Betül Fırat
Köşe Yazarı
Betül Fırat
 

Dürüstlük Öldürmez

Bir zamanlar, insanların yalan söylemekten korkmadığı, gerçeklerin göz ardı edildiği ve dürüstlüğün nadir bir erdem olduğu bir dönem vardı. Ancak, bu karanlık tablonun içinde bile, dürüstlüğün gücüne inananlar vardı. Onlar için, doğruyu söylemek sadece bir seçim değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi idi. Dürüstlük, her ne kadar bazen acı verse de, insan ilişkilerinin temel taşıdır. Güven, saygı ve samimiyet gibi değerler, ancak doğruların ışığında yeşerebilir. Dürüst olmak, kısa vadeli kazançlar yerine uzun vadeli ilişkileri tercih etmektir. Dürüst insanlar, sözlerinin ve eylemlerinin arkasında durarak, toplumda saygın bir yer edinirler. Belki de erdemlerin en büyüğüdür dürüstlük. İnsanları yücelten bir erdem de olabilir. Yalanlar içinde boğulmaktansa açık yüreklilikle doğruyu savunmalı, dahası doğru olmalı insan. Sahtekarlık geçici zaferler yaşarsa da uzun sürmez. Bir heves kadardır ömrü sahteliğin. Doğru ve mutlu insanlar görmek için dürüst olmalı insan ki karşısındaki de öyle olsun. Hepimiz içimizin yansıması ve birbirimizin aynası değil miyiz? Karşındakine ne gösterirse insan kendi de odur ve görebileceği de insanın bundan daha öte değildir. Peki, dürüstlük neden öldürmez? Çünkü gerçek, ne kadar acı verici olursa olsun, bizi özgürleştirir. Yalanlarla örülü bir hayat, sürekli bir endişe ve korku halidir. Oysa gerçeği söylemek, bu zincirleri kırmak ve gerçek benliğimizle yüzleşmek demektir. Dürüstlük, bizi içsel bir huzura ve toplumsal bir uyuma götüren yoldur. Sonuç olarak, dürüstlük, bizi öldürmez; aksine, bizi daha güçlü kılar. Dürüst insanlar, toplumun temel direkleridir ve onların varlığı, daha iyi bir dünya umudunu yeşertir. Unutmayın, gerçekler acıtır ama yalanlar öldürür. Betül Fırat  
Ekleme Tarihi: 23 Nisan 2024 - Salı

Dürüstlük Öldürmez

Bir zamanlar, insanların yalan söylemekten korkmadığı, gerçeklerin göz ardı edildiği ve dürüstlüğün nadir bir erdem olduğu bir dönem vardı. Ancak, bu karanlık tablonun içinde bile, dürüstlüğün gücüne inananlar vardı. Onlar için, doğruyu söylemek sadece bir seçim değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi idi.

Dürüstlük, her ne kadar bazen acı verse de, insan ilişkilerinin temel taşıdır. Güven, saygı ve samimiyet gibi değerler, ancak doğruların ışığında yeşerebilir. Dürüst olmak, kısa vadeli kazançlar yerine uzun vadeli ilişkileri tercih etmektir. Dürüst insanlar, sözlerinin ve eylemlerinin arkasında durarak, toplumda saygın bir yer edinirler.

Belki de erdemlerin en büyüğüdür dürüstlük. İnsanları yücelten bir erdem de olabilir. Yalanlar içinde boğulmaktansa açık yüreklilikle doğruyu savunmalı, dahası doğru olmalı insan. Sahtekarlık geçici zaferler yaşarsa da uzun sürmez. Bir heves kadardır ömrü sahteliğin.
Doğru ve mutlu insanlar görmek için dürüst olmalı insan ki karşısındaki de öyle olsun. Hepimiz içimizin yansıması ve birbirimizin aynası değil miyiz? Karşındakine ne gösterirse insan kendi de odur ve görebileceği de insanın bundan daha öte değildir.
Peki, dürüstlük neden öldürmez? Çünkü gerçek, ne kadar acı verici olursa olsun, bizi özgürleştirir. Yalanlarla örülü bir hayat, sürekli bir endişe ve korku halidir. Oysa gerçeği söylemek, bu zincirleri kırmak ve gerçek benliğimizle yüzleşmek demektir. Dürüstlük, bizi içsel bir huzura ve toplumsal bir uyuma götüren yoldur.

Sonuç olarak, dürüstlük, bizi öldürmez; aksine, bizi daha güçlü kılar. Dürüst insanlar, toplumun temel direkleridir ve onların varlığı, daha iyi bir dünya umudunu yeşertir. Unutmayın, gerçekler acıtır ama yalanlar öldürür.

Betül Fırat

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat