Haber Galerisi
Köşe Yazarı
Haber Galerisi
 

Konut satışlarında yeni dönem başlıyor! Konutta balon fiyat artışları sönecek.

İnternet üzerinde sahte emlak ilanlarının kontrolsüz bir şekilde yayılması, satılık ve kiralık konutların gerçek değerinden yüksek fiyatlarla listelenmesine yol açtı. Taşınmazların yayınlandığı ilan sitelerinde spekülatif fiyatların önüne geçilmesi amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen düzenleme, 1 Kasım itibariyle Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) ile E-Devlet ve Web Tapu üzerinden taşınmaz ve kimlik doğrulaması yaparak ilanların yayınlanabileceğini belirtiyor. Bu düzenleme sayesinde, piyasayı olumsuz yönde etkileyen fahiş fiyatlı ilanların ve sahte ilanlarla vatandaşları dolandıranların önüne geçilmesi hedeflenmektedir. 1 Kasım'dan itibaren yetki belgesi olmayan kişiler ilan veremeyecekler. Gayrimenkul sahipleri, tapu ve kimlik doğrulaması yaparak kendi taşınmazlarını ilan sitelerine girebilecekler. Birinci dereceden yakınlarını ispatlayan kimlik doğrulaması ile ilan yayınlamak da mümkün olacak. Emlak danışmanları içinse Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yetki belgesi gerekmektedir. Emlak danışmanları olmayan ve gayrimenkul satış yetkisi olmayan kişiler ilan veremeyecektir. Aynı şekilde otomobil satışı yapan galeriler de satışa konu araçla ilgili ruhsat ve yetki belgesine sahip olmalıdır. Bu düzenleme ile bilgi kirliliği önlenmeyi ve adil bir rekabet ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Vatandaşlar, gayrimenkullerin doğru fiyatlarını ilan siteleri üzerinden kontrol edebilecekler. Bu sayede sahte kimliklerle ilan veren dolandırıcılara karşı koruma sağlanmış olacak. Ayrıca, taşınmaz ticareti daha güvenilir bir şekilde yapılacak ve emlak danışmanlığı yetki belgesinin önemi artacaktır. Bu düzenleme, piyasayı manipüle edenleri de engelleyecektir. İlan sitelerinde kimliklerini gizleyerek sahte hesaplarla ilan veren, gerçek fiyatların üzerinde birden fazla ilan vererek piyasayı manipüle eden ve bilgi kirliliği yaratan kişilere karşı yaptırımlar getirilmiştir. Bu yaptırımlar, 10.000 TL ile 100.000 TL arasında cezalar içermektedir. Bu sayede kayıt dışı çalışanların önüne geçilmesi ve vergi kayıplarının azaltılması hedeflenmektedir. Bu düzenlemeler, emlak sektörünün itibarını artırarak daha adil bir rekabet ortamı oluşturacaktır.
Ekleme Tarihi: 01 Kasım 2023 - Çarşamba

Konut satışlarında yeni dönem başlıyor! Konutta balon fiyat artışları sönecek.

İnternet üzerinde sahte emlak ilanlarının kontrolsüz bir şekilde yayılması, satılık ve kiralık konutların gerçek değerinden yüksek fiyatlarla listelenmesine yol açtı. Taşınmazların yayınlandığı ilan sitelerinde spekülatif fiyatların önüne geçilmesi amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen düzenleme, 1 Kasım itibariyle Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) ile E-Devlet ve Web Tapu üzerinden taşınmaz ve kimlik doğrulaması yaparak ilanların yayınlanabileceğini belirtiyor. Bu düzenleme sayesinde, piyasayı olumsuz yönde etkileyen fahiş fiyatlı ilanların ve sahte ilanlarla vatandaşları dolandıranların önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

1 Kasım'dan itibaren yetki belgesi olmayan kişiler ilan veremeyecekler. Gayrimenkul sahipleri, tapu ve kimlik doğrulaması yaparak kendi taşınmazlarını ilan sitelerine girebilecekler. Birinci dereceden yakınlarını ispatlayan kimlik doğrulaması ile ilan yayınlamak da mümkün olacak. Emlak danışmanları içinse Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yetki belgesi gerekmektedir. Emlak danışmanları olmayan ve gayrimenkul satış yetkisi olmayan kişiler ilan veremeyecektir. Aynı şekilde otomobil satışı yapan galeriler de satışa konu araçla ilgili ruhsat ve yetki belgesine sahip olmalıdır.

Bu düzenleme ile bilgi kirliliği önlenmeyi ve adil bir rekabet ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Vatandaşlar, gayrimenkullerin doğru fiyatlarını ilan siteleri üzerinden kontrol edebilecekler. Bu sayede sahte kimliklerle ilan veren dolandırıcılara karşı koruma sağlanmış olacak. Ayrıca, taşınmaz ticareti daha güvenilir bir şekilde yapılacak ve emlak danışmanlığı yetki belgesinin önemi artacaktır.

Bu düzenleme, piyasayı manipüle edenleri de engelleyecektir. İlan sitelerinde kimliklerini gizleyerek sahte hesaplarla ilan veren, gerçek fiyatların üzerinde birden fazla ilan vererek piyasayı manipüle eden ve bilgi kirliliği yaratan kişilere karşı yaptırımlar getirilmiştir. Bu yaptırımlar, 10.000 TL ile 100.000 TL arasında cezalar içermektedir. Bu sayede kayıt dışı çalışanların önüne geçilmesi ve vergi kayıplarının azaltılması hedeflenmektedir. Bu düzenlemeler, emlak sektörünün itibarını artırarak daha adil bir rekabet ortamı oluşturacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat