Payitaht-ı Evvel Bursa Şehri Gezisi

Yaşam 08.08.2017 - 16:56, Güncelleme: 28.02.2024 - 14:56 18885+ kez okundu.
 

Payitaht-ı Evvel Bursa Şehri Gezisi

Payitaht-ı Evvel Bursa Şehri Gezisi Bursa şehri, Osmanlı imparatorluğunun ilk büyük başkenti olarak kayıtlara geçmiş bir şehirdir.
Tarihi dokusuyla ünlü bu şehirde sizi yaşayan tarih karşılıyor. Bursa şehri padişahlar ve türbeler ile ünlü olsa da kış mevsiminin vazgeçilmezi olan kayak sporuna da oldukça elverişli bir dağa sahip, Uludağ! Uludağ her yıl sonbahar ve kış mevsiminde binlerce kayak severek ev sahipliği yapıyor. Üstelik sadece bembeyaz örtüsü sebebiyle değil, inanılmaz temiz havası sayesinde de kendini çok iyi hissedeceksiniz. Bunun yanı sıra sahip olduğu küçük şirin Osmanlı dokusunu taşıyan köyleri de cabası ! Bursa şehri ayrıca İskender kebabı ile de ünlü ve bu eşsiz lezzeti denemenizi tavsiye ederiz. Şimdi Bursa’da gezip görebileceğiniz yerlere sıra ile bir bakalım ve bu ata yadigarı şehrin tadını çıkartalım. Payitaht-ı Evvel Bursa Şehri Gezisi Ulu Cami Ulu cami kavramı fethedilen şehirlerde bina edilen en büyük camiye verilen isimdir ve bir çok şehirde ulu camiler bulunmaktadır. Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılmıştır. Kentin merkezinde ve Atatürk caddesi üzerinde bir konumdadır. Bursa’daki ulu caminin 3 kapısı vardır. Somuncu Baba meşhur bir isimdir ve ulu cami yapılırken gelip işçilere ekmek dağıttığı rivayet edilir. Burada Hızır A.s kıssası meşhurdur. Camideki Vav harfi Hızır A.s’ın hangi vakit olduğu bilinmeyen ve namaz kıldığı yerdir. Teleferik Bursa’ya tepeden bakmak ve mis gibi havasını koklamak için teleferik deneyimi kaçırılmaması gereken bir deneyimdir. Uludağ'a çıkarken kullanabileceğiniz teleferik ile uzaya çıkma hissiyatı bile yaşayabilirsiniz. Ayrıca eşsiz ve karla kaplı ormanların üzerinden geçerken yabani hayvanlar görme ihtimaliniz de var. Payitaht-ı Evvel Bursa Şehri Gezisi Uludağ Uludağ keyifle kayak yapabileceğiniz bir kayak merkezi ve çok yüksek ! Teleferikle çıkma olanağınız var ve bunun yanı sıra oraya özel aracınız ile de ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olan Uludağ çok farklı bir havaya sahip. Kayak yapmasanız bile mutlaka burayı ziyaret etmelisiniz. Cumalıkızık Cumalıkızık köyü kınarlı kar adlı eski Türk dizisinin çekildiği köydür ve nadir Osmanlı tipik köylerinden biridir. Dar sokakları ve Osmanlı mimarisindeki evleriyle bu köyü ziyaret etmenizi ve bir kahve içmenizi tavsiye ederiz. Köyden ayrılırken köy halkının ürettiği doğal ürünlerden satın alabilirsiniz. Unesco tarafından korumaya alınmış bu şirin yeri mutlaka ziyaret etmelisiniz. Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri Osmangazi Osmanlı devletinin kurucusudur ve Osmanlı beyliğini Bursa şehrine kadar taşımıştır. Bursa şehrini kuşatmış ancak ömrü vefa etmemiştir. Oğlu Orhangazi şehrin fethini tamamlamış ve Bursa’yı Osmanlı devletinin başkenti haline getirmiştir. Bu iki veli padişahın türbesi de Bursa sınırları içerisinde olan ve eski bir manastır olan “Saint Elie” manastırı üzerine inşa edilmiştir. Bursa’ya yolunuz düşerse mutlaka bir Fatiha okumalı ve ruhlarını şad etmelisiniz.
Payitaht-ı Evvel Bursa Şehri Gezisi Bursa şehri, Osmanlı imparatorluğunun ilk büyük başkenti olarak kayıtlara geçmiş bir şehirdir.

