Betül Fırat
Köşe Yazarı
Betül Fırat
 

Kaosu Bol

İnsanları anlamak mümkün değil bazen. İçimiz tam neşe ile dolacakken, bir de bakmışsınız ağzından bal damlayanlar var (!). Bazı insanlar kaos sever ve bundan beslenirler. Kaosuz yaşayamaz hale gelenler de var. Kötü insan olduklarından değil bu durum aslında. Sadece kendilerini tatmin etme yöntemleri bu olsa gerek. Bilmiyorum, belki de içleri kötüdür; o da bir ihtimal tabi. Kaos severler için güneşli gün yakıcı, yağmurlu gün basıktır. Ne olursa olsun mutlu olamama potansiyeline sahiptir ve de. Memnun edemezsiniz böyle insanları ne derseniz deyin ne yaparsanız yapın. Bu tarz insanların genelde iç huzurları yoktur ve felaket tellalı gibi gezerler etrafta. Kendi mutsuzluğunun yanında sizin de mutlu olmanıza izin vermezler. Kendisi mutsuzken etrafın neşe saçması da çok kaldırılacak bir şey de değil şimdi… Mutsuzluğunu dünyaya ve diğer insanlara mal etmeyi seven bu tür insanlar her zaman da suçlayıcı bir tavırdadır. Kendisi huzur istiyor ama dünya ve insanlar bu huzuru ondan alıyormuş gibi davranırlar. “Yok, böyle bir şey o senin huysuzluğun…” diyemiyoruz tabi. Negatif enerjiyi hissetmemek mümkün değildir ki eşya çatlatır ki dostlar ne yapsın. Herkesin o kişiyi düşünmesi gerek, o kişiye odaklanmalısınız yoksa zehir saçmaya devam edecektir.  Hoş odaklanmasanız da yapacaktır bunu çünkü ana damarıdır kaos. Sürekli olumsuz düşünmek yorar insanı. “Kötü, Kötü olacak, bunun sonu kötü…” denildiği sürece de kaos hali geçmeyecektir. Olumsuz her durumu soğurup yansıtacaktır böyle kişiler size. İyi tarafından da bardağın dolu tarafından da bakmayı bilmeyeceklerdir. Her an olumsuzluklardan, dertlerinden ve yaralarından bahseden insanların bunu kaos sevdiklerinden ziyade egolarını tatmin etmek için yaptıklarından bahsediyordu bir kitapta. Kendini övmekle eş değer bulmuş yazar bu konuyu.” İyi bir şeyi yok övünecek ama yarası var deşecek…” misali. “Ne kadar kötü durumda olursam olayım ben de buradayım, varlığımı bu şekilde ortaya koyuyorum.” demekmiş, kaostan beslenip kaos saçması. Kim bilir belki de doğrudur. Bu şekilde olumsuzluk saçmaktansa kendinizle mutlu olmayı deneyin. Kendi ile mutlu olmayanların iç huzuru da eksik olur kaosu da bol olur. Betül Fırat  
Ekleme Tarihi: 29 Ocak 2024 - Pazartesi

Kaosu Bol

İnsanları anlamak mümkün değil bazen. İçimiz tam neşe ile dolacakken, bir de bakmışsınız ağzından bal damlayanlar var (!).

Bazı insanlar kaos sever ve bundan beslenirler. Kaosuz yaşayamaz hale gelenler de var. Kötü insan olduklarından değil bu durum aslında. Sadece kendilerini tatmin etme yöntemleri bu olsa gerek. Bilmiyorum, belki de içleri kötüdür; o da bir ihtimal tabi.

Kaos severler için güneşli gün yakıcı, yağmurlu gün basıktır. Ne olursa olsun mutlu olamama potansiyeline sahiptir ve de. Memnun edemezsiniz böyle insanları ne derseniz deyin ne yaparsanız yapın.

Bu tarz insanların genelde iç huzurları yoktur ve felaket tellalı gibi gezerler etrafta. Kendi mutsuzluğunun yanında sizin de mutlu olmanıza izin vermezler. Kendisi mutsuzken etrafın neşe saçması da çok kaldırılacak bir şey de değil şimdi…

Mutsuzluğunu dünyaya ve diğer insanlara mal etmeyi seven bu tür insanlar her zaman da suçlayıcı bir tavırdadır. Kendisi huzur istiyor ama dünya ve insanlar bu huzuru ondan alıyormuş gibi davranırlar. “Yok, böyle bir şey o senin huysuzluğun…” diyemiyoruz tabi.

Negatif enerjiyi hissetmemek mümkün değildir ki eşya çatlatır ki dostlar ne yapsın. Herkesin o kişiyi düşünmesi gerek, o kişiye odaklanmalısınız yoksa zehir saçmaya devam edecektir.  Hoş odaklanmasanız da yapacaktır bunu çünkü ana damarıdır kaos.

Sürekli olumsuz düşünmek yorar insanı. “Kötü, Kötü olacak, bunun sonu kötü…” denildiği sürece de kaos hali geçmeyecektir. Olumsuz her durumu soğurup yansıtacaktır böyle kişiler size. İyi tarafından da bardağın dolu tarafından da bakmayı bilmeyeceklerdir.

Her an olumsuzluklardan, dertlerinden ve yaralarından bahseden insanların bunu kaos sevdiklerinden ziyade egolarını tatmin etmek için yaptıklarından bahsediyordu bir kitapta. Kendini övmekle eş değer bulmuş yazar bu konuyu.” İyi bir şeyi yok övünecek ama yarası var deşecek…” misali. “Ne kadar kötü durumda olursam olayım ben de buradayım, varlığımı bu şekilde ortaya koyuyorum.” demekmiş, kaostan beslenip kaos saçması.

Kim bilir belki de doğrudur. Bu şekilde olumsuzluk saçmaktansa kendinizle mutlu olmayı deneyin. Kendi ile mutlu olmayanların iç huzuru da eksik olur kaosu da bol olur.

Betül Fırat

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Nurten Ergin (Sultan)
(30.01.2024 17:56 - #283)
Yüreğinize emeğinize sağlık kaleminiz daim olsun
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat