Sinsi Seyreden, Topallatan Hastalık: Kalça Kemiği Çürümesi

Sağlık 16.07.2024 - 21:24, Güncelleme: 16.07.2024 - 21:24 18193+ kez okundu.
 

Sinsi Seyreden, Topallatan Hastalık: Kalça Kemiği Çürümesi

Kök hücre tedavisi avasküler nekroz tedavisinde umut veriyor!
Kalça kemiği çürümesi ya da tıbbi terimi Avasküler Nekroz sinsi ve yavaş seyreden, kalça ağrısı ve ilerleyen dönemlerde yürüme zorluğuna neden olabilen bir hastalık. Kalça kemiğini besleyen damarların bozulması sonrası, kemiğin kan damarı ile beslenememesi nedeni ile kemik dokusunun yavaş yavaş ölmeye başlamasına neden oluyor. Erken teşhis edilip, tedavi edilmezse kalça kemiği başında çökme ve kalıcı hasarlara neden olup, eklem protezi ameliyatına gerek duyulmasına yol açabiliyor. Kök Hücre Tedavisi, ameliyatsız avasküler nekroz tedavisi olarak fayda sağlayabiliyor. Kök hücre tedavisi konusunda çalışmaları ile tanınan Dr. Yüksel Büküşoğlu’na kök hücre ile ameliyatsız kalça kemiği çürümesi tedavisi yöntemini konuştuk.  “Avasküler nekroz, bir dokunun kan dolaşımının yetersizliği veya kaybı nedeniyle ölmesi veya zarar görmesi durumudur. "Avasküler" terimi, bu dokunun kan damarlarından yoksun olduğunu veya yeterli kan akışının olmadığını ifade eder. Nekroz ise dokunun ölmesi veya zarar görmesi anlamına gelir. Avasküler nekroz genellikle kemik dokusu veya eklem kıkırdağı gibi sert dokularda ortaya çıkar. Bu durum, genellikle belirli bir bölgedeki kan akışının ani kesilmesi veya azalması sonucu meydana gelir. Örneğin, kemiklerde avasküler nekroz sıklıkla kalça (femur başı) veya diz gibi büyük eklemlerde görülebilir. Bu durum, eklemdeki veya kemikteki kan akışının yetersizliği nedeniyle dokunun ölmesine ve sonrasında da o bölgede hasarın ortaya çıkmasına yol açabilir. Kök hücre tedavisi hastalıklı, hasarlı veya zarar görmüş dokuları onarmak, iyileştirmek için kullanılmaktadır. Kök Hücre Tedavisi, halk arasında kalça kemiği çürümesi tedavisi olarak adlandırılan Avasküler Nekroz  Tedavisi için son derece başarılı sonuçlar verebilmektedir. Kalçanın avasküler nekrozunda kök hücre tedavisi artık ölmekte olan femur kemiği başındaki nekrotik kemik dokusunun doğal iyileşmesini sağlamaktadır. Ayrıca, kemiği besleyen kılcal damar oluşumunu destekleyerek kemikteki kan akışını yeniden oluşturma potansiyeli olan bir tedavidir. Bu nedenle, ameliyatsız kalça kemiği çürümesi tedavisi olarak kök hücre tedavisi önemli bir tedavi seçeneği olarak öne çıkmaktadır.”
Kök hücre tedavisi avasküler nekroz tedavisinde umut veriyor!

Kalça kemiği çürümesi ya da tıbbi terimi Avasküler Nekroz sinsi ve yavaş seyreden, kalça ağrısı ve ilerleyen dönemlerde yürüme zorluğuna neden olabilen bir hastalık. Kalça kemiğini besleyen damarların bozulması sonrası, kemiğin kan damarı ile beslenememesi nedeni ile kemik dokusunun yavaş yavaş ölmeye başlamasına neden oluyor. Erken teşhis edilip, tedavi edilmezse kalça kemiği başında çökme ve kalıcı hasarlara neden olup, eklem protezi ameliyatına gerek duyulmasına yol açabiliyor. Kök Hücre Tedavisi, ameliyatsız avasküler nekroz tedavisi olarak fayda sağlayabiliyor. Kök hücre tedavisi konusunda çalışmaları ile tanınan Dr. Yüksel Büküşoğlu’na kök hücre ile ameliyatsız kalça kemiği çürümesi tedavisi yöntemini konuştuk.

 “Avasküler nekroz, bir dokunun kan dolaşımının yetersizliği veya kaybı nedeniyle ölmesi veya zarar görmesi durumudur. "Avasküler" terimi, bu dokunun kan damarlarından yoksun olduğunu veya yeterli kan akışının olmadığını ifade eder. Nekroz ise dokunun ölmesi veya zarar görmesi anlamına gelir.

Avasküler nekroz genellikle kemik dokusu veya eklem kıkırdağı gibi sert dokularda ortaya çıkar. Bu durum, genellikle belirli bir bölgedeki kan akışının ani kesilmesi veya azalması sonucu meydana gelir. Örneğin, kemiklerde avasküler nekroz sıklıkla kalça (femur başı) veya diz gibi büyük eklemlerde görülebilir. Bu durum, eklemdeki veya kemikteki kan akışının yetersizliği nedeniyle dokunun ölmesine ve sonrasında da o bölgede hasarın ortaya çıkmasına yol açabilir.

Kök hücre tedavisi hastalıklı, hasarlı veya zarar görmüş dokuları onarmak, iyileştirmek için kullanılmaktadır. Kök Hücre Tedavisi, halk arasında kalça kemiği çürümesi tedavisi olarak adlandırılan Avasküler Nekroz  Tedavisi için son derece başarılı sonuçlar verebilmektedir. Kalçanın avasküler nekrozunda kök hücre tedavisi artık ölmekte olan femur kemiği başındaki nekrotik kemik dokusunun doğal iyileşmesini sağlamaktadır. Ayrıca, kemiği besleyen kılcal damar oluşumunu destekleyerek kemikteki kan akışını yeniden oluşturma potansiyeli olan bir tedavidir. Bu nedenle, ameliyatsız kalça kemiği çürümesi tedavisi olarak kök hücre tedavisi önemli bir tedavi seçeneği olarak öne çıkmaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, karşıyaka haber, ilaçlama, kasko teklifi, malatya araç kiralama, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, ingiltere aile birleşimi, raf sistemleri, ahşap kompozit deck