Tarihi dokusuyla ünlü bu şehirde sizi yaşayan tarih karşılıyor. Bursa şehri padişahlar ve türbeler ile ünlü olsa da kış mevsiminin vazgeçilmezi olan kayak sporuna da oldukça elverişli bir dağa sahip, Uludağ! Uludağ her yıl sonbahar ve kış mevsiminde binlerce kayak severek ev sahipliği yapıyor. Üstelik sadece bembeyaz örtüsü sebebiyle değil, inanılmaz temiz havası sayesinde de kendini çok iyi hissedeceksiniz. Bunun yanı sıra sahip olduğu küçük şirin Osmanlı dokusunu taşıyan köyleri de cabası ! Bursa şehri ayrıca İskender kebabı ile de ünlü ve bu eşsiz lezzeti denemenizi tavsiye ederiz. Şimdi Bursa’da gezip görebileceğiniz yerlere sıra ile bir bakalım ve bu ata yadigarı şehrin tadını çıkartalım.

Payitaht-ı Evvel Bursa Şehri Gezisi

Ulu Cami

Ulu cami kavramı fethedilen şehirlerde bina edilen en büyük camiye verilen isimdir ve bir çok şehirde ulu camiler bulunmaktadır. Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılmıştır. Kentin merkezinde ve Atatürk caddesi üzerinde bir konumdadır. Bursa’daki ulu caminin 3 kapısı vardır. Somuncu Baba meşhur bir isimdir ve ulu cami yapılırken gelip işçilere ekmek dağıttığı rivayet edilir. Burada Hızır A.s kıssası meşhurdur. Camideki Vav harfi Hızır A.s’ın hangi vakit olduğu bilinmeyen ve namaz kıldığı yerdir.

Teleferik

Bursa’ya tepeden bakmak ve mis gibi havasını koklamak için teleferik deneyimi kaçırılmaması gereken bir deneyimdir. Uludağ'a çıkarken kullanabileceğiniz teleferik ile uzaya çıkma hissiyatı bile yaşayabilirsiniz. Ayrıca eşsiz ve karla kaplı ormanların üzerinden geçerken yabani hayvanlar görme ihtimaliniz de var.

Payitaht-ı Evvel Bursa Şehri Gezisi

Uludağ

Uludağ keyifle kayak yapabileceğiniz bir kayak merkezi ve çok yüksek ! Teleferikle çıkma olanağınız var ve bunun yanı sıra oraya özel aracınız ile de ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olan Uludağ çok farklı bir havaya sahip. Kayak yapmasanız bile mutlaka burayı ziyaret etmelisiniz.

Cumalıkızık

Cumalıkızık köyü kınarlı kar adlı eski Türk dizisinin çekildiği köydür ve nadir Osmanlı tipik köylerinden biridir. Dar sokakları ve Osmanlı mimarisindeki evleriyle bu köyü ziyaret etmenizi ve bir kahve içmenizi tavsiye ederiz. Köyden ayrılırken köy halkının ürettiği doğal ürünlerden satın alabilirsiniz. Unesco tarafından korumaya alınmış bu şirin yeri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri

Osmangazi Osmanlı devletinin kurucusudur ve Osmanlı beyliğini Bursa şehrine kadar taşımıştır. Bursa şehrini kuşatmış ancak ömrü vefa etmemiştir. Oğlu Orhangazi şehrin fethini tamamlamış ve Bursa’yı Osmanlı devletinin başkenti haline getirmiştir. Bu iki veli padişahın türbesi de Bursa sınırları içerisinde olan ve eski bir manastır olan “Saint Elie” manastırı üzerine inşa edilmiştir. Bursa’ya yolunuz düşerse mutlaka bir Fatiha okumalı ve ruhlarını şad etmelisiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat