeye kadar her bir mekanı birer karaktere dönüştüren yazarın yeteneği, metaforların kullanımında da kendisini gösteriyor. Kimsenin göremeyeceği bir yere kaldırılan tablolar, unutulmak istenen hatıralar, yıkılan evler, betonlaşmış binalar. Japonya’nın savaş sonrası geçirdiği dönemi ele alan tarihi yapılandırma, Amerikan etkilerinin geleneksel Japon kültüründe sebebiyet verdiği büyük değişimi yansıtıyor. Torununun Japon samuraylarını değil de Amerikalı kovboyları sevmesi en çok dikkat çeken unsurdu belki de, bu iki kültürün iç içe geçmesindeki.

 

Böylesine naif bir kitabı tanımlayabilecek daha fazla kelime bulamıyorum. Sanki akıp giden bir nehirdi bu kitap, üstüne güneş ışınları düşen. İyi okumalar.

Berin Softa

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, karşıyaka haber, ilaçlama, kasko teklifi, malatya araç kiralama, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, raf sistemleri, ahşap kompozit deck, ingiltere aile birleşimi sınavı