Cennet Cehennem Mağaraları - Mersin

Yaşam 04.08.2017 - 00:22, Güncelleme: 28.02.2024 - 14:48 20157+ kez okundu.
 

Cennet Cehennem Mağaraları - Mersin

Cennet Cehennem Mağaraları - Mersin - Mersin'in Silifke ilçesine 21 km. uzaklıkta bulunan Cennet Cehennem Mağaraları, her yıl yüzlerce turist ve seyahat sever tarafından ziyaret ediliyor.
Tamamen doğal yollardan oluşan çökükler tarihi ve mitolojik değere sahiptir. Obruğun taban kısımlarına doğru tavanın çökmesi nedeniyle oluşan büyük bloklar ve kütlelere rastlanmaktadır. Doğal yollardan oluşan bu iki büyük yapı çukur, mağara, çökük ve obruk gibi isimlerle anılıyor. Mersin'in Silifke ilçesi Narlıkuyu yakınlarında yer alan bu iki obruk karstik bir yapıya sahiptir. Birbirine yaklaşık 80 metrelik bir mesafede bulunan Cennet Cehennem Obruklarının bulunduğu bölge kireç taşından oluşan bir platodur. Her yıl birçok turist tarafından ziyaret alan bu mağara yeraltı mağarasının üst kısmının çökmesi sonucu oluşmuştur. Cennet Cehennem Mağaraları - Mersin Özellikleri Cennet obruğunun özellikleri Cennet obruğu cehennem obruğuna göre 135 metrelik daha derin bir yapıya sahip. Cehennem obruğunun güney batı kısmında bulunan cennet obruğu bir mağaranın üst kısmının çökmesi sonucu oluşan karstik bir yapıya sahip. Cennet obruğunun altında bir akarsu yüzeyi bulunmaktadır. Cennet obruğunun çok dik bir yüzeyi bulunmaktadır ve en dik yamacı ise kuzey yamacıdır. İçinde yemyeşil ağaçların ve akarsuyun bulunması nedeniyle cennete benzetilmiştir. Cennet Cehennem mağaraları girişinde yer alan bilgilere göre bu kilise MS 5. yy. da Aziz Paulus tarafından Meryem Ana'yı yad etmek üzere yapılmıştır. Cennet çöküğüne inmek için yaklaşık 450-500 taş merdiven bulunuyor. Burada Akdeniz'e ulaştığı tahmin edilen mitolojik yeraltı deresinin sesi duyuluyor. Cehennem obruğunun özellikleri Cehennem obruğu cennet çukurunun yaklaşık 75 m kuzeyinde yer almaktadır. Cennet mağarasını gezmek mümkündür, ancak cehennem çukurunun içine inmek mümkün değildir. Mağarayı yukarıda bulunan geniş teras alanından izlemek mümkün. Adrenalin duygusu yaşamak isteyenler ise özel ekipmanlarla aşağıya inmeyi deniyor. Derinliği 110 m olan cehennem çukurunun oluşumu cennet obruğu ile aynı yapıdadır. Buraya cehennem çukuru isminin verilmesindeki en önemli nedense içine inmenin neredeyse imkansız oluşu. Sadece dağcılar tarafından özel ekipmanlar ile içine inildiği görülmektedir. Cennet cehennem mağaraları Mersin'e gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken en özel yerlerden birisi. Cennete iniş çıkış biraz yorucu olsa da içine girildiğinde özel yapısı ile cenneti anımsatan bu çukur farklı duygular hissetmenizi sağlayacak. Cennet obruğunun tam tersi bir yapıya sahip olan cehennem çukuru ise cennet ve cehennem arasındaki farkı hissetmenizi sağlayacak.
Cennet Cehennem Mağaraları - Mersin - Mersin'in Silifke ilçesine 21 km. uzaklıkta bulunan Cennet Cehennem Mağaraları, her yıl yüzlerce turist ve seyahat sever tarafından ziyaret ediliyor.

Tamamen doğal yollardan oluşan çökükler tarihi ve mitolojik değere sahiptir. Obruğun taban kısımlarına doğru tavanın çökmesi nedeniyle oluşan büyük bloklar ve kütlelere rastlanmaktadır. Doğal yollardan oluşan bu iki büyük yapı çukur, mağara, çökük ve obruk gibi isimlerle anılıyor. Mersin'in Silifke ilçesi Narlıkuyu yakınlarında yer alan bu iki obruk karstik bir yapıya sahiptir. Birbirine yaklaşık 80 metrelik bir mesafede bulunan Cennet Cehennem Obruklarının bulunduğu bölge kireç taşından oluşan bir platodur. Her yıl birçok turist tarafından ziyaret alan bu mağara yeraltı mağarasının üst kısmının çökmesi sonucu oluşmuştur.

Cennet Cehennem Mağaraları - Mersin Özellikleri

Cennet obruğunun özellikleri Cennet obruğu cehennem obruğuna göre 135 metrelik daha derin bir yapıya sahip. Cehennem obruğunun güney batı kısmında bulunan cennet obruğu bir mağaranın üst kısmının çökmesi sonucu oluşan karstik bir yapıya sahip. Cennet obruğunun altında bir akarsu yüzeyi bulunmaktadır. Cennet obruğunun çok dik bir yüzeyi bulunmaktadır ve en dik yamacı ise kuzey yamacıdır. İçinde yemyeşil ağaçların ve akarsuyun bulunması nedeniyle cennete benzetilmiştir.

Cennet Cehennem mağaraları girişinde yer alan bilgilere göre bu kilise MS 5. yy. da Aziz Paulus tarafından Meryem Ana'yı yad etmek üzere yapılmıştır. Cennet çöküğüne inmek için yaklaşık 450-500 taş merdiven bulunuyor. Burada Akdeniz'e ulaştığı tahmin edilen mitolojik yeraltı deresinin sesi duyuluyor.

Cehennem obruğunun özellikleri Cehennem obruğu cennet çukurunun yaklaşık 75 m kuzeyinde yer almaktadır. Cennet mağarasını gezmek mümkündür, ancak cehennem çukurunun içine inmek mümkün değildir. Mağarayı yukarıda bulunan geniş teras alanından izlemek mümkün. Adrenalin duygusu yaşamak isteyenler ise özel ekipmanlarla aşağıya inmeyi deniyor. Derinliği 110 m olan cehennem çukurunun oluşumu cennet obruğu ile aynı yapıdadır. Buraya cehennem çukuru isminin verilmesindeki en önemli nedense içine inmenin neredeyse imkansız oluşu. Sadece dağcılar tarafından özel ekipmanlar ile içine inildiği görülmektedir.

Cennet cehennem mağaraları Mersin'e gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken en özel yerlerden birisi. Cennete iniş çıkış biraz yorucu olsa da içine girildiğinde özel yapısı ile cenneti anımsatan bu çukur farklı duygular hissetmenizi sağlayacak. Cennet obruğunun tam tersi bir yapıya sahip olan cehennem çukuru ise cennet ve cehennem arasındaki farkı hissetmenizi sağlayacak.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat