Haber Galerisi
Köşe Yazarı
Haber Galerisi
 

Bitcoin, 2023'e Güçlü Bir Başlangıç Yaparak Yılın En İyi Performansını Gösteriyor

Bitcoin, kripto para piyasasında Kasım ayının ortalarına doğru yaşanan olumlu atmosferle birlikte dikkat çeken bir performans sergiliyor. Ardışık dört hafta boyunca değer kazanan Bitcoin, ocak ayından bu yana ilk defa olarak dört haftayı üst üste pozitif bir şekilde tamamladı. Bu süre zarfında gösterdiği %110'un üzerindeki artış, 2023 yılının en etkileyici performansını oluşturduğunu gösteriyor. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, haftanın başında piyasanın durumunu değerlendirdi. Hafta sonunu 37.000 dolar civarında tamamlayan Bitcoin, nispeten istikrarlı bir seyir izleyerek yeni haftaya 36.800 dolar civarında bir başlangıç yaptı. Bitcoin'in güçlü yükselişlerin ardından yatay bir seyir izlemesi, altcoin'leri olumlu bir şekilde etkiliyor. Önde gelen altcoin Ethereum, 2.000 doların üzerinde seyretmeye devam ederken, sabah saatlerinde 2.040 dolar seviyelerinden alıcı buldu. Diğer altcoin'ler de güçlü bir performans sergiliyor. Örneğin, majör altcoin'lerden AVAX, son bir haftada %50'den fazla artış gösterdi. Aynı şekilde, Binance ve diğer platformlarda listelenen Celestia (TIA) gibi projeler, haftalık bazda %30'un üzerinde primlenmeye devam etti. Meme token'leri arasında yer alan DOGE ve SHIB de benzer şekilde %50'ye yakın bir yükselişle haftayı tamamladılar. Haftanın gelecek verilerine bakıldığında, önemli bir makro veri salı günü TSİ 16:30'da açıklanacak olan ABD ekim ayı enflasyon verisi olacak. Enflasyonun %3,7'den %3,3'e gerilemesi bekleniyor, bu da piyasada pozitif bir etki yaratabilir. Ayrıca, kripto paraların vergilendirilmesi ve bilgi paylaşımı için küresel vergi şeffaflığı çerçevesini uygulamayı planlayan OECD'nin bu konudaki kararı, kripto para piyasasına yönelik orta vadeli olumlu beklentileri artırıyor. Geçtiğimiz haftanın en yüksek performans gösteren kripto paraları arasında ZRX, YFII, TVK, BNT ve SRM öne çıkıyor; bu varlıklar %70 ila %130 arasında değer kazanarak yatırımcılara önemli karlar sağladı.
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2023 - Pazartesi

Bitcoin, 2023'e Güçlü Bir Başlangıç Yaparak Yılın En İyi Performansını Gösteriyor

Bitcoin, kripto para piyasasında Kasım ayının ortalarına doğru yaşanan olumlu atmosferle birlikte dikkat çeken bir performans sergiliyor. Ardışık dört hafta boyunca değer kazanan Bitcoin, ocak ayından bu yana ilk defa olarak dört haftayı üst üste pozitif bir şekilde tamamladı. Bu süre zarfında gösterdiği %110'un üzerindeki artış, 2023 yılının en etkileyici performansını oluşturduğunu gösteriyor. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, haftanın başında piyasanın durumunu değerlendirdi.

Hafta sonunu 37.000 dolar civarında tamamlayan Bitcoin, nispeten istikrarlı bir seyir izleyerek yeni haftaya 36.800 dolar civarında bir başlangıç yaptı. Bitcoin'in güçlü yükselişlerin ardından yatay bir seyir izlemesi, altcoin'leri olumlu bir şekilde etkiliyor. Önde gelen altcoin Ethereum, 2.000 doların üzerinde seyretmeye devam ederken, sabah saatlerinde 2.040 dolar seviyelerinden alıcı buldu. Diğer altcoin'ler de güçlü bir performans sergiliyor. Örneğin, majör altcoin'lerden AVAX, son bir haftada %50'den fazla artış gösterdi. Aynı şekilde, Binance ve diğer platformlarda listelenen Celestia (TIA) gibi projeler, haftalık bazda %30'un üzerinde primlenmeye devam etti. Meme token'leri arasında yer alan DOGE ve SHIB de benzer şekilde %50'ye yakın bir yükselişle haftayı tamamladılar.

Haftanın gelecek verilerine bakıldığında, önemli bir makro veri salı günü TSİ 16:30'da açıklanacak olan ABD ekim ayı enflasyon verisi olacak. Enflasyonun %3,7'den %3,3'e gerilemesi bekleniyor, bu da piyasada pozitif bir etki yaratabilir. Ayrıca, kripto paraların vergilendirilmesi ve bilgi paylaşımı için küresel vergi şeffaflığı çerçevesini uygulamayı planlayan OECD'nin bu konudaki kararı, kripto para piyasasına yönelik orta vadeli olumlu beklentileri artırıyor. Geçtiğimiz haftanın en yüksek performans gösteren kripto paraları arasında ZRX, YFII, TVK, BNT ve SRM öne çıkıyor; bu varlıklar %70 ila %130 arasında değer kazanarak yatırımcılara önemli karlar sağladı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat