Epilepsi Nöbetlerinde Doğru ve Yanlış Müdahaleler

Sağlık 23.02.2024 - 19:29, Güncelleme: 23.02.2024 - 19:29 12671+ kez okundu.
 

Epilepsi Nöbetlerinde Doğru ve Yanlış Müdahaleler

Epilepsi nöbetlerinde doğru müdahaleler hayati önem taşırken, yanlış uygulamalar ciddi riskler oluşturabilir. Bilinçli yaklaşım şart!
Epilepsi nöbetinde doğru müdahalelerin önemi halk arasında genellikle yanlış bilinmektedir. Epilepsi nöbeti geçiren birine yapılan yanlış müdahaleler, durumu daha da kötüleştirebilir ve ciddi zararlara yol açabilir. Acıbadem Maslak Hastanesi'nden Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Erkan Acar, bu konuda toplumda yaygın olan yanlış bilgileri ve doğru müdahaleleri habergalerisi.com okuyucuları için paylaşıyor. Tokat atmak, hastanın üzerine su dökmek, sarımsak veya soğan koklatmak, ağızlarına çatal, kaşık veya parmak sokmaya çalışmak gibi yanlış müdahalelerin hiçbiri epilepsi nöbeti geçiren kişiye fayda sağlamaz. Aksine, bu tür müdahaleler ciddi zararlara neden olabilir. Örneğin, tokat atmak yerine hastayı yatırıp yan çevirerek beklemek, tükürük ve salyanın doğal olarak akmasını sağlayarak solunum yollarının açık kalmasına yardımcı olabilir. Üzerine su dökmek ise solunumu engelleyebilir ve hastanın boğulmasına neden olabilir. Hastaları yerinden kaldırmaya çalışmak da tehlikelidir çünkü bu hareketler yaygın kasılmalar nedeniyle düşmelere ve ciddi yaralanmalara yol açabilir. En doğru müdahale, hastayı yan çevirip atağın geçmesini beklemektir. Sarımsak veya soğan koklatmak da hiçbir fayda sağlamaz ve solunum yollarını tıkayarak hastanın durumunu kötüleştirebilir. Ağızlarına çatal, kaşık veya parmak sokmaya çalışmak da yanlıştır çünkü bu hareketler diş kırılmasına, dudak veya dil yaralanmalarına yol açabilir. Bu durumda yapılması gereken tek şey, hastayı yan çevirip kasılmanın geçmesini beklemektir. Epilepsi nöbeti geçiren birine doğru müdahalede bulunmak için öncelikle sakin olmak ve panik yapmamak önemlidir. Doğru müdahalelerle hastanın zarar görmesini önlemek mümkündür. Bu nedenle, toplumda doğru bilgi ve farkındalık oluşturmak epilepsi hastalarının hayatını kolaylaştırabilir ve güvenliğini sağlayabilir.
Epilepsi nöbetlerinde doğru müdahaleler hayati önem taşırken, yanlış uygulamalar ciddi riskler oluşturabilir. Bilinçli yaklaşım şart!

Epilepsi nöbetinde doğru müdahalelerin önemi halk arasında genellikle yanlış bilinmektedir. Epilepsi nöbeti geçiren birine yapılan yanlış müdahaleler, durumu daha da kötüleştirebilir ve ciddi zararlara yol açabilir. Acıbadem Maslak Hastanesi'nden Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Erkan Acar, bu konuda toplumda yaygın olan yanlış bilgileri ve doğru müdahaleleri habergalerisi.com okuyucuları için paylaşıyor.

Tokat atmak, hastanın üzerine su dökmek, sarımsak veya soğan koklatmak, ağızlarına çatal, kaşık veya parmak sokmaya çalışmak gibi yanlış müdahalelerin hiçbiri epilepsi nöbeti geçiren kişiye fayda sağlamaz. Aksine, bu tür müdahaleler ciddi zararlara neden olabilir.

Örneğin, tokat atmak yerine hastayı yatırıp yan çevirerek beklemek, tükürük ve salyanın doğal olarak akmasını sağlayarak solunum yollarının açık kalmasına yardımcı olabilir. Üzerine su dökmek ise solunumu engelleyebilir ve hastanın boğulmasına neden olabilir.

Hastaları yerinden kaldırmaya çalışmak da tehlikelidir çünkü bu hareketler yaygın kasılmalar nedeniyle düşmelere ve ciddi yaralanmalara yol açabilir. En doğru müdahale, hastayı yan çevirip atağın geçmesini beklemektir.

Sarımsak veya soğan koklatmak da hiçbir fayda sağlamaz ve solunum yollarını tıkayarak hastanın durumunu kötüleştirebilir.

Ağızlarına çatal, kaşık veya parmak sokmaya çalışmak da yanlıştır çünkü bu hareketler diş kırılmasına, dudak veya dil yaralanmalarına yol açabilir. Bu durumda yapılması gereken tek şey, hastayı yan çevirip kasılmanın geçmesini beklemektir.

Epilepsi nöbeti geçiren birine doğru müdahalede bulunmak için öncelikle sakin olmak ve panik yapmamak önemlidir. Doğru müdahalelerle hastanın zarar görmesini önlemek mümkündür. Bu nedenle, toplumda doğru bilgi ve farkındalık oluşturmak epilepsi hastalarının hayatını kolaylaştırabilir ve güvenliğini sağlayabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat