Diyetisyen Gülistan Güneş'ten 'glüten' uyarısı

Haberler 11.01.2024 - 17:21, Güncelleme: 11.01.2024 - 20:09 21097+ kez okundu.
 

Diyetisyen Gülistan Güneş'ten 'glüten' uyarısı

Diyetisyen Gülistan Güneş, glütensiz beslenmeye dair önemli ipuları paylaştı.
BURSA (İGFA) - Glütenin buğday ve arpa gibi çeşitli tahılların içinde bulunan hamurun kabarıp elastik bir yapıda olmasını sağlayan bir protein olduğunu söyleyen Diyetisyen Gülistan Güneş, buğdayın daha kolay işlenebilmesi için zaman içerisinde birçok değişime uğratıldığını hatırlattı. Eski dönemlerde genetiği değiştirilmeden önce tahıllarda bulunan glütenin vücut için gerekli olan bir protein olduğunu belirten Güneş, “Günümüzde genetiğiyle çok fazla oynanmasından ötürü buğdayın içinde bulunan glüten eski kalitesini yitirerek özellikle otoimmün hastalıklarda zehir etkisi yaratabilmektedir. İdiopatik olarak nitelendirelen çoğu otoimmün hastalıkların altında gluten intoleransı yatmaktadır. Bu kişiler glüteni bıraktıklarında hastalıklarındaki semptomlar azalmakta daha kaliteli bir yaşam sürebilmektedir” diye konuştu. Glütenin zaman içerisinde kalitesinin düşürülmesinden ötürü sağlıklı her bireyin ara ara glüteni kesip glütensiz beslenmenin sağlık için daha iyi olacağını vurgulayan Gülistan Güneş, “Bunlarla beraber tamamen kesmekte yanlış bir yaklaşımdır. Tamamen bu proteini vücuda unutturmak bağırsak florasını bozabilir, vücudun önceden sindirebildiği bu proteini unutarak sindirimini zorlaştırabilir hatta engelleyebilirsiniz. Zaman zaman eliminasyon diyetleriyle bağırsak floramızı temizlemek ve daha sağlıklı yaşamak bizim elimizde” dedi.
Diyetisyen Gülistan Güneş, glütensiz beslenmeye dair önemli ipuları paylaştı.

BURSA (İGFA) - Glütenin buğday ve arpa gibi çeşitli tahılların içinde bulunan hamurun kabarıp elastik bir yapıda olmasını sağlayan bir protein olduğunu söyleyen Diyetisyen Gülistan Güneş, buğdayın daha kolay işlenebilmesi için zaman içerisinde birçok değişime uğratıldığını hatırlattı.

Eski dönemlerde genetiği değiştirilmeden önce tahıllarda bulunan glütenin vücut için gerekli olan bir protein olduğunu belirten Güneş, “Günümüzde genetiğiyle çok fazla oynanmasından ötürü buğdayın içinde bulunan glüten eski kalitesini yitirerek özellikle otoimmün hastalıklarda zehir etkisi yaratabilmektedir. İdiopatik olarak nitelendirelen çoğu otoimmün hastalıkların altında gluten intoleransı yatmaktadır. Bu kişiler glüteni bıraktıklarında hastalıklarındaki semptomlar azalmakta daha kaliteli bir yaşam sürebilmektedir” diye konuştu.

Glütenin zaman içerisinde kalitesinin düşürülmesinden ötürü sağlıklı her bireyin ara ara glüteni kesip glütensiz beslenmenin sağlık için daha iyi olacağını vurgulayan Gülistan Güneş, “Bunlarla beraber tamamen kesmekte yanlış bir yaklaşımdır. Tamamen bu proteini vücuda unutturmak bağırsak florasını bozabilir, vücudun önceden sindirebildiği bu proteini unutarak sindirimini zorlaştırabilir hatta engelleyebilirsiniz. Zaman zaman eliminasyon diyetleriyle bağırsak floramızı temizlemek ve daha sağlıklı yaşamak bizim elimizde” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat