Toprak Razgatlıoğlu İkinci Kez Dünya Superbike Şampiyonu Oldu

Spor 19.10.2024 - 20:04, Güncelleme: 19.10.2024 - 20:10 5382 kez okundu.
 

Toprak Razgatlıoğlu İkinci Kez Dünya Superbike Şampiyonu Oldu

Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonu oldu. BMW ile kazandığı ikinci şampiyonluk, Türk motor sporları tarihinde yeni bir başarıdır.
Dünya Superbike Şampiyonası’nın son ayağında ikinci sırada bitiren Toprak Razgatlıoğlu, kariyerinde ikinci kez Dünya Superbike Şampiyonu oldu. Red Bull sporcusu olan Toprak, 2021’de kazandığı ilk şampiyonluğun ardından, bu kez Rokit BMW Motorrad takımıyla zafer elde ederek hem kendisi hem de takımına tarih yazdırdı. 28 yaşındaki milli motosikletçi, bu sonuçla Türk motor sporları tarihinde önemli bir başarıya daha imza attı. Sezon boyunca dikkat çeken performansıyla göz dolduran Toprak, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nda BMW Rokit takımıyla yarıştı. Sezonun son yarışı İspanya’nın Jerez pistinde gerçekleşti ve Toprak bu yarışta ikinci sırayı alarak, sezon genelindeki başarısıyla şampiyonluğu garantiledi. Türk spor tarihinde böylesine büyük bir başarıya ulaşan tek sporcu olarak, adını motor sporları tarihine altın harflerle yazdıran Toprak, bu yılki zaferiyle de dünya çapında takdir topladı. Sezon Avustralya’da başlarken, BMW takımıyla ilk yarışlarında soru işaretleri olsa da Katalunya’da iki galibiyet alarak güçlü bir geri dönüş yaptı. Ardından düz hızını artırarak 13 yarış üst üste kazanan Toprak, Dünya Superbike tarihinin unutulmaz isimlerinden biri haline geldi. Fransa’daki Magny Cours Pisti’nde yapılan yarışta geçirdiği kaza sonrası ciğer sönmesi teşhisi konulan Toprak, Cremona yarışını kaçırmasına rağmen hızlı bir iyileşme süreci geçirerek pistlere geri döndü. Sezon boyunca rakiplerinden Nicolo Bulega’ya karşı üstünlük kurmayı başaran Toprak, finalde 43 puan farkla şampiyonluğu elde etti. Bu şampiyonluk, Toprak’ın Red Bull çatısı altında geçirdiği 10. yılına denk gelirken, kariyerindeki üçüncü büyük zafer oldu. 18 yaşında Red Bull sporcusu olarak başladığı kariyerinde, Red Bull Rookies Cup, Superstock600, Superstock1000 ve Superbike serilerinde sayısız başarı elde eden Toprak, 2026 yılında da BMW ile şampiyonluk hedefini sürdüreceğini belirtti. Toprak Razgatlıoğlu, kazandığı zaferle ilgili olarak, "Bu sezon hem uzun hem de zorlu geçti. Ancak birlikte kırdığımız rekorlar, daha önce şampiyon olmayan bir takımla başardığımız büyük zaferler çok anlamlı. Beni destekleyen herkese minnettarım. Hep birlikte daha büyük zaferler için mücadele etmeye devam edeceğiz!" diyerek duygularını paylaştı. Superbike Nedir? Superbike, genellikle yüksek performanslı, büyük motor hacmine sahip motosikletlerin yarıştığı ve modifiye edilmiş versiyonlarının kullanıldığı bir motor sporudur. Superbike'lar, halka satılan üretim motosikletlerinin yarış pistlerine uyarlanmış modelleridir. En bilinen organizasyonlarından biri olan Dünya Superbike Şampiyonası (WSBK), bu tür motosikletlerin yarıştığı en prestijli ligdir. Superbike motosikletlerinin motor hacmi genellikle 1000 cc civarındadır ve 200 beygir gücüne ulaşabilen bu makineler, yüksek hızlara ve güçlü performanslara sahiptir. MotoGP'ye kıyasla daha fazla üretime dayalı modellerin kullanıldığı bir seri olan Superbike, hem hız hem de dayanıklılığı ön planda tutar.
Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonu oldu. BMW ile kazandığı ikinci şampiyonluk, Türk motor sporları tarihinde yeni bir başarıdır.

Dünya Superbike Şampiyonası’nın son ayağında ikinci sırada bitiren Toprak Razgatlıoğlu, kariyerinde ikinci kez Dünya Superbike Şampiyonu oldu. Red Bull sporcusu olan Toprak, 2021’de kazandığı ilk şampiyonluğun ardından, bu kez Rokit BMW Motorrad takımıyla zafer elde ederek hem kendisi hem de takımına tarih yazdırdı. 28 yaşındaki milli motosikletçi, bu sonuçla Türk motor sporları tarihinde önemli bir başarıya daha imza attı.

Sezon boyunca dikkat çeken performansıyla göz dolduran Toprak, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nda BMW Rokit takımıyla yarıştı. Sezonun son yarışı İspanya’nın Jerez pistinde gerçekleşti ve Toprak bu yarışta ikinci sırayı alarak, sezon genelindeki başarısıyla şampiyonluğu garantiledi. Türk spor tarihinde böylesine büyük bir başarıya ulaşan tek sporcu olarak, adını motor sporları tarihine altın harflerle yazdıran Toprak, bu yılki zaferiyle de dünya çapında takdir topladı.

Sezon Avustralya’da başlarken, BMW takımıyla ilk yarışlarında soru işaretleri olsa da Katalunya’da iki galibiyet alarak güçlü bir geri dönüş yaptı. Ardından düz hızını artırarak 13 yarış üst üste kazanan Toprak, Dünya Superbike tarihinin unutulmaz isimlerinden biri haline geldi.

Fransa’daki Magny Cours Pisti’nde yapılan yarışta geçirdiği kaza sonrası ciğer sönmesi teşhisi konulan Toprak, Cremona yarışını kaçırmasına rağmen hızlı bir iyileşme süreci geçirerek pistlere geri döndü. Sezon boyunca rakiplerinden Nicolo Bulega’ya karşı üstünlük kurmayı başaran Toprak, finalde 43 puan farkla şampiyonluğu elde etti.

Bu şampiyonluk, Toprak’ın Red Bull çatısı altında geçirdiği 10. yılına denk gelirken, kariyerindeki üçüncü büyük zafer oldu. 18 yaşında Red Bull sporcusu olarak başladığı kariyerinde, Red Bull Rookies Cup, Superstock600, Superstock1000 ve Superbike serilerinde sayısız başarı elde eden Toprak, 2026 yılında da BMW ile şampiyonluk hedefini sürdüreceğini belirtti.

Toprak Razgatlıoğlu, kazandığı zaferle ilgili olarak, "Bu sezon hem uzun hem de zorlu geçti. Ancak birlikte kırdığımız rekorlar, daha önce şampiyon olmayan bir takımla başardığımız büyük zaferler çok anlamlı. Beni destekleyen herkese minnettarım. Hep birlikte daha büyük zaferler için mücadele etmeye devam edeceğiz!" diyerek duygularını paylaştı.

Superbike Nedir?

Superbike, genellikle yüksek performanslı, büyük motor hacmine sahip motosikletlerin yarıştığı ve modifiye edilmiş versiyonlarının kullanıldığı bir motor sporudur. Superbike'lar, halka satılan üretim motosikletlerinin yarış pistlerine uyarlanmış modelleridir. En bilinen organizasyonlarından biri olan Dünya Superbike Şampiyonası (WSBK), bu tür motosikletlerin yarıştığı en prestijli ligdir.

Superbike motosikletlerinin motor hacmi genellikle 1000 cc civarındadır ve 200 beygir gücüne ulaşabilen bu makineler, yüksek hızlara ve güçlü performanslara sahiptir. MotoGP'ye kıyasla daha fazla üretime dayalı modellerin kullanıldığı bir seri olan Superbike, hem hız hem de dayanıklılığı ön planda tutar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, karşıyaka haber, ilaçlama, kasko teklifi, malatya araç kiralama, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, raf sistemleri, ahşap kompozit deck