Bellekte gizlenen görünmez tehdit dosyasız zararlı yazılımlar

Teknoloji 11.10.2024 - 13:19, Güncelleme: 11.10.2024 - 22:33 23200 kez okundu.
 

Bellekte gizlenen görünmez tehdit dosyasız zararlı yazılımlar

Dosyasız zararlı yazılımlar sabit diskte iz bırakmadan bilgisayarı tehlikeye atar. ESET, bu tehditlere karşı gelişmiş koruma sunuyor.
Dosyasız zararlı yazılımlar, fidye yazılımları, siliciler, virüsler ve solucanlar gibi tehdit türlerine göre çok daha karmaşık yapıda olabilir. Bu tür kötü amaçlı yazılımlar, sabit disk yerine yalnızca bilgisayarın belleğinde çalıştıkları için fiziksel bir iz bırakmazlar ve genellikle farklı yöntemlerle bilgisayarı tehlikeye atıp güvenlik yazılımlarını atlatırlar. Siber güvenlik şirketi ESET, kullanıcıların dosyasız zararlı yazılımlardan nasıl korunabileceklerine yönelik önerilerde bulundu. Birçok kötü amaçlı yazılım türünde olduğu gibi dosyasız zararlı yazılımlar da genellikle bir kullanıcının yanlışlıkla zararlı bir eki açmasıyla etkinleşir. Bu yazılımlar, kullanıcı farkında olmadan sistemin farklı bölümlerine sızabilir ve tuş kaydediciler gibi casus yazılımlar yükleyebilir. Ayrıca dosyalara erişimi engelleyebilir, kötü amaçlı reklamlar gösterebilir veya bilgisayarın normal işleyişini bozabilirler. Dosyasız zararlı yazılım, geleneksel zararlı yazılımlardan farklı olarak yürütülebilir dosyalara ihtiyaç duymadan sadece bilgisayarın RAM’ine yerleşir. Bu durum, dosyasız zararlı yazılımı daha az görünür kılar ve tespit edilmesini zorlaştırır çünkü sabit diskte bir iz bırakmaz, tamamen bellekte çalışır. Dosyasız zararlı yazılımlar, yeni bir saldırı başlatmak yerine mevcut sistem süreçlerini manipüle ederek daha uzun süre fark edilmeden çalışabilir. Bellekte gizlenip yasal programları kötüye kullandıkları için tespit edilmeleri oldukça zordur. Ancak dosyasız zararlı yazılımlar da genellikle kötü niyetli bağlantılar veya e-posta ekleri aracılığıyla bulaşır. Sadece yürütme yöntemleri farklıdır ve tespit edilmekten kaçınmayı amaçlarlar. Gelişmiş tehditlere karşı korunmanın en iyi yollarından biri, şüpheli bağlantılara veya ek dosyalara tıklamaktan kaçınmaktır. Sosyal mühendislik taktikleri giderek daha karmaşık hale geldiği için, güvendiğiniz bir kişiden bile gelse şüpheli bir e-posta aldığınızda önce farklı bir yolla (telefon veya mesaj) göndericiyi doğrulamak önemlidir. Bu küçük bir tedbir gibi görünse de sizi dosyasız zararlı yazılımlar gibi tehditlerden koruyabilir. ESET’in Endpoint Security ürününde bulunan Gelişmiş Bellek Tarayıcı, Exploit Blocker ile entegre bir şekilde çalışarak dosyasız zararlı yazılımları tespit edebilir. Advanced Machine Learning algoritmalarıyla donatılmış olan bu ürün, bellek içindeki zararlı yazılımları tarar ve tespit oranını en üst seviyeye çıkarır. Ayrıca, Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) ve Deep Behavioral Inspection (DBI) teknolojileri, şüpheli dosya hareketlerini ve sistem aktivitelerini izleyerek, dosyasız zararlı yazılımların yaygın olarak kullandığı yöntemleri hedef alır.
Dosyasız zararlı yazılımlar sabit diskte iz bırakmadan bilgisayarı tehlikeye atar. ESET, bu tehditlere karşı gelişmiş koruma sunuyor.

Dosyasız zararlı yazılımlar, fidye yazılımları, siliciler, virüsler ve solucanlar gibi tehdit türlerine göre çok daha karmaşık yapıda olabilir. Bu tür kötü amaçlı yazılımlar, sabit disk yerine yalnızca bilgisayarın belleğinde çalıştıkları için fiziksel bir iz bırakmazlar ve genellikle farklı yöntemlerle bilgisayarı tehlikeye atıp güvenlik yazılımlarını atlatırlar. Siber güvenlik şirketi ESET, kullanıcıların dosyasız zararlı yazılımlardan nasıl korunabileceklerine yönelik önerilerde bulundu.

Birçok kötü amaçlı yazılım türünde olduğu gibi dosyasız zararlı yazılımlar da genellikle bir kullanıcının yanlışlıkla zararlı bir eki açmasıyla etkinleşir. Bu yazılımlar, kullanıcı farkında olmadan sistemin farklı bölümlerine sızabilir ve tuş kaydediciler gibi casus yazılımlar yükleyebilir. Ayrıca dosyalara erişimi engelleyebilir, kötü amaçlı reklamlar gösterebilir veya bilgisayarın normal işleyişini bozabilirler. Dosyasız zararlı yazılım, geleneksel zararlı yazılımlardan farklı olarak yürütülebilir dosyalara ihtiyaç duymadan sadece bilgisayarın RAM’ine yerleşir. Bu durum, dosyasız zararlı yazılımı daha az görünür kılar ve tespit edilmesini zorlaştırır çünkü sabit diskte bir iz bırakmaz, tamamen bellekte çalışır.

Dosyasız zararlı yazılımlar, yeni bir saldırı başlatmak yerine mevcut sistem süreçlerini manipüle ederek daha uzun süre fark edilmeden çalışabilir. Bellekte gizlenip yasal programları kötüye kullandıkları için tespit edilmeleri oldukça zordur. Ancak dosyasız zararlı yazılımlar da genellikle kötü niyetli bağlantılar veya e-posta ekleri aracılığıyla bulaşır. Sadece yürütme yöntemleri farklıdır ve tespit edilmekten kaçınmayı amaçlarlar.

Gelişmiş tehditlere karşı korunmanın en iyi yollarından biri, şüpheli bağlantılara veya ek dosyalara tıklamaktan kaçınmaktır. Sosyal mühendislik taktikleri giderek daha karmaşık hale geldiği için, güvendiğiniz bir kişiden bile gelse şüpheli bir e-posta aldığınızda önce farklı bir yolla (telefon veya mesaj) göndericiyi doğrulamak önemlidir. Bu küçük bir tedbir gibi görünse de sizi dosyasız zararlı yazılımlar gibi tehditlerden koruyabilir.

ESET’in Endpoint Security ürününde bulunan Gelişmiş Bellek Tarayıcı, Exploit Blocker ile entegre bir şekilde çalışarak dosyasız zararlı yazılımları tespit edebilir. Advanced Machine Learning algoritmalarıyla donatılmış olan bu ürün, bellek içindeki zararlı yazılımları tarar ve tespit oranını en üst seviyeye çıkarır. Ayrıca, Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) ve Deep Behavioral Inspection (DBI) teknolojileri, şüpheli dosya hareketlerini ve sistem aktivitelerini izleyerek, dosyasız zararlı yazılımların yaygın olarak kullandığı yöntemleri hedef alır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, karşıyaka haber, ilaçlama, kasko teklifi, malatya araç kiralama, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, raf sistemleri, ahşap kompozit deck