Haber Galerisi
Köşe Yazarı
Haber Galerisi
 

Fed faizleri sabit bıraktı, Bitcoin 36.000$’ı gördü

Haftanın en kritik gününün ardından ABD Merkez Bankası Fed, uzun süre merakla beklenen faiz politikası kararını açıkladı. Genel beklentilere uygun bir şekilde, faiz oranları %5,5 seviyesinde ikinci kez üst üste sabitlenerek, 22 yıldır değişiklik görmeyen bir seviyede tutuldu. Fed Başkanı Powell, faizlerin sabit tutulacağı senaryoda "gerekirse daha fazla faiz artırabiliriz" ve "ekonomi güçlü bir seyirde devam ediyor" gibi ifadelerle güvercin bir yaklaşım sergiledi. Bu mesajlar, piyasa tarafından gelecekte faiz artışı olasılığını düşük olarak değerlendirildi ve bu nedenle birçok varlık fiyatında artış yaşandı. ABD hisse senedi piyasaları da yükselirken, Fed'in kararının açıklandığı sırada 34.600$ seviyelerinde bulunan Bitcoin, açıklamaların ardından TSİ gece saatlerinde 36.000$ seviyesine dokundu. Kripto para piyasasının gelişmelerini değerlendiren Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, son dönemde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onay verilmesi beklenen spot Bitcoin yatırım fonuna (ETF) yönelik beklentilerin etkisiyle Bitcoin'in 34.000$ seviyelerine kadar yükselerek 17 ayın en yüksek seviyesini test ettiğini belirtti. Bitcoin, şu anda bu ivmeyi koruyor. Ancak, birkaç denemeden sonra 35.000$ seviyesini geçmekte zorlanıyor ve Fed kararının ardından güçlü bir yükselişle 36.000$ seviyesine ulaştı. Şu anda 35.300$ civarında işlem görse de, hala güçlü bir görünüm sergiliyor ve kısa vadeli trendin yükselişte olduğunu gösteriyor. Bitcoin'in ardında kalan Ethereum da Bitcoin hakimiyetindeki düşüşle birlikte 1.875$ seviyelerine kadar yükseldi ve sabah saatlerinde 1.840$ civarında işlem görüyor. Olumlu bir görünüm olsa da, teknik olarak 35.000$ ve 36.000$ seviyeleri, Bitcoin için güçlü direnç bölgeleridir. Bu bölgelerde olası sıkılaşmalara karşı dikkatli olunması ve stop-limit emirlerinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Sonuç olarak, bu gelişmelerle birlikte genel görünüm olumlu bir şekilde devam ederken, SUSHI, RAY, CELO, JST ve ACH gibi kripto paralar çift haneli kazançlar elde ederek günün en büyük yükselenleri arasında yer aldılar.
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2023 - Perşembe

Fed faizleri sabit bıraktı, Bitcoin 36.000$’ı gördü

Haftanın en kritik gününün ardından ABD Merkez Bankası Fed, uzun süre merakla beklenen faiz politikası kararını açıkladı. Genel beklentilere uygun bir şekilde, faiz oranları %5,5 seviyesinde ikinci kez üst üste sabitlenerek, 22 yıldır değişiklik görmeyen bir seviyede tutuldu. Fed Başkanı Powell, faizlerin sabit tutulacağı senaryoda "gerekirse daha fazla faiz artırabiliriz" ve "ekonomi güçlü bir seyirde devam ediyor" gibi ifadelerle güvercin bir yaklaşım sergiledi. Bu mesajlar, piyasa tarafından gelecekte faiz artışı olasılığını düşük olarak değerlendirildi ve bu nedenle birçok varlık fiyatında artış yaşandı. ABD hisse senedi piyasaları da yükselirken, Fed'in kararının açıklandığı sırada 34.600$ seviyelerinde bulunan Bitcoin, açıklamaların ardından TSİ gece saatlerinde 36.000$ seviyesine dokundu.

Kripto para piyasasının gelişmelerini değerlendiren Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, son dönemde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onay verilmesi beklenen spot Bitcoin yatırım fonuna (ETF) yönelik beklentilerin etkisiyle Bitcoin'in 34.000$ seviyelerine kadar yükselerek 17 ayın en yüksek seviyesini test ettiğini belirtti. Bitcoin, şu anda bu ivmeyi koruyor. Ancak, birkaç denemeden sonra 35.000$ seviyesini geçmekte zorlanıyor ve Fed kararının ardından güçlü bir yükselişle 36.000$ seviyesine ulaştı. Şu anda 35.300$ civarında işlem görse de, hala güçlü bir görünüm sergiliyor ve kısa vadeli trendin yükselişte olduğunu gösteriyor. Bitcoin'in ardında kalan Ethereum da Bitcoin hakimiyetindeki düşüşle birlikte 1.875$ seviyelerine kadar yükseldi ve sabah saatlerinde 1.840$ civarında işlem görüyor.

Olumlu bir görünüm olsa da, teknik olarak 35.000$ ve 36.000$ seviyeleri, Bitcoin için güçlü direnç bölgeleridir. Bu bölgelerde olası sıkılaşmalara karşı dikkatli olunması ve stop-limit emirlerinin kullanılması tavsiye edilmektedir.

Sonuç olarak, bu gelişmelerle birlikte genel görünüm olumlu bir şekilde devam ederken, SUSHI, RAY, CELO, JST ve ACH gibi kripto paralar çift haneli kazançlar elde ederek günün en büyük yükselenleri arasında yer aldılar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat