Akbank LAB İnovasyon Atağı

Ekonomi 05.03.2024 - 15:24, Güncelleme: 05.03.2024 - 15:24 52024+ kez okundu.
 

Akbank LAB İnovasyon Atağı

Akbank LAB, açık inovasyon ve girişimcilikte liderlik iddiasını güçlendiriyor. Geleceğe yönelik yenilikçi çözümlerle müşterilerine değer katıyor.
Akbank, Girişimcilik Haftası'nda yenilenen inovasyon merkezini açarak açık inovasyon iş ortaklıklarını artırma hedefini sürdürüyor. Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, geçtiğimiz yıl 700'den fazla teknoloji girişimiyle iletişim kurduklarını ve müşterilere nesnelerin interneti, giyilebilir temassız ödeme ve mobilite gibi alanlarda yenilikleri sunduklarını belirtti. Yüce, Akbank LAB'in global bir inovasyon ve girişimcilik merkezi olma yolculuğunu güçlendirerek devam ettireceklerini vurguladı. Akbank LAB, yenilenen merkezinin açılışı Girişimcilik Haftası'nda gerçekleştirildi ve Burcu Civelek Yüce'nin ev sahipliğinde bir basın toplantısıyla duyuruldu. Yüce, Akbank'ın geleceğin çözümlerini sunma misyonunu güçlendireceklerini ve finansal teknolojilerin geliştirilmesi, dijital çözümlerin araştırılması, deneyimlerin paylaşılması ve iş modellerinin geliştirilmesi gibi faaliyetleri sürdüreceklerini ifade etti. Akbank LAB'in açık inovasyon ve kurum içi girişimcilik odaklı çalışmalarını koordine eden Burcu Civelek Yüce, her yıl binlerce ekosistem oyuncusuyla iletişim halinde olduklarını ve Venture Client modelini benimseyerek ürün geliştirme süreçlerini hızlandırdıklarını açıkladı. Yüce ayrıca, Akbank+'ın girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla banka içinden çıkan girişimlere yatırım yaptıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl, Akbank LAB çeşitli projelerle önemli adımlar attı. Sosyal inovasyon platformu imece ile Regenerative Finance (ReFi) Türkiye programını başlattılar ve Endeavor ile birlikte yürütülen Boost The Future programıyla büyüme aşamasındaki girişimlere destek verdiler. Ayrıca, Akbank Mobil'de yer alan yapay zeka çözümü Akbank Asistan ile ev aletlerine komut gönderme gibi yenilikçi hizmetler sunarak müşteri deneyimini zenginleştirdiler. Akbank Ventures, Akbank'ın uluslararası kurumsal girişim sermayesi kolu olarak faaliyet gösteriyor. Yüce, Akbank Ventures'ın 100 milyon dolarlık sermayesiyle özel girişim sermayesi, risk sermayesi fonları ve girişimlere doğrudan ve ortak yatırım fırsatlarını değerlendirdiğini belirtti. Akbank'ın blok zinciri teknolojisi ve üretken yapay zeka alanlarına odaklanarak finans endüstrisindeki dönüşümü desteklediğini ve insan odaklı bir dönüşüme imza atmaya devam edeceğini vurguladı.
Akbank LAB, açık inovasyon ve girişimcilikte liderlik iddiasını güçlendiriyor. Geleceğe yönelik yenilikçi çözümlerle müşterilerine değer katıyor.

Akbank, Girişimcilik Haftası'nda yenilenen inovasyon merkezini açarak açık inovasyon iş ortaklıklarını artırma hedefini sürdürüyor. Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, geçtiğimiz yıl 700'den fazla teknoloji girişimiyle iletişim kurduklarını ve müşterilere nesnelerin interneti, giyilebilir temassız ödeme ve mobilite gibi alanlarda yenilikleri sunduklarını belirtti. Yüce, Akbank LAB'in global bir inovasyon ve girişimcilik merkezi olma yolculuğunu güçlendirerek devam ettireceklerini vurguladı.

Akbank LAB, yenilenen merkezinin açılışı Girişimcilik Haftası'nda gerçekleştirildi ve Burcu Civelek Yüce'nin ev sahipliğinde bir basın toplantısıyla duyuruldu. Yüce, Akbank'ın geleceğin çözümlerini sunma misyonunu güçlendireceklerini ve finansal teknolojilerin geliştirilmesi, dijital çözümlerin araştırılması, deneyimlerin paylaşılması ve iş modellerinin geliştirilmesi gibi faaliyetleri sürdüreceklerini ifade etti.

Akbank LAB'in açık inovasyon ve kurum içi girişimcilik odaklı çalışmalarını koordine eden Burcu Civelek Yüce, her yıl binlerce ekosistem oyuncusuyla iletişim halinde olduklarını ve Venture Client modelini benimseyerek ürün geliştirme süreçlerini hızlandırdıklarını açıkladı. Yüce ayrıca, Akbank+'ın girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla banka içinden çıkan girişimlere yatırım yaptıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl, Akbank LAB çeşitli projelerle önemli adımlar attı. Sosyal inovasyon platformu imece ile Regenerative Finance (ReFi) Türkiye programını başlattılar ve Endeavor ile birlikte yürütülen Boost The Future programıyla büyüme aşamasındaki girişimlere destek verdiler. Ayrıca, Akbank Mobil'de yer alan yapay zeka çözümü Akbank Asistan ile ev aletlerine komut gönderme gibi yenilikçi hizmetler sunarak müşteri deneyimini zenginleştirdiler.

Akbank Ventures, Akbank'ın uluslararası kurumsal girişim sermayesi kolu olarak faaliyet gösteriyor. Yüce, Akbank Ventures'ın 100 milyon dolarlık sermayesiyle özel girişim sermayesi, risk sermayesi fonları ve girişimlere doğrudan ve ortak yatırım fırsatlarını değerlendirdiğini belirtti. Akbank'ın blok zinciri teknolojisi ve üretken yapay zeka alanlarına odaklanarak finans endüstrisindeki dönüşümü desteklediğini ve insan odaklı bir dönüşüme imza atmaya devam edeceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, karşıyaka haber, ilaçlama, kasko teklifi, malatya araç kiralama, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, ingiltere aile birleşimi sınavı