Küllerimizden Doğar Mıyız Yeniden?

Yazarlar 30.07.2021 - 14:15, Güncelleme: 08.10.2024 - 17:53 2896+ kez okundu.
 

Küllerimizden Doğar Mıyız Yeniden?

28 Temmuz 2021 Türkiye alev alev yandı! Manavgat Bodrum Muğla Marmaris Didim Alanya Adana Kozan Mersin Kayseri Kilis Osmaniye Kocaeli Kütahya Dünya'nın gıpta ettiği cennet vatanım, Güzel ağacım, Güzel fidanlarım, Güzel toprağım, havam, suyum, Masum hayvanlarım, Evsiz yurtsuz kalan insanlarım.
Sizlerle birlikte, bizler de cayır cayır yanıyoruz. Kaç yüzyılda toparlanabiliriz bilemiyorum. Tarihimizin en büyük orman yangınına şahit olduk. Alevler içinde kaldık. Terör saldırısından farksız. Gerçekten terör belki de! Farklı noktalardan çıkan yangınlar herkesi düşündürüyor. Yüreğimiz kaldırmıyor artık. Sahip çıkamıyoruz. Eli kolu bağlı bekleyiş ne zor. Bu yetersizlik çok canımı sıkıyor çok! Büyük çapta yaşanan bu yangının nedeni nedir? İklim değişikliği, küresel ısınma büyük etkenlerden ama ülkemde gözü dönmüş vicdan yoksunu, saygısız insanların var olduğunu duyduğum ve bildiğim için çok da masum ve bilimsel düşünemiyorum açıkcası. Saygı ne kadar ciddi bir kavram aslında. Sadece beş harften oluşan basit bir kelime değil. Anlamı çok ağır, sorumluluğu yüksek, uygulaması karakter, bir duruş ister. Doğaya saygı, İnsana saygı, Hayvana saygı, Toprağa, havaya saygı, Önce kendine saygı. Kendine saygı duymayan, farklı canlılara da elbette ki saygı duymaz ama birileri tarafından böyle bir gözü dönmüşlük, hainlik yapılmışsa, ormanlarım ateşe verilmişse, bunun affı olmamalı!! İçimiz yanıyor. Nefes alamıyoruz. Evimin duvarları ateşler içinde sanki. Acınızı yürekten hissediyorum. Geçmiş olsun güzel ülkem, insanlarım. En kısa zamanda yaralarımız sarılır, geride kalır bu kötü günler umarım. Yangın nedeniyle hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Çok üzgünüm. Hepimizin başı sağ olsun. Hepimize geçmiş olsun. Ceren Büyükyarın
28 Temmuz 2021 Türkiye alev alev yandı! Manavgat Bodrum Muğla Marmaris Didim Alanya Adana Kozan Mersin Kayseri Kilis Osmaniye Kocaeli Kütahya Dünya'nın gıpta ettiği cennet vatanım, Güzel ağacım, Güzel fidanlarım, Güzel toprağım, havam, suyum, Masum hayvanlarım, Evsiz yurtsuz kalan insanlarım.

Sizlerle birlikte, bizler de cayır cayır yanıyoruz. Kaç yüzyılda toparlanabiliriz bilemiyorum. Tarihimizin en büyük orman yangınına şahit olduk. Alevler içinde kaldık. Terör saldırısından farksız. Gerçekten terör belki de! Farklı noktalardan çıkan yangınlar herkesi düşündürüyor. Yüreğimiz kaldırmıyor artık. Sahip çıkamıyoruz.

Eli kolu bağlı bekleyiş ne zor. Bu yetersizlik çok canımı sıkıyor çok! Büyük çapta yaşanan bu yangının nedeni nedir? İklim değişikliği, küresel ısınma büyük etkenlerden ama ülkemde gözü dönmüş vicdan yoksunu, saygısız insanların var olduğunu duyduğum ve bildiğim için çok da masum ve bilimsel düşünemiyorum açıkcası.

Saygı ne kadar ciddi bir kavram aslında. Sadece beş harften oluşan basit bir kelime değil. Anlamı çok ağır, sorumluluğu yüksek, uygulaması karakter, bir duruş ister. Doğaya saygı, İnsana saygı, Hayvana saygı, Toprağa, havaya saygı, Önce kendine saygı. Kendine saygı duymayan, farklı canlılara da elbette ki saygı duymaz ama birileri tarafından böyle bir gözü dönmüşlük, hainlik yapılmışsa, ormanlarım ateşe verilmişse, bunun affı olmamalı!! İçimiz yanıyor.

Nefes alamıyoruz. Evimin duvarları ateşler içinde sanki. Acınızı yürekten hissediyorum. Geçmiş olsun güzel ülkem, insanlarım. En kısa zamanda yaralarımız sarılır, geride kalır bu kötü günler umarım. Yangın nedeniyle hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Çok üzgünüm. Hepimizin başı sağ olsun. Hepimize geçmiş olsun.

Ceren Büyükyarın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, karşıyaka haber, ilaçlama, kasko teklifi, malatya araç kiralama, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, raf sistemleri, ahşap kompozit deck