Haber Galerisi
Köşe Yazarı
Haber Galerisi
 

Rahmi Koç: Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor

Rahmi Koç, katıldığı programda Türkiye ve Yunanistan nüfusunun cumhuriyet dönemindeki artış oranına dikkat çekerek; “Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor.” dedi. Koç Holding’in “Bizden haber söyleşileri, İkinci yüzyıl buluşmaları” programına konuk olan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç Cumhuriyetin ilk yıllarını, çocukluğunu, o yılların Ankara’sını ve Koç topluluğunun hikayesini anlattı. Rahmi Koç, programın bir kısmında nüfus artışı ve buna bağlı olarak gelişen kaynak yetersizliğine değindi. Okul yıllarında bir arkadaşına habersizce yemek yardımı yaptıklarını aktaran Koç şunları söyledi; Sefer tasıyla okula giderdik, yemekhaneye verirdik ısıtırdı. İmkanı olmayan çocuklara da yemek bırakırdık ama o bizim verdiğimizi bilmezdi idare ona teslim ederdi. Ankara o yıllarda küçüktü, herkes herkesi tanırdı. 10 yılda 15 milyon nüfus yetişti diyoruz, o dönemde Yunanistan Nüfusu 6 milyondu. Şimdi Yunanistan nüfusu 11 milyon biz 85 - 86 milyonuz. Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor, Okul yetmiyor, gıda yetmiyor, hastane yetmiyor, hiçbir şey yetmiyor.
Ekleme Tarihi: 28 Ekim 2023 - Cumartesi

Rahmi Koç: Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor

Rahmi Koç, katıldığı programda Türkiye ve Yunanistan nüfusunun cumhuriyet dönemindeki artış oranına dikkat çekerek; “Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor.” dedi. Koç Holding’in “Bizden haber söyleşileri, İkinci yüzyıl buluşmaları” programına konuk olan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç Cumhuriyetin ilk yıllarını, çocukluğunu, o yılların Ankara’sını ve Koç topluluğunun hikayesini anlattı.

Rahmi Koç, programın bir kısmında nüfus artışı ve buna bağlı olarak gelişen kaynak yetersizliğine değindi. Okul yıllarında bir arkadaşına habersizce yemek yardımı yaptıklarını aktaran Koç şunları söyledi; Sefer tasıyla okula giderdik, yemekhaneye verirdik ısıtırdı. İmkanı olmayan çocuklara da yemek bırakırdık ama o bizim verdiğimizi bilmezdi idare ona teslim ederdi. Ankara o yıllarda küçüktü, herkes herkesi tanırdı. 10 yılda 15 milyon nüfus yetişti diyoruz, o dönemde Yunanistan Nüfusu 6 milyondu. Şimdi Yunanistan nüfusu 11 milyon biz 85 - 86 milyonuz. Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor, Okul yetmiyor, gıda yetmiyor, hastane yetmiyor, hiçbir şey yetmiyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat