2024 yılında dijital dünyada beklenen tehditler

Teknoloji 04.03.2024 - 15:16, Güncelleme: 04.03.2024 - 15:16 17491+ kez okundu.
 

2024 yılında dijital dünyada beklenen tehditler

2024'te dijital tehditlerin yükselişi ve yapay zekanın rolü hakkında özet bir değerlendirme.
Her geçen gün dijital güvenliğin önemi artıyor. ESET uzmanları, 2024 yılında fidye yazılımı alanında beklenen gelişmeleri, yapay zekanın dijital güvenlik tehditlerini nasıl şekillendirebileceğini ve kötü amaçlı yazılımlardaki güncellemeleri değerlendirdi. ESET araştırma ekibi, fidye yazılımı aktörlerinin 2024 boyunca daha aktif ve agresif olmalarını beklerken, siber suç çeteleri arasında yeni büyük oyuncuların ortaya çıkmasını beklemiyor. Nesnelerin İnterneti (IoT) ile ilgili kötü amaçlı yazılımların endişe yarattığı biliniyor. Bu yazılımlar genellikle zor tespit edilir, izlenemez ve bertaraf edilemez. Akıllı cihazlar, büyük DDoS saldırıları için anonim ağlar oluşturmak veya VIP kullanıcılarını hedef almak için kolayca istismar edilebilir. Ancak, son kullanıcılar genellikle akıllı cihazlarının yasadışı faaliyetlerde kullanılabileceğini fark etmezler çünkü bu tür faaliyetler doğrudan kullanıcı deneyimini etkilemez. ESET araştırma ekibi, siber suçluların mevcut saldırı kampanyalarını geliştirmek için yapay zekanın genişleyen araçlarından yararlandıklarını belirtiyor. Özellikle, kullanıcıları hedef alan dolandırıcılık, kimlik avı veya diğer manipülatif faaliyetler için içerik hazırlarken yapay zekanın kullanımının arttığı gözlemleniyor. 2024 yılında bu trendin hızlanması ve yapay zekanın saldırıların sosyal mühendislik bileşenlerinde merkezi bir rol oynaması bekleniyor. Ayrıca, yapay zeka destekli araçlar, dezenformasyon kampanyaları ve deepfake kampanyaları gibi alanlarda da hızlandırıcı bir etki yaratabilir. Kullanıcılar genellikle ücretsiz, genellikle üçüncü taraf mağazalarda bulunan sahte sürümleri tercih ederler. Bu nedenle, ESET araştırma ekibi, 2024 yılında Android platformu için reklam yazılımları ve operatörleri kurbanlara büyük miktarda reklam göstererek gelir elde eden gizli uygulamalar gibi tehditlerin artmasını bekliyor. Kötü amaçlı yazılım yaratıcılarının ve operatörlerinin, dil kalitesini geliştirerek kötü amaçlı uygulamalarının güvenilirliğini artırmak için yapay zekâ araçlarını kullanmaları bekleniyor. Ayrıca, kötü niyetli Spyloan uygulamaları gibi tehditlerin dağıtımı, yapay zekâ modellerinin üretken yetenekleri sayesinde daha kolay ve hızlı hale gelecektir. Çoğunlukla üçüncü taraflar aracılığıyla yayılan Spyloan uygulamalarının coğrafi etkisinin, Orta ve Güney Amerika ile Güneydoğu Asya'nın ötesine geçeceği tahmin ediliyor.
2024'te dijital tehditlerin yükselişi ve yapay zekanın rolü hakkında özet bir değerlendirme.

Her geçen gün dijital güvenliğin önemi artıyor. ESET uzmanları, 2024 yılında fidye yazılımı alanında beklenen gelişmeleri, yapay zekanın dijital güvenlik tehditlerini nasıl şekillendirebileceğini ve kötü amaçlı yazılımlardaki güncellemeleri değerlendirdi.

ESET araştırma ekibi, fidye yazılımı aktörlerinin 2024 boyunca daha aktif ve agresif olmalarını beklerken, siber suç çeteleri arasında yeni büyük oyuncuların ortaya çıkmasını beklemiyor.

Nesnelerin İnterneti (IoT) ile ilgili kötü amaçlı yazılımların endişe yarattığı biliniyor. Bu yazılımlar genellikle zor tespit edilir, izlenemez ve bertaraf edilemez. Akıllı cihazlar, büyük DDoS saldırıları için anonim ağlar oluşturmak veya VIP kullanıcılarını hedef almak için kolayca istismar edilebilir. Ancak, son kullanıcılar genellikle akıllı cihazlarının yasadışı faaliyetlerde kullanılabileceğini fark etmezler çünkü bu tür faaliyetler doğrudan kullanıcı deneyimini etkilemez.

ESET araştırma ekibi, siber suçluların mevcut saldırı kampanyalarını geliştirmek için yapay zekanın genişleyen araçlarından yararlandıklarını belirtiyor. Özellikle, kullanıcıları hedef alan dolandırıcılık, kimlik avı veya diğer manipülatif faaliyetler için içerik hazırlarken yapay zekanın kullanımının arttığı gözlemleniyor. 2024 yılında bu trendin hızlanması ve yapay zekanın saldırıların sosyal mühendislik bileşenlerinde merkezi bir rol oynaması bekleniyor. Ayrıca, yapay zeka destekli araçlar, dezenformasyon kampanyaları ve deepfake kampanyaları gibi alanlarda da hızlandırıcı bir etki yaratabilir.

Kullanıcılar genellikle ücretsiz, genellikle üçüncü taraf mağazalarda bulunan sahte sürümleri tercih ederler. Bu nedenle, ESET araştırma ekibi, 2024 yılında Android platformu için reklam yazılımları ve operatörleri kurbanlara büyük miktarda reklam göstererek gelir elde eden gizli uygulamalar gibi tehditlerin artmasını bekliyor.

Kötü amaçlı yazılım yaratıcılarının ve operatörlerinin, dil kalitesini geliştirerek kötü amaçlı uygulamalarının güvenilirliğini artırmak için yapay zekâ araçlarını kullanmaları bekleniyor. Ayrıca, kötü niyetli Spyloan uygulamaları gibi tehditlerin dağıtımı, yapay zekâ modellerinin üretken yetenekleri sayesinde daha kolay ve hızlı hale gelecektir. Çoğunlukla üçüncü taraflar aracılığıyla yayılan Spyloan uygulamalarının coğrafi etkisinin, Orta ve Güney Amerika ile Güneydoğu Asya'nın ötesine geçeceği tahmin ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat