Betül Fırat
Köşe Yazarı
Betül Fırat
 

Nefes Alın

Dünyanın işi de koşturmacası da bitmez. Siz işten işe, toplantıdan toplantıya koşarken bir de bakmışsınız hayat önünüzden akıp gitmiş, çekilmiş. Genelde yoğunluktan ve bitmeyen işlerden nefes almayı unutuyoruz. Sürekli bir hengâmenin içinde olmak da yorucu geliyor bize ve bir süre sonra da aşırı yorgunluktan şikâyetçi olabiliyoruz. Düzenli uykular, egzersizler, doğa ile iç içe olmak veya kendimize ayıracağımız vakitler hayal oldu sanki. Herkes yoğun ve bu yoğunluktan yakınmakta.  Eskiden de gün 24 saatti, şimdi de. Ne değişmiş olabilir ki hayatımızda. Belki de zaman tasarrufunu bilmiyoruzdur. Ulaşımda yolda kaybettiğimiz zamanlar, zamanında başlamayan etkinlikler dahası farkına bile varmadan bitirdiğimiz günler; biraz dinlenmemiz için uyarı veren vücudumuz da artık bunun farkında.   Bir şekilde dinlenmeyi de keyif yapmayı da öğrenmemiz gerekiyor. Yoksa hayatın karmaşası içinde güzel bir an ve anımız olmadan geçirmiş olacağız. Hayattan zevk almak gerekli her koşulda, ne kadar da bitmiyorsa koşturmacamız; yine de bir durup nefes almak ve hayatın güzelliklerinin tadını çıkarmak gerekli. Hiç kimse size hayatınızın bundan sonraki bölümünü tatilmiş gibi geçireceksiniz vaadi vermez hatta emekli olunca bile bu şekilde olmayan milyonlarca insan var. Böyle bir vaat yokken ortada biraz durup dinlenmenin de kimseye zararı olmaz. Kendimize bir es veremediğimiz sürece devam etmek daha yorucu bir hal alacak. Bir yerden sonra da hem performans düşüklüğü hem de normal işlerimiz de bile yavaşladığımızı fark etmemiz an meselesi. Çünkü her canlı gibi deşarj olmaya da ihtiyacı vardır insanın. Tatil günlerinde yapılan piknik, sinema kaçamağı ya da kısa süreli tatiller bile işe yarayabilir. En azından kafa yoğunluğu ve yorgunluğunu bir süre de olsa rafa kaldırmış olursunuz. Kendinize küçük bir dinlenme paketini çok görmeyin ve nefes alın. Betül Fırat
Ekleme Tarihi: 03 Mart 2025 - Pazartesi

Nefes Alın

Dünyanın işi de koşturmacası da bitmez. Siz işten işe, toplantıdan toplantıya koşarken bir de bakmışsınız hayat önünüzden akıp gitmiş, çekilmiş.

Genelde yoğunluktan ve bitmeyen işlerden nefes almayı unutuyoruz. Sürekli bir hengâmenin içinde olmak da yorucu geliyor bize ve bir süre sonra da aşırı yorgunluktan şikâyetçi olabiliyoruz.

Düzenli uykular, egzersizler, doğa ile iç içe olmak veya kendimize ayıracağımız vakitler hayal oldu sanki. Herkes yoğun ve bu yoğunluktan yakınmakta.  Eskiden de gün 24 saatti, şimdi de. Ne değişmiş olabilir ki hayatımızda.

Belki de zaman tasarrufunu bilmiyoruzdur. Ulaşımda yolda kaybettiğimiz zamanlar, zamanında başlamayan etkinlikler dahası farkına bile varmadan bitirdiğimiz günler; biraz dinlenmemiz için uyarı veren vücudumuz da artık bunun farkında. 

 Bir şekilde dinlenmeyi de keyif yapmayı da öğrenmemiz gerekiyor. Yoksa hayatın karmaşası içinde güzel bir an ve anımız olmadan geçirmiş olacağız.

Hayattan zevk almak gerekli her koşulda, ne kadar da bitmiyorsa koşturmacamız; yine de bir durup nefes almak ve hayatın güzelliklerinin tadını çıkarmak gerekli.

Hiç kimse size hayatınızın bundan sonraki bölümünü tatilmiş gibi geçireceksiniz vaadi vermez hatta emekli olunca bile bu şekilde olmayan milyonlarca insan var. Böyle bir vaat yokken ortada biraz durup dinlenmenin de kimseye zararı olmaz.

Kendimize bir es veremediğimiz sürece devam etmek daha yorucu bir hal alacak. Bir yerden sonra da hem performans düşüklüğü hem de normal işlerimiz de bile yavaşladığımızı fark etmemiz an meselesi. Çünkü her canlı gibi deşarj olmaya da ihtiyacı vardır insanın.

Tatil günlerinde yapılan piknik, sinema kaçamağı ya da kısa süreli tatiller bile işe yarayabilir. En azından kafa yoğunluğu ve yorgunluğunu bir süre de olsa rafa kaldırmış olursunuz.

Kendinize küçük bir dinlenme paketini çok görmeyin ve nefes alın.

Betül Fırat

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, ilaçlama, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, sunucu