Online Psikolog Servisi Nedir?
Online Psikolog Servisi Nedir?
Online Psikolog ile Nasıl İletişim Kuracağım?
Online psikolog ile yapacağınız bir görüşmeye online terapi adı verilir. Süreç insanların kendi seçtikleri uzman bir psikolog ile online olarak bağlantı kurmasına olanak tanır. Canlı video seansları, online terapinin en yaygın şeklidir ve yüz yüze seanslara en çok benzer. Video oturumları ayrıca etkinliklerini desteklemek için en fazla araştırmaya sahiptir. Canlı sohbetler, e-postalar ve mesajlar da çevrimiçi terapinin bir parçası olabilir.
Online Psikolog ile Nasıl İletişim Kuracağım?
Online terapi, insanlara bilgisayarları, dizüstü bilgisayarları, tabletleri veya diğer mobil cihazları aracılığıyla lisanslı bir terapistle sanal olarak bağlantı kurmanın farklı yollarını sunar. En iyi online terapi seçenekleri, müşterilerin online psikologlar ile canlı video seansları yapmalarını sağlar. Buna ek olarak, danışanlar ayrıca psikologlarıyla mesajlaşma, canlı sohbetler veya telefon görüşmeleri yoluyla bağlantı kurma seçeneğine de sahip olabilirler.
Online Psikolog Neyi Hedefler?
Terapi için sahip olduğunuz hedefleri belirlemek size kalmıştır. Çoğu insan, belirli bir sorunla ilgili yardım almak, olaylarla başa çıkmanın daha iyi yollarını öğrenmek veya yaşam tarzını değiştirmek için danışmanlığa gelir. Aklınızda bazı hedefler belirleyerek ilk seansınıza hazırlanmanız iyi bir fikirdir. İlk seansınızda, siz ve terapistiniz terapi için hedefler belirlemek ve gelecek seanslarda bu hedeflere ulaşmak için bir plan hazırlamak üzere birlikte çalışabilirsiniz.
Online Psikolog ve Yüz Yüze Terapi: Artıları ve Eksileri
Araştırmalar, geleneksel terapiye kıyasla online terapinin farkını hala irdelemeye çalışıyor. Özellikle canlı video seansları olmak üzere belirli online terapi türlerinin faydalarını destekleyen daha fazla araştırma bulunuyor.
Hangisinin Benim İçin Daha İyi Olduğunu Nasıl Anlarım?
İdeal olarak, insanlar online veya yüz yüze veya hatta ikisinin bir kombinasyonu arasında seçim yapabilir. Bu tamamen kişinin ihtiyaç ve isteklerine bağlıdır. Vakit yaratamıyorsanız, evinizde daha veya bilgisayar karşısında daha rahat hissediyorsanız online psikolog daha iyi bir tercih olacaktır.
İkisi Arasında Nasıl Karar Verebilirim?
Seansları çevrimiçi veya yüz yüze yapmak arasında seçim yapması gereken kişiler aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalıdır:
- Tercih: geleneksel veya online bir psikologdan hangisiyle daha rahat iletişim kuracağınızı düşünüyorsunuz? Bu kendinize sormanız gereken ilk sorudur.
- İhtiyaçlar: ne kadar sürede bir terapi gerçekleştirmek istiyorsunuz? Online bir psikolog sizinle daha çok terapi gerçekleştirme fırsatına sahip olacaktır.
- Yaş ve dikkat süresi: Çok yaşlı veya çok genç biri için mi terapi arıyorsunuz? Eğer öyleyse, online psikolog daha faydalı olabilir. Çünkü dikkat süresine göre bir terapi ayarlama fırsatınız olacaktır.
- Erişim: eğer küçük bir yerde kısıtlı imkanlar dahilinde yaşıyorsanız sizin için online bir psikolog görüşmesi ayarlamak daha doğru bir karar olur.
- Teknoloji ile rahatlık: Daha önce Zoom, Skype, Google Meet veya diğer video platformlarını kullandınız mı? Eğer öyleyse, muhtemelen teknolojiye aşinasınızdır ve online psikoloğa daha kolay uyum sağlayabilirsiniz.
- İnternet hızı: İnternetiniz çevrimiçi video oturumlarını destekleyecek kadar hızlı mı? Öğrenmek için bir hız testi yapabilirsiniz. Çoğu kaynak, bir evde uzaktan çalışan her kişi için minimum 10 Mbps indirme hızı ve 1 Mbps yükleme hızı önerir.
Online Psikolog Hangi Konularda Yardımcı Olabilir?
Online psikologlar, geleneksel bir terapide karşılaşacağınız psikologlarla aynı kişilerdir. Bu yüzden ikisinin birbirinden bu noktada ayrıldığı hiçbir husus bulunmamaktadır. Online bir psikolog size aşağıda sıraladığımız konularda yardımcı olabilir:
- Depresyon ve duygudurum bozuklukları
- Anksiyete bozuklukları
- Panik atak
- Travmatik stres bozukluğu sonrası
- Madde Kullanım Bozuklukları
- Sigara bırakma
- Yeme bozuklukları
- Kronik ağrı
- Otizm spektrum bozukluğu
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.