İstanbul Bilgi Üniversitesi Dünya Ruh Sağlığı Günü paneli düzenledi

Yaşam 11.10.2024 - 15:39, Güncelleme: 11.10.2024 - 22:26 20214 kez okundu.
 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dünya Ruh Sağlığı Günü paneli düzenledi

İBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında “İş Yerinde Ruh Sağlığına Öncelik Verme Zamanı” başlıklı çevrimiçi bir panel düzenledi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında, iş yerinde ruh sağlığının korunmasının önemine dikkat çekmek amacıyla "İş Yerinde Ruh Sağlığına Öncelik Verme Zamanı" başlıklı bir çevrimiçi panel düzenledi. Panelin moderatörlüğünü BİLGİ Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Perihan Güner üstlendi. Güner, iş yerinde ruh sağlığını korumanın, bireylerin hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarındaki verimliliklerini artıran önemli bir unsur olduğunu vurguladı. Güner, ruh sağlığının bireyin yaşamındaki stres faktörleriyle başa çıkabilme, kişisel yeteneklerinin farkına varabilme, üretken olma ve topluma katkıda bulunma yetisini geliştirdiğini belirtti. Ayrıca, işin ruh sağlığının sosyal belirleyicilerinden biri olduğunu ve çalışma hayatına yüklenen anlamın, bireyin genel iyi oluşunu doğrudan etkilediğini söyledi. Panelde ayrıca, BİLGİ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Tomris Duymaz da iş yerinde fiziksel aktivitelerin ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini anlattı. Duymaz, "Psikolojik açıdan fayda sağlayan dört temel egzersiz türü vardır: aerobik, kas kuvvetlendirme, esneme ve solunum egzersizleri. Özellikle orta yoğunluktaki aerobik egzersizler, kalp ve damar sağlığını desteklerken, büyük kas gruplarını çalıştırarak ruh sağlığını da olumlu yönde etkiler" şeklinde konuştu. Haftada 3-5 gün, 15-30 dakika süreyle yapılacak bu tür egzersizlerin ruh sağlığını korumada önemli rol oynadığını belirtti. BİLGİ Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Negin Almasi ise, dengeli beslenmenin ruh sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Almasi, çalışanların sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni ile iş yerinde daha verimli olabileceklerini ve tükenmişliğin önlenebileceğini ifade etti. Omega-3 yağ asitleri, B grubu vitaminler, D vitamini, magnezyum ve selenyum gibi besin maddelerinin beyin fonksiyonlarını destekleyerek, ruh hali üzerinde olumlu etkiler yarattığını ve stresi azalttığını belirtti. Panele katkıda bulunan Uzman Hemşire Sibel Adıgüzel ise nefes egzersizlerinin önemine vurgu yaptı. Adıgüzel, parasempatik sinir sistemini harekete geçirerek enerji ve dayanıklılığı artırmanın, doğru nefes alıp vermekle mümkün olduğunu açıkladı. Ayrıca, iş yerinde uygulanabilecek çeşitli nefes egzersizi etkinlikleri ile çalışanların stresle başa çıkabilme kapasitelerinin artırılabileceğini söyledi. Sonuç olarak, iş yerinde ruh sağlığının korunması için fiziksel aktiviteler, dengeli beslenme ve doğru nefes alıp verme gibi çeşitli yöntemlerin bir arada kullanılması gerektiği panelde vurgulandı.
İBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında “İş Yerinde Ruh Sağlığına Öncelik Verme Zamanı” başlıklı çevrimiçi bir panel düzenledi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında, iş yerinde ruh sağlığının korunmasının önemine dikkat çekmek amacıyla "İş Yerinde Ruh Sağlığına Öncelik Verme Zamanı" başlıklı bir çevrimiçi panel düzenledi. Panelin moderatörlüğünü BİLGİ Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Perihan Güner üstlendi. Güner, iş yerinde ruh sağlığını korumanın, bireylerin hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarındaki verimliliklerini artıran önemli bir unsur olduğunu vurguladı.

Güner, ruh sağlığının bireyin yaşamındaki stres faktörleriyle başa çıkabilme, kişisel yeteneklerinin farkına varabilme, üretken olma ve topluma katkıda bulunma yetisini geliştirdiğini belirtti. Ayrıca, işin ruh sağlığının sosyal belirleyicilerinden biri olduğunu ve çalışma hayatına yüklenen anlamın, bireyin genel iyi oluşunu doğrudan etkilediğini söyledi.

Panelde ayrıca, BİLGİ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Tomris Duymaz da iş yerinde fiziksel aktivitelerin ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini anlattı. Duymaz, "Psikolojik açıdan fayda sağlayan dört temel egzersiz türü vardır: aerobik, kas kuvvetlendirme, esneme ve solunum egzersizleri. Özellikle orta yoğunluktaki aerobik egzersizler, kalp ve damar sağlığını desteklerken, büyük kas gruplarını çalıştırarak ruh sağlığını da olumlu yönde etkiler" şeklinde konuştu. Haftada 3-5 gün, 15-30 dakika süreyle yapılacak bu tür egzersizlerin ruh sağlığını korumada önemli rol oynadığını belirtti.

BİLGİ Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Negin Almasi ise, dengeli beslenmenin ruh sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Almasi, çalışanların sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni ile iş yerinde daha verimli olabileceklerini ve tükenmişliğin önlenebileceğini ifade etti. Omega-3 yağ asitleri, B grubu vitaminler, D vitamini, magnezyum ve selenyum gibi besin maddelerinin beyin fonksiyonlarını destekleyerek, ruh hali üzerinde olumlu etkiler yarattığını ve stresi azalttığını belirtti.

Panele katkıda bulunan Uzman Hemşire Sibel Adıgüzel ise nefes egzersizlerinin önemine vurgu yaptı. Adıgüzel, parasempatik sinir sistemini harekete geçirerek enerji ve dayanıklılığı artırmanın, doğru nefes alıp vermekle mümkün olduğunu açıkladı. Ayrıca, iş yerinde uygulanabilecek çeşitli nefes egzersizi etkinlikleri ile çalışanların stresle başa çıkabilme kapasitelerinin artırılabileceğini söyledi.

Sonuç olarak, iş yerinde ruh sağlığının korunması için fiziksel aktiviteler, dengeli beslenme ve doğru nefes alıp verme gibi çeşitli yöntemlerin bir arada kullanılması gerektiği panelde vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, karşıyaka haber, ilaçlama, kasko teklifi, malatya araç kiralama, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, raf sistemleri, ahşap kompozit deck