Türk Futbolunda Siyaset

Yazarlar 13.02.2018 - 19:45, Güncelleme: 06.10.2023 - 01:36 16341+ kez okundu.
 

Türk Futbolunda Siyaset

Türk Futbolunda Siyaset Galatasaray 2000'li yıllarda fırtına gibi eserken dönemin Başbakan'ı Mesut Yılmaz'ın koyu bir Galatasaray taraftarı olduğu herkes tarafından bilinmekteydi.
Türkiye liginde elde edilen 4 senelik şampiyonluk serisi hep bu ilişkiye bağlanmaktaydı. Galatasaray Uefa kupasını aldığı zaman Fatih Terim dönemin iktidar partisi ANAP aracılığı ile  TBMM'de grup toplantı salonunda bir konuşma yapmıştı. Ve Mehmet Ağar ile Fatih Terim'in ilişkileri medya tarafından çok iyi servis edilmekteydi. Bu dönemler siyasetin futbolun içine yerleştiği ilk dönemlerdi. Fakat 2000'li yıllarda yaşanılan bu ilişkiler şimdi ki zaman ile çok farklıydı. Şuan yaşadığımız zaman da iktidar partisinin bir takımı bulunmakta ve futbol spor amacından çıkarak siyaset odaklı bir hale gelmiştir. Kimdir bu futbol takımı tabi ki Başakşehirspor! Sportif faaliyetlerine İstanbul Belediye Spor olarak başlayan bu kulübümüz siyasi kimliği ile tanınan Göksel Gümüşdağ'ın başkan olması ile bir başarı grafiği yakalamış ve Süper Lig'te kalıcı bir kulüp olmuştur. Ve son 5 senedir ligte şampiyonluğa oynayan bir takım haline geldiler. En çokta son dönemde yaptıklar transferler ile dikkat çekiyorlar. Dünya yıldızları statüsünde olan Adebayor, Clichy, Arda Turan ve Emre Belözoğlu, Elia, Chedjou maliyetleri yüzünden ligin ağabey takımları tarafından tercih edilmemişlerdi ! Elbette Başakşehir'in bu yükselişi sadece siyaseten olamaz, kulübün müthiş bir profesyonellik ile yönetildiğide yalanlanmayacak bir gerçek... Siyasilerin söylemleri de TFF üzerinde müthiş bir baskı oluşturmakta örneğin; Başbakan Binali Yıldırım'ın bir yorumu ile Konyaspor'un saha kapama cezası azaltılıyor, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözü ile yabancı sınırlaması kuralı tekrar revize edilmek isteniyor. Kulüpler yabancı futbolculara yaptıkları yatırımlar yüzünden bu fikire birazcık karşı olsalar da önümüzde ki sezonlar da bu düşünce hayata geçecektir. TFF başkanının kim olacağı, Milli takım hocasının belirlenmesi tamamen siyasi kişiler tarafından belirlenmektedir. Fatih Terim'in 3.cü döneminde Galatasaray yine lige ambargo koymuşken siyasi kişilerin araya girmesi ile Terim milli takımın başına geçmişti. Aynı şekilde son 2 sezondur Beşiktaş fırtına gibi eserken Teknik Direktörü Şenol Güneş'in milli takımın başına geçmesi istenmiş fakat kendi duruşu ile bu gerçekleşmedi. Futbolculara gelelim. İktidar yanlısı futbolcular siyasi görüşlerini açık açık dile getirebilirken hele ki insanlardan oy isterken muhalif futbolcular fikir beyan edememekteler. Arda, Burak, Emre gibi futbolcular siyasi görüşlerini rahat şekilde açıklayan bu gurunun başını çekmekteler... Beşiktaş başkanı stad açılışı yaparken adeta bir siyasi manifesto yaparak makamını sağlamlaştırmakta, TFF başkanı her açılışta iktidarı överek yıllardır koltuğunda oturmaktayken, Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal muhalif kişiliği nedeni ile Galatasaray başkanlığından bir şekilde uzaklaştırılmıştı. Sporun sadece spor olduğu, takımlarınızın Avrupa takımlarını dize getirdiği günleri çok özlemekteyiz fakat Futbol ile siyaset bu kadar iç içeyken kimse Türk futbolundan beklenti içine girmesin. Allah futbolumuza selamet versin ! Erdem Yüzük
Türk Futbolunda Siyaset Galatasaray 2000'li yıllarda fırtına gibi eserken dönemin Başbakan'ı Mesut Yılmaz'ın koyu bir Galatasaray taraftarı olduğu herkes tarafından bilinmekteydi.

Türkiye liginde elde edilen 4 senelik şampiyonluk serisi hep bu ilişkiye bağlanmaktaydı. Galatasaray Uefa kupasını aldığı zaman Fatih Terim dönemin iktidar partisi ANAP aracılığı ile  TBMM'de grup toplantı salonunda bir konuşma yapmıştı. Ve Mehmet Ağar ile Fatih Terim'in ilişkileri medya tarafından çok iyi servis edilmekteydi. Bu dönemler siyasetin futbolun içine yerleştiği ilk dönemlerdi. Fakat 2000'li yıllarda yaşanılan bu ilişkiler şimdi ki zaman ile çok farklıydı. Şuan yaşadığımız zaman da iktidar partisinin bir takımı bulunmakta ve futbol spor amacından çıkarak siyaset odaklı bir hale gelmiştir.

Kimdir bu futbol takımı tabi ki Başakşehirspor!

Sportif faaliyetlerine İstanbul Belediye Spor olarak başlayan bu kulübümüz siyasi kimliği ile tanınan Göksel Gümüşdağ'ın başkan olması ile bir başarı grafiği yakalamış ve Süper Lig'te kalıcı bir kulüp olmuştur. Ve son 5 senedir ligte şampiyonluğa oynayan bir takım haline geldiler. En çokta son dönemde yaptıklar transferler ile dikkat çekiyorlar. Dünya yıldızları statüsünde olan Adebayor, Clichy, Arda Turan ve Emre Belözoğlu, Elia, Chedjou maliyetleri yüzünden ligin ağabey takımları tarafından tercih edilmemişlerdi ! Elbette Başakşehir'in bu yükselişi sadece siyaseten olamaz, kulübün müthiş bir profesyonellik ile yönetildiğide yalanlanmayacak bir gerçek... Siyasilerin söylemleri de TFF üzerinde müthiş bir baskı oluşturmakta örneğin; Başbakan Binali Yıldırım'ın bir yorumu ile Konyaspor'un saha kapama cezası azaltılıyor, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözü ile yabancı sınırlaması kuralı tekrar revize edilmek isteniyor. Kulüpler yabancı futbolculara yaptıkları yatırımlar yüzünden bu fikire birazcık karşı olsalar da önümüzde ki sezonlar da bu düşünce hayata geçecektir. TFF başkanının kim olacağı, Milli takım hocasının belirlenmesi tamamen siyasi kişiler tarafından belirlenmektedir. Fatih Terim'in 3.cü döneminde Galatasaray yine lige ambargo koymuşken siyasi kişilerin araya girmesi ile Terim milli takımın başına geçmişti. Aynı şekilde son 2 sezondur Beşiktaş fırtına gibi eserken Teknik Direktörü Şenol Güneş'in milli takımın başına geçmesi istenmiş fakat kendi duruşu ile bu gerçekleşmedi. Futbolculara gelelim. İktidar yanlısı futbolcular siyasi görüşlerini açık açık dile getirebilirken hele ki insanlardan oy isterken muhalif futbolcular fikir beyan edememekteler. Arda, Burak, Emre gibi futbolcular siyasi görüşlerini rahat şekilde açıklayan bu gurunun başını çekmekteler... Beşiktaş başkanı stad açılışı yaparken adeta bir siyasi manifesto yaparak makamını sağlamlaştırmakta, TFF başkanı her açılışta iktidarı överek yıllardır koltuğunda oturmaktayken, Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal muhalif kişiliği nedeni ile Galatasaray başkanlığından bir şekilde uzaklaştırılmıştı. Sporun sadece spor olduğu, takımlarınızın Avrupa takımlarını dize getirdiği günleri çok özlemekteyiz fakat Futbol ile siyaset bu kadar iç içeyken kimse Türk futbolundan beklenti içine girmesin. Allah futbolumuza selamet versin ! Erdem Yüzük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat