Erteleme Hastalığı Nasıl Yenilir?

Sağlık 25.02.2024 - 18:10, Güncelleme: 25.02.2024 - 18:10 33042+ kez okundu.
 

Erteleme Hastalığı Nasıl Yenilir?

Geciktirmenin döngüsünü kırmak için öneriler ve motivasyon eksikliğiyle başa çıkma yöntemleri. Zaman yönetimi ve önceliklendirme önemli.
Geciktirme eylemi, bir hastalık mı yoksa bir döngü müdür? İsteksizlikle başlayan geciktirmeler, sıklıkla tekrarlayan bir döngü haline gelebilir. Bu döngüyü kırmak için ilk adım, eyleme geçmektir. Zaman yönetimi ve önceliklendirme sorunlarının, geciktirmenin temel nedenlerinden biri olduğunu belirten uzmanlar, motivasyon eksikliğini gidermenin en önemli adımlarından birinin motivasyondaki eksik parçayı bulmak olduğunu vurguluyorlar. Geciktirmenin nedenlerinden birinin zaman yönetimi ve önceliklendirme problemleri olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Dr. Aslı Başabak Bhais, "Zamanı daha iyi yönetmek için iyi bir iş planı yapmak önemlidir. Acil olan işleri önceliklendirmek ve daha az önemli olanları sonraya bırakmak gereklidir" dedi. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Dr. Aslı Başabak Bhais, geciktirme hastalığına dikkat çekerek, habergalerisi.com okuyucularını uyardı. "Geciktirme hastalığı, kişinin yapması gereken işleri sürekli olarak ertelemesi veya yapmaktan kaçınmasıdır" diyor. Dr. Bhais ayrıca, "Motivasyon eksikliğini gidermenin en önemli yollarından biri, motivasyonun neden düştüğünü bulmaktır. Eğer kendimize güven sorunu yoksa, işlerin zorluğu veya gerekliliğiyle ilgili bir sorun olabilir" şeklinde konuştu. Geciktirmenin altında yatan nedenleri bulmanın önemine işaret eden Dr. Bhais, "Geciktirmenin nedenini bulmak önemlidir. Bazen, sıradan işlere başlamak motivasyonu artırabilir" dedi. Geciktirme döngüsüne de dikkat çeken Dr. Bhais, "Özellikle isteksizlikle başlayan geciktirmelerde, bir şeyi yapmak istememek, zorlanmak ve hazır olmadığını düşünmek, isteksizlik yaratır. Bu isteksizlik, eylemsizliğe yol açar. Eylemsizlik de daha da mutsuzluğa neden olur, bu da isteksizliği artırır ve böylece bir döngü oluşur" şeklinde konuştu. "Önerim, eyleme geçmektir. Duygularımızı değiştiremeyiz, ancak davranışlarımızı kontrol edebiliriz. Bu yüzden, eyleme geçmek önemlidir" diye ekledi.
Geciktirmenin döngüsünü kırmak için öneriler ve motivasyon eksikliğiyle başa çıkma yöntemleri. Zaman yönetimi ve önceliklendirme önemli.

Geciktirme eylemi, bir hastalık mı yoksa bir döngü müdür? İsteksizlikle başlayan geciktirmeler, sıklıkla tekrarlayan bir döngü haline gelebilir. Bu döngüyü kırmak için ilk adım, eyleme geçmektir.

Zaman yönetimi ve önceliklendirme sorunlarının, geciktirmenin temel nedenlerinden biri olduğunu belirten uzmanlar, motivasyon eksikliğini gidermenin en önemli adımlarından birinin motivasyondaki eksik parçayı bulmak olduğunu vurguluyorlar.

Geciktirmenin nedenlerinden birinin zaman yönetimi ve önceliklendirme problemleri olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Dr. Aslı Başabak Bhais, "Zamanı daha iyi yönetmek için iyi bir iş planı yapmak önemlidir. Acil olan işleri önceliklendirmek ve daha az önemli olanları sonraya bırakmak gereklidir" dedi.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Dr. Aslı Başabak Bhais, geciktirme hastalığına dikkat çekerek, habergalerisi.com okuyucularını uyardı. "Geciktirme hastalığı, kişinin yapması gereken işleri sürekli olarak ertelemesi veya yapmaktan kaçınmasıdır" diyor. Dr. Bhais ayrıca, "Motivasyon eksikliğini gidermenin en önemli yollarından biri, motivasyonun neden düştüğünü bulmaktır. Eğer kendimize güven sorunu yoksa, işlerin zorluğu veya gerekliliğiyle ilgili bir sorun olabilir" şeklinde konuştu.

Geciktirmenin altında yatan nedenleri bulmanın önemine işaret eden Dr. Bhais, "Geciktirmenin nedenini bulmak önemlidir. Bazen, sıradan işlere başlamak motivasyonu artırabilir" dedi.

Geciktirme döngüsüne de dikkat çeken Dr. Bhais, "Özellikle isteksizlikle başlayan geciktirmelerde, bir şeyi yapmak istememek, zorlanmak ve hazır olmadığını düşünmek, isteksizlik yaratır. Bu isteksizlik, eylemsizliğe yol açar. Eylemsizlik de daha da mutsuzluğa neden olur, bu da isteksizliği artırır ve böylece bir döngü oluşur" şeklinde konuştu.

"Önerim, eyleme geçmektir. Duygularımızı değiştiremeyiz, ancak davranışlarımızı kontrol edebiliriz. Bu yüzden, eyleme geçmek önemlidir" diye ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, izmir spotçu, karşıyaka haber, ilaçlama, kasko teklifi, malatya araç kiralama, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat, raf sistemleri, ahşap kompozit deck, ingiltere aile birleşimi sınavı