Haber Galerisi
Köşe Yazarı
Haber Galerisi
 

Bitcoin, 36.000 Dolar Seviyelerini Yeniden Hedefliyor: Kripto Piyasalarda Son Durum ve Değerlendirmeler

Kripto para dünyasının lideri Bitcoin, haftanın ikinci işlem gününde tekrar 36.000 dolar seviyelerine yükselme çabasına girdi. Son bir ay içinde gösterdiği güçlü performansla yavaş yavaş yıl içi zirvelerini test eden Bitcoin, Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak'ın değerlendirmelerine göre, kripto para piyasalarındaki gelişmelere liderlik ediyor. Orta Doğu'daki gerginliklerin başlangıcından bu yana geçen bir ay boyunca Bitcoin, güvenli bir liman olarak görülerek %30'un üzerinde bir artış kaydetti. Son günlerde Bitcoin'in hakimiyetindeki düşüş, alternatif kripto paraların hızlı yükselişler yaşamasına neden oldu. Ancak bugün, Bitcoin 36.000 dolar seviyesini test ederken hakimiyet oranı tekrar %53 seviyelerine yükseldi. Aynı sabah saatlerinde Bitcoin 35.300 dolar seviyelerinde işlem görürken Ethereum ise 1.900 doların altına geriledi ve şu an 1.880 dolar civarında işlem görüyor. Aynı zamanda piyasanın yükselişiyle birlikte Bitcoin sahipliği rakamları da artmaya devam ediyor. Glassnode'un verilerine göre, hesaplarında 1000 doların üzerinde Bitcoin bulunduran adresler rekor seviyelere ulaştı. Şu anki 35.000 dolarlık fiyat seviyeleri dikkate alındığında, 1000 dolarlık Bitcoin'e denk gelen 0,028 Bitcoin'e sahip adreslerin sayısı 8 milyonu aşmış durumda. Bu rekor, Bitcoin yatırımcılarının artmaya devam eden bir tabana yayılma eğilimini yansıtıyor. Bu eğilim, uzun vadeli bir büyüme potansiyeli taşıyor ve kripto para sektörünün gelişimine katkı sağlayabilir. Makro veri akışı açısından sessiz bir haftada olduğumuzu belirtelim. Ancak bu haftanın en önemli gelişmelerinden ikisi, Fed Başkanı Powell'ın yapacağı konuşmalardır. Bugün TSİ 17:15'te ve yarın TSİ 22:00'de yapılacak olan bu konuşmalar, para politikasıyla ilgili yönlendirmeleri içereceği için kripto para piyasalarında bir miktar oynaklığa neden olabilir. Bu nedenle, yatırımcıların temkinli ve dikkatli olmaları önemlidir. Tüm bu gelişmelere rağmen, STORJ, MOVR, 1INCH, GNO ve CYBER gibi kripto paralar günün en fazla yükselenleri arasında yer alıyor.
Ekleme Tarihi: 08 Kasım 2023 - Çarşamba

Bitcoin, 36.000 Dolar Seviyelerini Yeniden Hedefliyor: Kripto Piyasalarda Son Durum ve Değerlendirmeler

Kripto para dünyasının lideri Bitcoin, haftanın ikinci işlem gününde tekrar 36.000 dolar seviyelerine yükselme çabasına girdi. Son bir ay içinde gösterdiği güçlü performansla yavaş yavaş yıl içi zirvelerini test eden Bitcoin, Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak'ın değerlendirmelerine göre, kripto para piyasalarındaki gelişmelere liderlik ediyor.

Orta Doğu'daki gerginliklerin başlangıcından bu yana geçen bir ay boyunca Bitcoin, güvenli bir liman olarak görülerek %30'un üzerinde bir artış kaydetti. Son günlerde Bitcoin'in hakimiyetindeki düşüş, alternatif kripto paraların hızlı yükselişler yaşamasına neden oldu. Ancak bugün, Bitcoin 36.000 dolar seviyesini test ederken hakimiyet oranı tekrar %53 seviyelerine yükseldi. Aynı sabah saatlerinde Bitcoin 35.300 dolar seviyelerinde işlem görürken Ethereum ise 1.900 doların altına geriledi ve şu an 1.880 dolar civarında işlem görüyor.

Aynı zamanda piyasanın yükselişiyle birlikte Bitcoin sahipliği rakamları da artmaya devam ediyor. Glassnode'un verilerine göre, hesaplarında 1000 doların üzerinde Bitcoin bulunduran adresler rekor seviyelere ulaştı. Şu anki 35.000 dolarlık fiyat seviyeleri dikkate alındığında, 1000 dolarlık Bitcoin'e denk gelen 0,028 Bitcoin'e sahip adreslerin sayısı 8 milyonu aşmış durumda. Bu rekor, Bitcoin yatırımcılarının artmaya devam eden bir tabana yayılma eğilimini yansıtıyor. Bu eğilim, uzun vadeli bir büyüme potansiyeli taşıyor ve kripto para sektörünün gelişimine katkı sağlayabilir.

Makro veri akışı açısından sessiz bir haftada olduğumuzu belirtelim. Ancak bu haftanın en önemli gelişmelerinden ikisi, Fed Başkanı Powell'ın yapacağı konuşmalardır. Bugün TSİ 17:15'te ve yarın TSİ 22:00'de yapılacak olan bu konuşmalar, para politikasıyla ilgili yönlendirmeleri içereceği için kripto para piyasalarında bir miktar oynaklığa neden olabilir. Bu nedenle, yatırımcıların temkinli ve dikkatli olmaları önemlidir.

Tüm bu gelişmelere rağmen, STORJ, MOVR, 1INCH, GNO ve CYBER gibi kripto paralar günün en fazla yükselenleri arasında yer alıyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat