Haber Galerisi
Köşe Yazarı
Haber Galerisi
 

Kripto Piyasasında Hafta Sonu Yükselişi: Bitcoin 37.000$ Sınırında, Ethereum %12 Artışla 2.000$'ı Aştı

Bitcoin, hafta sonuna 37.000 dolar sınırında giriş yapıyor, Ethereum ise %12'lik bir yükselişle 2.000 doları aşarak yatırımcıları memnun ediyor. Özellikle lider kripto para birimi Bitcoin, şu anda 36.650 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Ethereum ise Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesini test ederek 2.105 dolar seviyesinden alıcı buluyor. Ethereum'da dokuz günlük üssel hareketli ortalama desteğiyle desteklenen %12'lik bir yükseliş gözlemlendi. Bitcoin, dün içerisinde 38.000 dolar seviyesine kadar yükseldi, ancak bu bölgede güçlü dirençle karşılaştı ve tekrar 37.000 dolar sınırına geriledi. Bu seviyeler, 2022 yılı mayıs ayında yaşanan Luna-Terra olayları öncesinde görülen seviyelere işaret ediyor. Bloomberg analistlerinin açıklamalarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin ETF'i için onay olasılığını %90 olarak değerlendirdi ve bu haberin ardından Bitcoin, 2 günde %10 civarı bir artış kaydetti. Diğer taraftan, lider altcoin Ethereum, Bitcoin'in güçlü yükselişinden etkilenerek hızla arayı kapatıyor. Ethereum'un likiditesinin artması ve Bitcoin dominasyonunun düşmesiyle beraber, 2.000 doları aşarak 2.105 dolar seviyesinden alıcı buluyor. Ethereum, Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesini test ederken, teknik olarak güçlü bir görüntü sergiliyor. Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının ardından, piyasada para politikası iletişimine dair belirsizlikler olduğu izlenimi oluştu. Bu durum, faiz artırım döngüsünün büyük olasılıkla sona erdiği tahminini destekliyor. Bitcoin'in haftayı %5, Ethereum'un ise %12'nin üzerinde bir artışla kapatma olasılığı göz önüne alındığında, BADGER, PENDLE, JASMY, STORJ ve RAY gibi kripto paralar günün en çok yükselenleri arasında yer alıyor.
Ekleme Tarihi: 10 Kasım 2023 - Cuma

Kripto Piyasasında Hafta Sonu Yükselişi: Bitcoin 37.000$ Sınırında, Ethereum %12 Artışla 2.000$'ı Aştı

Bitcoin, hafta sonuna 37.000 dolar sınırında giriş yapıyor, Ethereum ise %12'lik bir yükselişle 2.000 doları aşarak yatırımcıları memnun ediyor.

Özellikle lider kripto para birimi Bitcoin, şu anda 36.650 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Ethereum ise Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesini test ederek 2.105 dolar seviyesinden alıcı buluyor. Ethereum'da dokuz günlük üssel hareketli ortalama desteğiyle desteklenen %12'lik bir yükseliş gözlemlendi.

Bitcoin, dün içerisinde 38.000 dolar seviyesine kadar yükseldi, ancak bu bölgede güçlü dirençle karşılaştı ve tekrar 37.000 dolar sınırına geriledi. Bu seviyeler, 2022 yılı mayıs ayında yaşanan Luna-Terra olayları öncesinde görülen seviyelere işaret ediyor. Bloomberg analistlerinin açıklamalarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin ETF'i için onay olasılığını %90 olarak değerlendirdi ve bu haberin ardından Bitcoin, 2 günde %10 civarı bir artış kaydetti.

Diğer taraftan, lider altcoin Ethereum, Bitcoin'in güçlü yükselişinden etkilenerek hızla arayı kapatıyor. Ethereum'un likiditesinin artması ve Bitcoin dominasyonunun düşmesiyle beraber, 2.000 doları aşarak 2.105 dolar seviyesinden alıcı buluyor. Ethereum, Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesini test ederken, teknik olarak güçlü bir görüntü sergiliyor.

Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının ardından, piyasada para politikası iletişimine dair belirsizlikler olduğu izlenimi oluştu. Bu durum, faiz artırım döngüsünün büyük olasılıkla sona erdiği tahminini destekliyor.

Bitcoin'in haftayı %5, Ethereum'un ise %12'nin üzerinde bir artışla kapatma olasılığı göz önüne alındığında, BADGER, PENDLE, JASMY, STORJ ve RAY gibi kripto paralar günün en çok yükselenleri arasında yer alıyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat