Haber Galerisi
Köşe Yazarı
Haber Galerisi
 

Naim Süleymanoğlu

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü ve beraberindeki heyet, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik'i ziyaret ederek önemli bir karara imza attı. Bu ziyaret sonucunda, Türk sporunun efsane isimlerinden biri olan Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu'nun Bulgaristan'daki evinin TİKA tarafından bir müzeye dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Cep Herkülü olarak da bilinen Naim Süleymanoğlu, Türk sporunun unutulmaz isimlerinden biri olarak anılır. Dünya genelinde halter sporunun zirvesine çıkan, 47 dünya rekoru kıran, 6 Avrupa ve 7 dünya şampiyonluğu kazanan, ayrıca 3 olimpiyat altın madalyası bulunan Süleymanoğlu, Türk spor tarihinde eşsiz bir yere sahiptir.  Ziyaret sırasında Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü'ye, Naim Süleymanoğlu'nun ağabeyi Milli Antrenör Muharrem Süleymanoğlu, 2004 Olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Taner Sağır ve 1994 Dünya şampiyonu eski milli halterci Fedail Güler de eşlik etti. Ziyaret sırasında sporun genel durumu ve halter alanında yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişi gerçekleşti. Görüşmelerin sonunda, Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu'nun doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği Bulgaristan'ın Mestanlı şehrindeki evin TİKA tarafından bir müzeye dönüştürülmesine karar verildi. Bu önemli müze, 2024 yılının Nisan ayında ziyarete açılacak ve sporseverler için unutulmaz anılar sunacak. Bu adım, Naim Süleymanoğlu'nun büyük başarılarına ve Türk sporuna olan katkılarına olan saygının bir ifadesi olarak büyük bir öneme sahiptir. Cep Herkülü'nün evi, onun anısını gelecek nesillere taşımak için bir vesile olarak hizmet verecektir.
Ekleme Tarihi: 29 Ekim 2023 - Pazar

Naim Süleymanoğlu

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü ve beraberindeki heyet, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik'i ziyaret ederek önemli bir karara imza attı. Bu ziyaret sonucunda, Türk sporunun efsane isimlerinden biri olan Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu'nun Bulgaristan'daki evinin TİKA tarafından bir müzeye dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

Cep Herkülü olarak da bilinen Naim Süleymanoğlu, Türk sporunun unutulmaz isimlerinden biri olarak anılır. Dünya genelinde halter sporunun zirvesine çıkan, 47 dünya rekoru kıran, 6 Avrupa ve 7 dünya şampiyonluğu kazanan, ayrıca 3 olimpiyat altın madalyası bulunan Süleymanoğlu, Türk spor tarihinde eşsiz bir yere sahiptir. 

Ziyaret sırasında Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü'ye, Naim Süleymanoğlu'nun ağabeyi Milli Antrenör Muharrem Süleymanoğlu, 2004 Olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Taner Sağır ve 1994 Dünya şampiyonu eski milli halterci Fedail Güler de eşlik etti. Ziyaret sırasında sporun genel durumu ve halter alanında yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişi gerçekleşti.

Görüşmelerin sonunda, Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu'nun doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği Bulgaristan'ın Mestanlı şehrindeki evin TİKA tarafından bir müzeye dönüştürülmesine karar verildi. Bu önemli müze, 2024 yılının Nisan ayında ziyarete açılacak ve sporseverler için unutulmaz anılar sunacak. Bu adım, Naim Süleymanoğlu'nun büyük başarılarına ve Türk sporuna olan katkılarına olan saygının bir ifadesi olarak büyük bir öneme sahiptir. Cep Herkülü'nün evi, onun anısını gelecek nesillere taşımak için bir vesile olarak hizmet verecektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat