Selçuk Softa
Köşe Yazarı
Selçuk Softa
 

Aterosklerotik Kalp Hastalığı Nedenleri

Aterosklerotik Kalp Hastalığı, oldukça yavaş ilerleyen bir rahatsızlıktır. Bu sebeple hastanın şikâyeti doğrultusunda, tanı konulma düzeyi yüksektir. Buna rağmen dünya istatistiklerine göre, en çok ölüm Aterosklerotik Kalp Hastalığı sebebiyle ya da sebep olduğu hastalıklar sonucu olmaktadır. Anjiyografi Diğer bir deyişle arteriografi, kan damarlarını ve vücutta bulunan organların içini yani lümen kısmını görselleştirme amacıyla kullanılan, atardamar, kalp odacıklarına ve damarları özel bir şekilde gösteren bir görüntüleme tekniği olarak tanımlanabilir. Anjiyografi, genel olarak kan damarının içerisinde radyo-opak bir zıtlık yaratan bir madde enjekte edilerek X ışını bazlı teknikler kullanılarak yapılan bir teşhis yöntemidir. Doppler Ultrason Doppler Ultrason, ses dalgalarının yansıması kullanılarak kan akışının görüntülenmesini sağlayan bir tanı yöntemidir. Adından da anlaşılabileceği gibi bir ultrason türü olan Doppler Ultrason, bacak, kol, boyun tarzı büyük arterlerdeki kan akışını gözlemlemek için kullanılır. Bu damarların genel anlamda tıkanıp tıkanmadığına bakılan Doppler Ultrason yönteminde, küçük arterler gözlenemez.  Yazının devamı: https://habergalerisi.com/aterosklerotik-kalp-hastaligi-nedir-8129-haberi
Ekleme Tarihi: 20 Kasım 2022 - Pazar

Aterosklerotik Kalp Hastalığı Nedenleri

Aterosklerotik Kalp Hastalığı, oldukça yavaş ilerleyen bir rahatsızlıktır. Bu sebeple hastanın şikâyeti doğrultusunda, tanı konulma düzeyi yüksektir. Buna rağmen dünya istatistiklerine göre, en çok ölüm Aterosklerotik Kalp Hastalığı sebebiyle ya da sebep olduğu hastalıklar sonucu olmaktadır. Anjiyografi Diğer bir deyişle arteriografi, kan damarlarını ve vücutta bulunan organların içini yani lümen kısmını görselleştirme amacıyla kullanılan, atardamar, kalp odacıklarına ve damarları özel bir şekilde gösteren bir görüntüleme tekniği olarak tanımlanabilir. Anjiyografi, genel olarak kan damarının içerisinde radyo-opak bir zıtlık yaratan bir madde enjekte edilerek X ışını bazlı teknikler kullanılarak yapılan bir teşhis yöntemidir. Doppler Ultrason Doppler Ultrason, ses dalgalarının yansıması kullanılarak kan akışının görüntülenmesini sağlayan bir tanı yöntemidir. Adından da anlaşılabileceği gibi bir ultrason türü olan Doppler Ultrason, bacak, kol, boyun tarzı büyük arterlerdeki kan akışını gözlemlemek için kullanılır. Bu damarların genel anlamda tıkanıp tıkanmadığına bakılan Doppler Ultrason yönteminde, küçük arterler gözlenemez. 

Yazının devamı: https://habergalerisi.com/aterosklerotik-kalp-hastaligi-nedir-8129-haberi

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, takipçi satın al, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat