Nofollow Link Nedir? Faydaları Nelerdir?

Yazarlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.11.2021 - 23:28, Güncelleme: 13.11.2021 - 23:28 7379+ kez okundu.
 

Nofollow Link Nedir? Faydaları Nelerdir?

Web sitelerinin arama sonuçlarında daha iyi sıralama alması için yapılan çalışmalarda sıklıkla duyulan nofollow link nedir? Nofollow linklerin faydaları nelerdir? Gibi sorulara, SEO çalışmalarının başındaysanız sıklıkla cevap aramanız mümkündür. Zira SEO çalışmaları için gerekli olan backlink inşası için bu terimler işin temelini oluşturmaktadır. Nofollow Link Nedir? Tanıtım yazısı, footer link veya diğer link çeşitlerinde iki tür link çıkışı vardır. Bunlardan birisi nofollow link çıkışlarıdır. Nofollow link: Sizin sitenizin linkini paylaşan ilgili sitenin, paylaşmış olduğu makale üzerinden sizin sitenize referans yani kefil olmaması demektir. Yani site linkinizi paylaşmış olsa da “benim gücümden yararlanmasını istemiyorum” dediği gibi bir anlam çıkarılabilir. Bu linkler arama motorları tarafından takip edilemez. Dofollow link çıkışları ise bunun tam tersidir ve karşı site size tam manasıyla referans olmuş demektir. Nofollow Linklerin Faydaları Nelerdir? Nofollow linklerin faydalarının olmadığını düşünen birçok insan olmasına karşın, aslında bu tip çıkışların da faydaları bulunmaktadır. Özellikle otoriter sitelerden tanıtım yazısı alıyorsanız, nofollow olsa dahi fayda sağlayacaktır. Bugün özellikle önde gelen haber veya teknoloji sitelerinin önemli bir kısmı, link çıkışlarını nofollow şeklinde yaparlar. Otoriter bir siteden alınacak nofollow linkler dahi, otoriter olmayan sitelerden alınacak dofollow linklere göre fayda sağlayabilir. Diğer taraftan link çeşitliliği bakımından da faydalı olur. Sürekli dofollow linkler almanız, Google tarafından anormal karşılanır ve şüphe çeker. Bu nedenle link çeşitliliği sağlarken link çıkışlarının da farklı türlerde olması gerekir. En azından 10 tane dofollow link alıyorsanız, 2-3 tanede nofollow alınması Google’a daha doğal gözükmek açısından faydalıdır. Tanıtım Yazısı Paketlerinin Kalite Ortalaması Önemlidir Bazı mecralarda yoğun şekilde satılan tanıtım yazısı paketleri alırken mutlaka dikkat etmeniz gerekir. Çok ucuza satılan ve yoğun şekilde satış yapılmış tanıtım yazısı paketleri, sitenize uzun vadede ciddi zararlar verecektir. Eskiden basit link çıkışları dahi fayda sağlarken, Google tarafından geliştirilen yeni algoritmalar nedeniyle kaliteli link alımı önem kazanmıştır. Bu nedenle çok ucuz fiyatlara satılan, tamamen tanıtım yazısı satmak amacıyla açılmış sitelerden alacağınız linkler sitenizin çöp haline gelmesine sebep olabilir. Bu yüzden bu paketlerden mümkün olduğunca uzak durmanız gerekir. Nofollow link almayı planlıyorsanız, alacağınız sitenin özellikle yüksek DA/PA değerlerine sahip olmasına önem göstermeniz gerekir. Günlük ziyaretçi sayısı ve Alexa gibi değerlerde yine dikkate alınmalıdır. Bu şekilde doğru planlama yaparak doğru siteleri tercih etmeniz, uzun vadede sitenizin otoriter olmasına yardımcı olacaktır. Selçuk Softa
Web sitelerinin arama sonuçlarında daha iyi sıralama alması için yapılan çalışmalarda sıklıkla duyulan nofollow link nedir? Nofollow linklerin faydaları nelerdir? Gibi sorulara, SEO çalışmalarının başındaysanız sıklıkla cevap aramanız mümkündür. Zira SEO çalışmaları için gerekli olan backlink inşası için bu terimler işin temelini oluşturmaktadır.

Nofollow Link Nedir?

Tanıtım yazısı, footer link veya diğer link çeşitlerinde iki tür link çıkışı vardır. Bunlardan birisi nofollow link çıkışlarıdır. Nofollow link: Sizin sitenizin linkini paylaşan ilgili sitenin, paylaşmış olduğu makale üzerinden sizin sitenize referans yani kefil olmaması demektir. Yani site linkinizi paylaşmış olsa da “benim gücümden yararlanmasını istemiyorum” dediği gibi bir anlam çıkarılabilir. Bu linkler arama motorları tarafından takip edilemez. Dofollow link çıkışları ise bunun tam tersidir ve karşı site size tam manasıyla referans olmuş demektir.

Nofollow Linklerin Faydaları Nelerdir?

Nofollow linklerin faydalarının olmadığını düşünen birçok insan olmasına karşın, aslında bu tip çıkışların da faydaları bulunmaktadır. Özellikle otoriter sitelerden tanıtım yazısı alıyorsanız, nofollow olsa dahi fayda sağlayacaktır. Bugün özellikle önde gelen haber veya teknoloji sitelerinin önemli bir kısmı, link çıkışlarını nofollow şeklinde yaparlar. Otoriter bir siteden alınacak nofollow linkler dahi, otoriter olmayan sitelerden alınacak dofollow linklere göre fayda sağlayabilir. Diğer taraftan link çeşitliliği bakımından da faydalı olur. Sürekli dofollow linkler almanız, Google tarafından anormal karşılanır ve şüphe çeker. Bu nedenle link çeşitliliği sağlarken link çıkışlarının da farklı türlerde olması gerekir. En azından 10 tane dofollow link alıyorsanız, 2-3 tanede nofollow alınması Google’a daha doğal gözükmek açısından faydalıdır.

Tanıtım Yazısı Paketlerinin Kalite Ortalaması Önemlidir

Bazı mecralarda yoğun şekilde satılan tanıtım yazısı paketleri alırken mutlaka dikkat etmeniz gerekir. Çok ucuza satılan ve yoğun şekilde satış yapılmış tanıtım yazısı paketleri, sitenize uzun vadede ciddi zararlar verecektir. Eskiden basit link çıkışları dahi fayda sağlarken, Google tarafından geliştirilen yeni algoritmalar nedeniyle kaliteli link alımı önem kazanmıştır. Bu nedenle çok ucuz fiyatlara satılan, tamamen tanıtım yazısı satmak amacıyla açılmış sitelerden alacağınız linkler sitenizin çöp haline gelmesine sebep olabilir. Bu yüzden bu paketlerden mümkün olduğunca uzak durmanız gerekir. Nofollow link almayı planlıyorsanız, alacağınız sitenin özellikle yüksek DA/PA değerlerine sahip olmasına önem göstermeniz gerekir. Günlük ziyaretçi sayısı ve Alexa gibi değerlerde yine dikkate alınmalıdır. Bu şekilde doğru planlama yaparak doğru siteleri tercih etmeniz, uzun vadede sitenizin otoriter olmasına yardımcı olacaktır. Selçuk Softa
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, karşıyaka haber, ilaçlama, kasko teklifi, malatya araç kiralama, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, ingiltere aile birleşimi, raf sistemleri, ahşap kompozit deck