Ebru Oğuzhan Yeter
Köşe Yazarı
Ebru Oğuzhan Yeter
 

1 Mayıs İşçinin Emekçinin Bayramı

1 Mayıs,  İşçinin ve emekçinin bayramı ancak ne yazık ki  etnik sendikacılığın, ayrımcılığın, bölünmüşlüğün  etkili olduğu bir "bayrama" dönüştürüldü.   Taraflı, bağımlı  sendikacılar işçinin sırtından geçiniyor. Gerçek emekçilerin, taşeron işçilerin, grev yapanların ne sesi duyuluyor ne dertleri dinleniyor.   Küresel güç odakları topla tüfekle  değil işbirlikçi  STK’larla,  partilerle, medya organlarıyla  toplumu etki altına almıştır.           Toplumu aydınlatmak, gerçekleri tarafsız, amasız ortaya koymak Türk aydınlarının birinci görevi olmalıdır. Aydınların görevi sosyal medya üzerinden yazmak, tartışma yaratmak değil topluma liderlik etmek yol göstermek gerçeği görmelerini sağlamak olmalıdır.   Milli İrade yeniden hayata geçmelidir.          Emekçilerin, işçilerin, köylülerin sesi olmalı, sen-ben demeden kadın erkek ayırmadan insanlığın kurtuluşu için, insanca yaşamak için topluma ışık olmalıdır.            Türk aydınlarına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.  İşçinin, emekçinin, köylünün, ezilenin yanında olan aydınlar onlara  umut aşılarken aydınlık yolu da  göstereceklerdir. 1 Mayıs, insanca, özgürce, kardeşçe, birlik içinde ve el ele, ulusça kutlanmalıdır.   1 Mayıs'ın her şeyden önce emeğin, emekçinin bayramı olduğu unutulmamalıdır.   1 Mayıs'ta işçi hakları, iş cinayetleri, sendikal haklar, grev hakkı, emekçi hakkı ön plana çıkmalıdır..   1 Mayıs emekçilerin her türlü yasağa karşı koyduğu mücadele günü olmalıdır.   1 Mayıs insana yapılan her türlü zalimce baskının, yoksulluğun, açlığın, işsizliğin, ayrımcılığın ve sömürünün karşısında dimdik duruş olmalıdır.               Daha özgür bir yaşam için 1 Mayıs kutlamalarında barış kazansın, emek kazansın, emekçi kazansın, bağımsızlık kazansın..          Sermayenin kölesi olmaktan kurtulmak isteyen işçi kazansın, insanlık kazansın ki, 1 Mayıs'lar hep yaşasın.. Ebru Oğuzhan Yeter
Ekleme Tarihi: 30 Nisan 2023 - Pazar

1 Mayıs İşçinin Emekçinin Bayramı

1 Mayıs,  İşçinin ve emekçinin bayramı ancak ne yazık ki  etnik sendikacılığın, ayrımcılığın, bölünmüşlüğün  etkili olduğu bir "bayrama" dönüştürüldü.

 

Taraflı, bağımlı  sendikacılar işçinin sırtından geçiniyor. Gerçek emekçilerin, taşeron işçilerin, grev yapanların ne sesi duyuluyor ne dertleri dinleniyor.

 

Küresel güç odakları topla tüfekle  değil işbirlikçi  STK’larla,  partilerle, medya organlarıyla  toplumu etki altına almıştır.

 

        Toplumu aydınlatmak, gerçekleri tarafsız, amasız ortaya koymak Türk aydınlarının birinci görevi olmalıdır. Aydınların görevi sosyal medya üzerinden yazmak, tartışma yaratmak değil topluma liderlik etmek yol göstermek gerçeği görmelerini sağlamak olmalıdır.

 

Milli İrade yeniden hayata geçmelidir.

 

       Emekçilerin, işçilerin, köylülerin sesi olmalı, sen-ben demeden kadın erkek ayırmadan insanlığın kurtuluşu için, insanca yaşamak için topluma ışık olmalıdır.

 

         Türk aydınlarına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.  İşçinin, emekçinin, köylünün, ezilenin yanında olan aydınlar onlara  umut aşılarken aydınlık yolu da  göstereceklerdir.

1 Mayıs İşçinin Emekçinin Bayramı

1 Mayıs, insanca, özgürce, kardeşçe, birlik içinde ve el ele, ulusça kutlanmalıdır.

 

1 Mayıs'ın her şeyden önce emeğin, emekçinin bayramı olduğu unutulmamalıdır.

 

1 Mayıs'ta işçi hakları, iş cinayetleri, sendikal haklar, grev hakkı, emekçi hakkı ön plana çıkmalıdır..

 

1 Mayıs emekçilerin her türlü yasağa karşı koyduğu mücadele günü olmalıdır.

 

1 Mayıs insana yapılan her türlü zalimce baskının, yoksulluğun, açlığın, işsizliğin, ayrımcılığın ve sömürünün karşısında dimdik duruş olmalıdır.

 

            Daha özgür bir yaşam için 1 Mayıs kutlamalarında barış kazansın, emek kazansın, emekçi kazansın, bağımsızlık kazansın..

 

       Sermayenin kölesi olmaktan kurtulmak isteyen işçi kazansın, insanlık kazansın ki, 1 Mayıs'lar hep yaşasın..

Ebru Oğuzhan Yeter

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat