Dünya Arı Günü

Yazarlar 19.05.2021 - 23:26, Güncelleme: 27.02.2024 - 22:46 19653+ kez okundu.
 

Dünya Arı Günü

Arılar, Hindistan'da aşk tanrısı Kama'nın vızıldayan yayı olarak karşımıza çıkarlar.
Antik dünyada arı sürüleri genellikle savaş, kuraklık, sel ve benzeri büyük olayların alameti olarak kabul edilmişler. Çicero'ya göre, henüz kundakta bir bebekken Platon'un dudaklarına konan bir arı sürüsü, onun bilgeliğini müjdelemiştir." ( Arıların Bildikleri kitabından ) Asırlar sonra, bizde de imamlar, "arılar bal versin" diye duaya çıkıyorlar... Oysa arıların Duaya değil Doğaya ihtiyaçları vardır. Arıların, sevdikleri çiçeklerle dolu bir bahçede, enerjisi hiç tükenmez.?? Arıların ihtiyacı olan su, güneş, üzerinde dans ettikleri, muhteşem kokular yayan çiçekler ve bitkilerdir. Vızıltılarının coşkulu olması, doğanın onlara cömertçe sunduklarındandır. Yazın güzelliği doyurur onları, çiçekler daha çok döllensin diye hiç durmadan çalışırlar. Doğa, insan olmadan da yaşar ancak insan, arılar olmadan yaşayamaz. Tükettiğimiz her gıdada arıların ayak izi, kanatlarının tatlı yeli vardır. Çiçekler arısız, arılar çiçeksiz her ikisi de susuz yaşayamaz.? Bir darı, bir çiçek, bir arı, doğayı hem doyurur hem coşturur.? Sadece, hayatta kalmak, bal yapmak için değil bizim yaşamamız için de çırpılır o kanatlar Her çiçeğin gönlünü alsalar da bilirler en çok hangisinin sevildiğini. Uzun yollar aşıp, kısa ömürlerine binlerce kovan sığdırırlar. Her ekinin, her çiçeğin, her yabani bitkinin çoğalması doğada ki üreme dengesinin devamlılığı için arılara muhtacız. 30 Mayıs, Dünya Arı Günü olarak kutlanıyor. Arıların sevdiği ürünlerin hasadı, tozlaşmanın artması, bal üretimine verilen emek, hiç yorulmadan kanatlar, dayanışma içinde ki arılar... Doğanın en çalışkan, en üretken ve en yararlı canlılarının farkına varma günü... Arı varsa, yaşam daha tatlıdır. Ebru Oğuzhan Yeter
Arılar, Hindistan'da aşk tanrısı Kama'nın vızıldayan yayı olarak karşımıza çıkarlar.

Antik dünyada arı sürüleri genellikle savaş, kuraklık, sel ve benzeri büyük olayların alameti olarak kabul edilmişler. Çicero'ya göre, henüz kundakta bir bebekken Platon'un dudaklarına konan bir arı sürüsü, onun bilgeliğini müjdelemiştir." ( Arıların Bildikleri kitabından ) Asırlar sonra, bizde de imamlar, "arılar bal versin" diye duaya çıkıyorlar...

Oysa arıların Duaya değil Doğaya ihtiyaçları vardır. Arıların, sevdikleri çiçeklerle dolu bir bahçede, enerjisi hiç tükenmez.?? Arıların ihtiyacı olan su, güneş, üzerinde dans ettikleri, muhteşem kokular yayan çiçekler ve bitkilerdir. Vızıltılarının coşkulu olması, doğanın onlara cömertçe sunduklarındandır. Yazın güzelliği doyurur onları, çiçekler daha çok döllensin diye hiç durmadan çalışırlar. Doğa, insan olmadan da yaşar ancak insan, arılar olmadan yaşayamaz.

Tükettiğimiz her gıdada arıların ayak izi, kanatlarının tatlı yeli vardır. Çiçekler arısız, arılar çiçeksiz her ikisi de susuz yaşayamaz.? Bir darı, bir çiçek, bir arı, doğayı hem doyurur hem coşturur.? Sadece, hayatta kalmak, bal yapmak için değil bizim yaşamamız için de çırpılır o kanatlar Her çiçeğin gönlünü alsalar da bilirler en çok hangisinin sevildiğini. Uzun yollar aşıp, kısa ömürlerine binlerce kovan sığdırırlar. Her ekinin, her çiçeğin, her yabani bitkinin çoğalması doğada ki üreme dengesinin devamlılığı için arılara muhtacız.

30 Mayıs, Dünya Arı Günü olarak kutlanıyor.

Arıların sevdiği ürünlerin hasadı, tozlaşmanın artması, bal üretimine verilen emek, hiç yorulmadan kanatlar, dayanışma içinde ki arılar... Doğanın en çalışkan, en üretken ve en yararlı canlılarının farkına varma günü... Arı varsa, yaşam daha tatlıdır.

Ebru Oğuzhan Yeter

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, karşıyaka haber, ilaçlama, kasko teklifi, malatya araç kiralama, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, ingiltere aile birleşimi, raf sistemleri, ahşap kompozit deck