Betül Fırat
Köşe Yazarı
Betül Fırat
 

Günaydın

Yeni günlere uyanabildik mi? Hala gerçeklere gözümüz ve ruhumuz kapalı mı acaba? İnsanlar bazen kaçar gerçeklerden. Canını yakacağından mı işine gelmediğinden mi bilmeyiz ama ölümüne kaçarlar. Gerçekler can sıkıcıdır çoğu zaman. Yine de görmezden gelerek gerçekleri diskalifiye edemeyiz ne yazık ki. “Eğri oturup doğru konuşalım!” neslinden üç maymun nesline hızlı geçiş yapmış olsak sonsuza kadar sürmeyecektir bu durum. Ne zamana kadar içinizde tutabilirsiniz ki zaten. Bir gün bir yerde hiç beklemediğiniz bir gaf olarak meydana çıkar doğrular. Bilinçaltı bu ya hiç beklemediğiniz bir zamanda size itiraf ettirir, olanı-olmayanı. Hazırlıksız yakalanırsınız işin kötüsü. Bunun için ayrı bir replik ezberlenmemiştir. En iyisi mi biraz doğrulara başlayıp dersimize çalışmak olurdu. Gerçekler ne kadar kötü olursa olsun gün yüzüne çıkmak için sabırsızlıkla beklerler. Ani olarak ortaya çıkarlarsa da can yakarlar. Doğrular ister kişiden ister toplumdan gizlenmiş olsun, yankısı her zaman aynı olur. İnsanlardan çok bir şey beklemiyorsunuz aslında. Sadece ve sadece doğru olsunlar, sizi kandırmasınlar istersiniz. Size gerçek olamayacak kadar güzel ve sanal bir dünya sınmalarına bakmayın. Hayal dünyası bir gün elbet yok olur. Şimdiden en kötüsüne alışmak lazım belki de. Bir gün hayal dünyası yokken kendimizi avutabilmemiz için yavaştan öğrenmek gerekli. Hem insanın geleceği için hem de toplumun sağlığı için yalanlarla oyalanmamak lazım. Gerçekler için uyanma vakti artık, o zaman günaydın! Betül Fırat
Ekleme Tarihi: 12 Şubat 2024 - Pazartesi

Günaydın

Yeni günlere uyanabildik mi? Hala gerçeklere gözümüz ve ruhumuz kapalı mı acaba?

İnsanlar bazen kaçar gerçeklerden. Canını yakacağından mı işine gelmediğinden mi bilmeyiz ama ölümüne kaçarlar.

Gerçekler can sıkıcıdır çoğu zaman. Yine de görmezden gelerek gerçekleri diskalifiye edemeyiz ne yazık ki.

“Eğri oturup doğru konuşalım!” neslinden üç maymun nesline hızlı geçiş yapmış olsak sonsuza kadar sürmeyecektir bu durum.

Ne zamana kadar içinizde tutabilirsiniz ki zaten. Bir gün bir yerde hiç beklemediğiniz bir gaf olarak meydana çıkar doğrular.

Bilinçaltı bu ya hiç beklemediğiniz bir zamanda size itiraf ettirir, olanı-olmayanı. Hazırlıksız yakalanırsınız işin kötüsü. Bunun için ayrı bir replik ezberlenmemiştir.

En iyisi mi biraz doğrulara başlayıp dersimize çalışmak olurdu.

Gerçekler ne kadar kötü olursa olsun gün yüzüne çıkmak için sabırsızlıkla beklerler. Ani olarak ortaya çıkarlarsa da can yakarlar.

Doğrular ister kişiden ister toplumdan gizlenmiş olsun, yankısı her zaman aynı olur.

İnsanlardan çok bir şey beklemiyorsunuz aslında. Sadece ve sadece doğru olsunlar, sizi kandırmasınlar istersiniz.

Size gerçek olamayacak kadar güzel ve sanal bir dünya sınmalarına bakmayın. Hayal dünyası bir gün elbet yok olur.

Şimdiden en kötüsüne alışmak lazım belki de. Bir gün hayal dünyası yokken kendimizi avutabilmemiz için yavaştan öğrenmek gerekli.

Hem insanın geleceği için hem de toplumun sağlığı için yalanlarla oyalanmamak lazım.

Gerçekler için uyanma vakti artık, o zaman günaydın!

Betül Fırat

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat