Dilara Pınar ARIÇ’ın yeni romanı çıktı!

Sanat 23.05.2024 - 00:43, Güncelleme: 23.05.2024 - 00:43 13874 kez okundu.
 

Dilara Pınar ARIÇ’ın yeni romanı çıktı!

2007’den beri 17 yaşında başladığı yazarlığını sürdüren Dilara Pınar ARIÇ, yeni romanını yayınladı.
Kutlu Yayınevi’nden çıkan Portre romanını başarıyla yayınladı. Kutlu Yayınevi’nden çıkan kitabını hayal gücünü kullanarak estetik bir biçimde şiirsel roman türünde yazdığı için felsefi yönde geliştiren bir yapıya sahip. Kahve tadında okunacak kitap olan Portre, Kutlu Yayınevi’nden kitapevlerine satışa sunulmaya başlamıştır. Kitaptan şöyle alıntı yapabiliriz: “Dikkatin mi dağıldı?” Hayır, sen devam et. Elinden kitabı usulca bıraktı. Kahvesinden son yudumu aldı. Radyoyu açmak istedi. Yöneldi. Ama vazgeçti. Her gün yürümeyi adet haline getirmişti. Koşu bandına yöneldi. Yarım saat yürüdü. Sonra eline tekrar kitabı aldı. “Filoloji, gerçekten esaslı bir ilim, nerede karşısına çıkarsa çıksın bir kelimenin nasıl tanınacağından söz ediyor.” Ne güzel söylemiş Malcolm X. “Dilcisin ya, ondan sana güzel geliyordur.” Aynen öyle. “Dil olmasa n’apardın?” Ne mi yapardım? Kendime başka bir uğraş bulurdum. Ancak dilden de vazgeçemem. Dil, benim bir tutkum. “Seni bu dil tutkunla baş başa bırakayım mı? Aynı romandan alıntı: “Şimdi de aklına ne mi geldi? Tabi ki, Türkçe Sözlük. Lugata pehlivanlık sökmez. “Bakıyorum hocalarından sözler çalıyorsun.” Evet, olsun o kadar. “Aynı sözler hep.” N’apalım bizim de lugatımz böyle. “Şimdi de kahve ağzıyla konuşmaya başladın.” Aynı romanda şöyle sözler var: “Jane Austen’ın Emma kitabı gözüne çarptı. Emma gururlu bir insandı ve doğru insanı bulmuştu. Peki, onun için doğru insan kimdi? Tamamlanmamış puzzle önünde bekliyordu. Eski kız arkadaşını hatırlasa da, onun doğru insan olmadığını düşünüyordu. Emma doğru insanı bulmuştu. Peki ya kendisi? Daha dışarı bile çıkamıyordu. Aşk onun için kahve ve sigaraydı.” “Bir taraftan okurken, bir taraftan çayını yudumluyordu. “Benim gözlerim yeşildir, evet evet, onun gözleri kara; Ben günah kadar beyazım, o tövbe kadar kara…” Evet, Monna Rosa… Çayını yudumlarken Monna Rosa’yı hayal etti.” Dilara Pınar ARIÇ kimdir? Dilara Pınar ARIÇ, 26 Mayıs 1990’da İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı alanında 2008 yılında ÖSS Sözel 457.si olarak başlayıp bursunu kazanarak 2012’de onur belgesiyle tamamladı. Yüksek lisans eğitimini Trakya Üniversitesi’nde Türk Dili alanında Menasik-i Hac eseri üzerine 2015’te tamamladı. İngilizce ve İspanyolca bilmektedir. İnsomnia’nın Saati ve Gülümse Hayata adlı iki kitabı bulunmaktadır. Yordam, Sanat Duvarı, Ay Vakti, Yedi İklim, Gece Dergi, Yerelhaberim, Yenigün Gazetesi, Haber Galerisi gazetesinde yazılarını yayınlamıştır. Gülümse Dergisi diye bir yayın organı yürütmektedir. Resim, Bendir, Zumba, yaratıcı drama, nezaket ve görgü kuralları, liderlik, yaşam koçluğu, girişimcilik eğitimi almıştır. Şu anda İstanbul Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı alanında doktorasına devam etmektedir.
2007’den beri 17 yaşında başladığı yazarlığını sürdüren Dilara Pınar ARIÇ, yeni romanını yayınladı.

Kutlu Yayınevi’nden çıkan Portre romanını başarıyla yayınladı. Kutlu Yayınevi’nden çıkan kitabını hayal gücünü kullanarak estetik bir biçimde şiirsel roman türünde yazdığı için felsefi yönde geliştiren bir yapıya sahip. Kahve tadında okunacak kitap olan Portre, Kutlu Yayınevi’nden kitapevlerine satışa sunulmaya başlamıştır.

Kitaptan şöyle alıntı yapabiliriz:

“Dikkatin mi dağıldı?” Hayır, sen devam et. Elinden kitabı usulca bıraktı. Kahvesinden son yudumu aldı. Radyoyu açmak istedi. Yöneldi. Ama vazgeçti. Her gün yürümeyi adet haline getirmişti. Koşu bandına yöneldi. Yarım saat yürüdü. Sonra eline tekrar kitabı aldı. “Filoloji, gerçekten esaslı bir ilim, nerede karşısına çıkarsa çıksın bir kelimenin nasıl tanınacağından söz ediyor.” Ne güzel söylemiş Malcolm X. “Dilcisin ya, ondan sana güzel geliyordur.” Aynen öyle. “Dil olmasa n’apardın?” Ne mi yapardım? Kendime başka bir uğraş bulurdum. Ancak dilden de vazgeçemem. Dil, benim bir tutkum. “Seni bu dil tutkunla baş başa bırakayım mı?

Aynı romandan alıntı:

“Şimdi de aklına ne mi geldi? Tabi ki, Türkçe Sözlük. Lugata pehlivanlık sökmez. “Bakıyorum hocalarından sözler çalıyorsun.” Evet, olsun o kadar. “Aynı sözler hep.” N’apalım bizim de lugatımz böyle. “Şimdi de kahve ağzıyla konuşmaya başladın.”

Aynı romanda şöyle sözler var:

“Jane Austen’ın Emma kitabı gözüne çarptı. Emma gururlu bir insandı ve doğru insanı bulmuştu. Peki, onun için doğru insan kimdi? Tamamlanmamış puzzle önünde bekliyordu. Eski kız arkadaşını hatırlasa da, onun doğru insan olmadığını düşünüyordu. Emma doğru insanı bulmuştu. Peki ya kendisi? Daha dışarı bile çıkamıyordu. Aşk onun için kahve ve sigaraydı.”

“Bir taraftan okurken, bir taraftan çayını yudumluyordu. “Benim gözlerim yeşildir, evet evet, onun gözleri kara; Ben günah kadar beyazım, o tövbe kadar kara…” Evet, Monna Rosa… Çayını yudumlarken Monna Rosa’yı hayal etti.”

Dilara Pınar ARIÇ’ın yeni romanı çıktı!

Dilara Pınar ARIÇ kimdir?

Dilara Pınar ARIÇ, 26 Mayıs 1990’da İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı alanında 2008 yılında ÖSS Sözel 457.si olarak başlayıp bursunu kazanarak 2012’de onur belgesiyle tamamladı. Yüksek lisans eğitimini Trakya Üniversitesi’nde Türk Dili alanında Menasik-i Hac eseri üzerine 2015’te tamamladı. İngilizce ve İspanyolca bilmektedir. İnsomnia’nın Saati ve Gülümse Hayata adlı iki kitabı bulunmaktadır. Yordam, Sanat Duvarı, Ay Vakti, Yedi İklim, Gece Dergi, Yerelhaberim, Yenigün Gazetesi, Haber Galerisi gazetesinde yazılarını yayınlamıştır. Gülümse Dergisi diye bir yayın organı yürütmektedir. Resim, Bendir, Zumba, yaratıcı drama, nezaket ve görgü kuralları, liderlik, yaşam koçluğu, girişimcilik eğitimi almıştır. Şu anda İstanbul Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı alanında doktorasına devam etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, ingiltere aile birleşimi, ofis kabini