Kutlu Yayınevi Rami Kütüphanesinde I. Şiir Günü düzenledi.

Sanat 06.06.2024 - 00:04, Güncelleme: 06.06.2024 - 00:04 28470+ kez okundu.
 

Kutlu Yayınevi Rami Kütüphanesinde I. Şiir Günü düzenledi.

2 Haziran 2024’te Kutlu Yayınevi’nin düzenlediği I. Şiir Günü etkinliği 21 şairin katılımıyla gerçekleşti. Katılımcıların listesi şöyle gerçekleşti:
Caner Erkan, Aliye Aybüke Uluç, Deniz Eldek, Dilara Pınar ARIÇ, Eslem Demir, Gazel Yiğit, Hülya Sönmez, İsmail Aykut, Metin Ergün, Nesibe Güçlü, Neslihan Ceylan, Nilgün Nart, Orhan Tahiroğlu, Ömer Kayra Türk, Peyhan Kapukaya, Sadakat Nezir, Seyit Taşer, Şerife Şabahat Tolga Yiğit, Yasemin Şahin. İstiklal Marşı’yla başlayan etkinlikte 21 şairin katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğin sonunda Kutlu Yayınevi’nden çıkan kitaplarını imzaladılar. Kutlu Yayınevi Hakkında Kutlu Yayınevi 2012’de İstanbul’da kurulan bir yayınevidir. Uluslararası bir statüdedir. 1400. betiğini yayınlamıştır. Genel Yayın Yönetmeni Gökbey Uluç başarılı şekilde yönetmektedir. Şiir Günü Hakkında Program 2 Haziran Pazar günü saat 14.00’te İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Genel Yayın Yönetmeni Gökbey Uluç açılış konuşması yaptı. Alfabetik sıraya göre yer alan 21 şair şiirlerini müzik eşliğinde okudular. Daha sonra şairler övünç şiirlerini sundular. Bazı şairler kitaplarını imzaladılar, okurlarla fotoğraf çektirdiler. Rami Kütüphanesinin ambiyansında ortama uygun fon müziği eşliğinde şairler şiirlerini sundular. İstanbul’un en büyük kütüphanesi Rami Kütüphanesinde şiirlerini sunan yazarlar ve şairleri övünç şiirlerini okurken büyük keyif aldılar. 2023 Ocak ayında kurulan kütüphane organizasyona ev sahipliği yaparken okurlara büyük bir lezzet yaşattılar. Şiir Günü’nde Dilara Pınar ARIÇ, Kristaller Şehri adlı şiirini okudu. Lise döneminde başladığı şiirden örnekler sundu. Dilara Pınar ARIÇ’ın Gülümse Hayata ve Portre kitabını yayınlayan yayınevi şairlerimize büyük imkanlar sağlamaktadır. Şiir Günü etkinliğinde yazarlar ve şairler şiirlerini okurlarla paylaşma imkanı sağlamıştır. Dilara Pınar ARIÇ’ın yazdığı ve okuduğu şiiri şöyledir. KRİSTALLER ŞEHRİ Beyaz kristaller indi şehrime Hepsi de parlaktı Hepsi de muazzam Gözlerim kamaşıyordu bakmaktan Yoruluyordum yağmaktan Küçük bir kırıntı gibi ufalanmaktan Kristaller çağırıyordu beni Islıklar vuruyordu sessizliği Titreyen duvarlara esiyordu uluyan saçlar Maviliği itiyordu sarılar Noktalar beliriyor kristallere inat Yalnızlığa geriyordu kanat Maviliği seviyordu kristaller İstiyordu ki onu da sevsin tüm maviler Fon müziği olarak Song From A Secret Garden’ı seçen Dilara Pınar ARIÇ ve diğer şairler övünçle şiirlerini okudular. Övünç şiirleri okunurken şiirlerini sunan Dilara Pınar ARIÇ, Kırlangıcım şiirini okudu. KIRLANGICIM Kırlangıcım, niye ağlıyorsun bugün Bahar daha gelmedi mi Çöllerle buluşmadı mı toprak, Yoksa asırlık ömrünü kaybetti diye mi Yapraklar hala mı ölü Dirilmedi mi daha Ya sen kırlangıcım Beyaz gelinliğini giymedin mi Esrarengiz yollar bekliyor seni Şiir Günü etkinliği sonunda şairler ve yazarlar okurlarla resim çektirdi ve kitaplarını imzaladılar.
2 Haziran 2024’te Kutlu Yayınevi’nin düzenlediği I. Şiir Günü etkinliği 21 şairin katılımıyla gerçekleşti. Katılımcıların listesi şöyle gerçekleşti:

Caner Erkan, Aliye Aybüke Uluç, Deniz Eldek, Dilara Pınar ARIÇ, Eslem Demir, Gazel Yiğit, Hülya Sönmez, İsmail Aykut, Metin Ergün, Nesibe Güçlü, Neslihan Ceylan, Nilgün Nart, Orhan Tahiroğlu, Ömer Kayra Türk, Peyhan Kapukaya, Sadakat Nezir, Seyit Taşer, Şerife Şabahat Tolga Yiğit, Yasemin Şahin.

İstiklal Marşı’yla başlayan etkinlikte 21 şairin katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğin sonunda Kutlu Yayınevi’nden çıkan kitaplarını imzaladılar.

Kutlu Yayınevi Hakkında

Kutlu Yayınevi 2012’de İstanbul’da kurulan bir yayınevidir. Uluslararası bir statüdedir. 1400. betiğini yayınlamıştır. Genel Yayın Yönetmeni Gökbey Uluç başarılı şekilde yönetmektedir.

Şiir Günü Hakkında

Program 2 Haziran Pazar günü saat 14.00’te İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Genel Yayın Yönetmeni Gökbey Uluç açılış konuşması yaptı. Alfabetik sıraya göre yer alan 21 şair şiirlerini müzik eşliğinde okudular. Daha sonra şairler övünç şiirlerini sundular. Bazı şairler kitaplarını imzaladılar, okurlarla fotoğraf çektirdiler.

Rami Kütüphanesinin ambiyansında ortama uygun fon müziği eşliğinde şairler şiirlerini sundular. İstanbul’un en büyük kütüphanesi Rami Kütüphanesinde şiirlerini sunan yazarlar ve şairleri övünç şiirlerini okurken büyük keyif aldılar. 2023 Ocak ayında kurulan kütüphane organizasyona ev sahipliği yaparken okurlara büyük bir lezzet yaşattılar.

Şiir Günü’nde Dilara Pınar ARIÇ, Kristaller Şehri adlı şiirini okudu. Lise döneminde başladığı şiirden örnekler sundu. Dilara Pınar ARIÇ’ın Gülümse Hayata ve Portre kitabını yayınlayan yayınevi şairlerimize büyük imkanlar sağlamaktadır. Şiir Günü etkinliğinde yazarlar ve şairler şiirlerini okurlarla paylaşma imkanı sağlamıştır.

Dilara Pınar ARIÇ’ın yazdığı ve okuduğu şiiri şöyledir.

KRİSTALLER ŞEHRİ

Beyaz kristaller indi şehrime

Hepsi de parlaktı

Hepsi de muazzam

Gözlerim kamaşıyordu bakmaktan

Yoruluyordum yağmaktan

Küçük bir kırıntı gibi ufalanmaktan

Kristaller çağırıyordu beni

Islıklar vuruyordu sessizliği

Titreyen duvarlara esiyordu uluyan saçlar

Maviliği itiyordu sarılar

Noktalar beliriyor kristallere inat

Yalnızlığa geriyordu kanat

Maviliği seviyordu kristaller

İstiyordu ki onu da sevsin tüm maviler

Fon müziği olarak Song From A Secret Garden’ı seçen Dilara Pınar ARIÇ ve diğer şairler övünçle şiirlerini okudular.

Övünç şiirleri okunurken şiirlerini sunan Dilara Pınar ARIÇ, Kırlangıcım şiirini okudu.

Kutlu Yayınevi Rami Kütüphanesinde I. Şiir Günü düzenledi.

KIRLANGICIM

Kırlangıcım, niye ağlıyorsun bugün

Bahar daha gelmedi mi

Çöllerle buluşmadı mı toprak,

Yoksa asırlık ömrünü kaybetti diye mi

Yapraklar hala mı ölü

Dirilmedi mi daha

Ya sen kırlangıcım

Beyaz gelinliğini giymedin mi

Esrarengiz yollar bekliyor seni

Şiir Günü etkinliği sonunda şairler ve yazarlar okurlarla resim çektirdi ve kitaplarını imzaladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, karşıyaka haber, ilaçlama, kasko teklifi, malatya araç kiralama, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, ingiltere aile birleşimi, raf sistemleri, ahşap kompozit deck