II. Mehmet Operası Şaşırttı!

Sanat 25.02.2024 - 17:38, Güncelleme: 25.02.2024 - 17:38 5939+ kez okundu.
 

II. Mehmet Operası Şaşırttı!

Görkemli prodüksiyonuyla II. Mehmet Operası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin prömiyeriyle sahneye taşındı. Fatih Sultan Mehmet'in imkansız aşkı ve tarihi trajedisi.
Görkemli Prodüksiyonu ile II. Mehmet (Maometto II) Operası, Şaşırtıcı Bir Prömiyerle Sahnelendi... İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin muhteşem prodüksiyonu olan II. Mehmet (Maometto II) Operası, 24 Şubat'ta Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu'nda unutulmaz bir prömiyerle perde açtı, sanatseverlerin gözlerini kamaştırdı. Romantik dönemin önemli bestecilerinden Gioachino Rossini ve librettist Cesare della Valle tarafından yazılan bu opera, Türklerle ilgili önemli eserler arasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. Rossini'nin cesur ve yenilikçi yaklaşımının bir yansıması olan eser, muhteşem orkestrasyonu ile büyüleyici bir etki yaratıyor. Siyasi entrikalar, komplolar ve trajik olaylarla örülü karmaşık bir hikayede, düşmanlar arasındaki kahramanca mücadele imkansız bir aşkın hüznüyle bütünleşiyor. 1820 yılında Napoli'deki Teatro di San Carlo'da prömiyerini yapan bu iki perdelik opera, Osmanlı İmparatorluğu'nun ünlü padişahı ve İstanbul'un fethinin kahramanı Fatih Sultan Mehmet'in, Venedik Cumhuriyeti'nin hakimiyetindeki Eğriboz adasının kuşatması sırasında aşık olduğu Anna'nın hikayesini anlatır. Gerçek kimliğini gizleyen Venedikli Anna, babasına ve vatanına olan bağlılığı ile Türk Sultanı Mehmet'e duyduğu tutku arasında bir seçim yapmak zorundadır. Prömiyer gecesinde eserin müzik direktörlüğünü dünyaca ünlü İtalyan orkestra şefi Alessandro de Marchi üstlendi. İtalya'nın seçkin rejisörlerinden Renato Bonajuto'nun muhteşem rejisiyle sahneye konan eserin dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu'na, kostüm tasarımı Gizem Betil'e, ışık tasarımı ise Ahmet Defne'ye aitti. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu'nu ise Paolo Villa yönetti. Eserin koreografisi ise Nil Berkan'a emanetti. Burak Bilgili'nin II. Mehmet, Gülbin Günay'ın Anna, Esen Demirci'nin Calbo, Mert Süngü'nün Paolo Erisso, Berk Dalkılıç'ın Condulmiero ve Anıl Önder'in Selim rollerindeki etkileyici performanslarıyla sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan eser, 28 Şubat, 2 / 6 Mart, 2 / 4 Mayıs 2024 tarihlerinde, Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda seyirciyle buluşmaya devam edecek.
Görkemli prodüksiyonuyla II. Mehmet Operası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin prömiyeriyle sahneye taşındı. Fatih Sultan Mehmet'in imkansız aşkı ve tarihi trajedisi.

Görkemli Prodüksiyonu ile II. Mehmet (Maometto II) Operası, Şaşırtıcı Bir Prömiyerle Sahnelendi...

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin muhteşem prodüksiyonu olan II. Mehmet (Maometto II) Operası, 24 Şubat'ta Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu'nda unutulmaz bir prömiyerle perde açtı, sanatseverlerin gözlerini kamaştırdı.

Romantik dönemin önemli bestecilerinden Gioachino Rossini ve librettist Cesare della Valle tarafından yazılan bu opera, Türklerle ilgili önemli eserler arasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. Rossini'nin cesur ve yenilikçi yaklaşımının bir yansıması olan eser, muhteşem orkestrasyonu ile büyüleyici bir etki yaratıyor. Siyasi entrikalar, komplolar ve trajik olaylarla örülü karmaşık bir hikayede, düşmanlar arasındaki kahramanca mücadele imkansız bir aşkın hüznüyle bütünleşiyor.

1820 yılında Napoli'deki Teatro di San Carlo'da prömiyerini yapan bu iki perdelik opera, Osmanlı İmparatorluğu'nun ünlü padişahı ve İstanbul'un fethinin kahramanı Fatih Sultan Mehmet'in, Venedik Cumhuriyeti'nin hakimiyetindeki Eğriboz adasının kuşatması sırasında aşık olduğu Anna'nın hikayesini anlatır. Gerçek kimliğini gizleyen Venedikli Anna, babasına ve vatanına olan bağlılığı ile Türk Sultanı Mehmet'e duyduğu tutku arasında bir seçim yapmak zorundadır.

Prömiyer gecesinde eserin müzik direktörlüğünü dünyaca ünlü İtalyan orkestra şefi Alessandro de Marchi üstlendi. İtalya'nın seçkin rejisörlerinden Renato Bonajuto'nun muhteşem rejisiyle sahneye konan eserin dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu'na, kostüm tasarımı Gizem Betil'e, ışık tasarımı ise Ahmet Defne'ye aitti. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu'nu ise Paolo Villa yönetti. Eserin koreografisi ise Nil Berkan'a emanetti.

Burak Bilgili'nin II. Mehmet, Gülbin Günay'ın Anna, Esen Demirci'nin Calbo, Mert Süngü'nün Paolo Erisso, Berk Dalkılıç'ın Condulmiero ve Anıl Önder'in Selim rollerindeki etkileyici performanslarıyla sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan eser, 28 Şubat, 2 / 6 Mart, 2 / 4 Mayıs 2024 tarihlerinde, Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda seyirciyle buluşmaya devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat