Çocuklar Mışıl Mışıl Uyuyor Tedavi Kolaylaşıyor…

Sağlık 09.10.2024 - 19:34, Güncelleme: 09.10.2024 - 22:07 36238+ kez okundu.
 

Çocuklar Mışıl Mışıl Uyuyor Tedavi Kolaylaşıyor…

Çocuklarda diş tedavisinde sedasyon ve genel anestezi kullanımı, diş hekimi korkusunu önler ve güvenli bir tedavi süreci sağlar.
Yenidoğan Döneminden İtibaren Diş Hekimi Kontrolleri Neden Önemli? Çocukların diş hekimleriyle ilk tanışması, diş sağlığının temellerini atmak adına oldukça önemlidir. Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir, bu sürecin bebeklik döneminde başlaması gerektiğini vurguluyor. Bebeklerin ilk dişleri çıkmaya başladığında, ortalama 6 aylıkken diş hekimi kontrollerine başlamak gerektiğini belirten Demir, bu sürecin sadece ağız ve diş sağlığının korunması için değil, aynı zamanda çocuklarda diş hekimi korkusunun önüne geçmek için kritik olduğunu ifade ediyor. Düzenli kontroller, çocukların diş hekimine ve muayene ortamına alışmasını sağlarken, ilerde gelişebilecek fobilerin de önüne geçilmesine yardımcı olabilir. Dt. Nurgül Demir, ilk diş hekimi muayenesinin şikayetler başlamadan yapılmasının çocuğun diş sağlığı açısından önemli olduğunu belirtirken, sedasyon ve genel anestezi ile diş tedavisi hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Çocuk hastalar, genellikle diş ağrısı nedeniyle kliniğe gelir ve bu durum, tedirginlik ve endişe yaratarak diş hekimi korkusunu tetikleyebilir. Ancak çocuklarda kontrol edilemeyen bulantı refleksi, aşırı korku, kaygı ve özel durumlar nedeniyle bazı tedaviler ancak sedasyon ya da genel anestezi altında yapılabilir. Sedasyon mu Genel Anestezi mi? Dt. Demir, hangi yöntemin tercih edileceğine hastanın yaşı, tedavi süresi ve yapılacak işlemler dikkate alınarak karar verildiğini belirtiyor. Amerikan Pediatrik Diş Hekimleri Derneği’nin yönergeleri doğrultusunda yapılan bu seçimle, her iki yöntemde de hasta işlem sonrası herhangi bir şey hatırlamaz ve çocuklarda diş hekimi fobisinin oluşmasının önüne geçilebilir. Genel Anestezi ile Diş Tedavisi: Dikkat Edilmesi Gerekenler Hastanın sağlık durumu, tıbbi geçmişi detaylıca incelenmeli ve diyabet, kalp hastalığı, kanama problemi gibi özel durumlar varsa doktor konsültasyonu yapılmalıdır. Diş tedavileriyle birlikte sünnet, geniz eti operasyonu gibi cerrahi işlemler aynı seansta yapılabilir, böylece çocuk hastaların tekrar anesteziye girmesine gerek kalmaz. İleri düzey kalp hastalıkları olan çocuklarda, genel anestezi riskli olabilir. Bu nedenle ağız hijyeninin bebeklik döneminden itibaren düzenli olarak sağlanması önemlidir. Zihinsel ya da bedensel engeli olan çocuklar için de diş tedavileri sedasyon ya da genel anesteziyle yapılabilir. Operasyon sonrası beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ve diş kontrollerinin aksatılmaması tedavi başarısı açısından önemlidir. Anestezi Öncesi ve Sonrası Süreç Anestezi öncesinde hastanın tıbbi geçmişi ve fiziki muayenesi yapılır. Anestezi sürecinde yaşamsal fonksiyonlar kontrol altında tutulur ve çocuklar bu süreci rahat bir şekilde geçirir. Operasyon sonrası ağrı tedavisi de planlanarak, çocuk hastalar kısa süreli gözetimden sonra taburcu edilir.
Çocuklarda diş tedavisinde sedasyon ve genel anestezi kullanımı, diş hekimi korkusunu önler ve güvenli bir tedavi süreci sağlar.

Yenidoğan Döneminden İtibaren Diş Hekimi Kontrolleri Neden Önemli?

Çocukların diş hekimleriyle ilk tanışması, diş sağlığının temellerini atmak adına oldukça önemlidir. Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir, bu sürecin bebeklik döneminde başlaması gerektiğini vurguluyor. Bebeklerin ilk dişleri çıkmaya başladığında, ortalama 6 aylıkken diş hekimi kontrollerine başlamak gerektiğini belirten Demir, bu sürecin sadece ağız ve diş sağlığının korunması için değil, aynı zamanda çocuklarda diş hekimi korkusunun önüne geçmek için kritik olduğunu ifade ediyor. Düzenli kontroller, çocukların diş hekimine ve muayene ortamına alışmasını sağlarken, ilerde gelişebilecek fobilerin de önüne geçilmesine yardımcı olabilir.

Dt. Nurgül Demir, ilk diş hekimi muayenesinin şikayetler başlamadan yapılmasının çocuğun diş sağlığı açısından önemli olduğunu belirtirken, sedasyon ve genel anestezi ile diş tedavisi hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Çocuk hastalar, genellikle diş ağrısı nedeniyle kliniğe gelir ve bu durum, tedirginlik ve endişe yaratarak diş hekimi korkusunu tetikleyebilir. Ancak çocuklarda kontrol edilemeyen bulantı refleksi, aşırı korku, kaygı ve özel durumlar nedeniyle bazı tedaviler ancak sedasyon ya da genel anestezi altında yapılabilir.

Sedasyon mu Genel Anestezi mi? Dt. Demir, hangi yöntemin tercih edileceğine hastanın yaşı, tedavi süresi ve yapılacak işlemler dikkate alınarak karar verildiğini belirtiyor. Amerikan Pediatrik Diş Hekimleri Derneği’nin yönergeleri doğrultusunda yapılan bu seçimle, her iki yöntemde de hasta işlem sonrası herhangi bir şey hatırlamaz ve çocuklarda diş hekimi fobisinin oluşmasının önüne geçilebilir.

Genel Anestezi ile Diş Tedavisi: Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Hastanın sağlık durumu, tıbbi geçmişi detaylıca incelenmeli ve diyabet, kalp hastalığı, kanama problemi gibi özel durumlar varsa doktor konsültasyonu yapılmalıdır.
  2. Diş tedavileriyle birlikte sünnet, geniz eti operasyonu gibi cerrahi işlemler aynı seansta yapılabilir, böylece çocuk hastaların tekrar anesteziye girmesine gerek kalmaz.
  3. İleri düzey kalp hastalıkları olan çocuklarda, genel anestezi riskli olabilir. Bu nedenle ağız hijyeninin bebeklik döneminden itibaren düzenli olarak sağlanması önemlidir.
  4. Zihinsel ya da bedensel engeli olan çocuklar için de diş tedavileri sedasyon ya da genel anesteziyle yapılabilir.
  5. Operasyon sonrası beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ve diş kontrollerinin aksatılmaması tedavi başarısı açısından önemlidir.

Anestezi Öncesi ve Sonrası Süreç Anestezi öncesinde hastanın tıbbi geçmişi ve fiziki muayenesi yapılır. Anestezi sürecinde yaşamsal fonksiyonlar kontrol altında tutulur ve çocuklar bu süreci rahat bir şekilde geçirir. Operasyon sonrası ağrı tedavisi de planlanarak, çocuk hastalar kısa süreli gözetimden sonra taburcu edilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, karşıyaka haber, ilaçlama, kasko teklifi, malatya araç kiralama, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, raf sistemleri, ahşap kompozit deck, ingiltere aile birleşimi sınavı