Serçelerin muhteşem göçü böyle görüntülendi

Bursa Haberleri (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.09.2021 - 10:05, Güncelleme: 30.09.2021 - 10:05 2418+ kez okundu.
 

Serçelerin muhteşem göçü böyle görüntülendi

Havaların giderek serinlemesiyle birlikte sonbahar kendini iyiçe hissetirirken; doğada bunun etkileri de görülmeye devam ediyor. Ağustos sonu itibariyle göçmen kuşların pek çoğu kışı geçirecekleri ülkelere doğru göç etmeye başlamıştı. Uluabat Gölü sazlıklarında doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından dün çekilen görüntülerde on binlerce söğüt serçesinin oluşturduğu sürü doğa severler tarafından ilgiyle izlendi.Yazı gölün sazlıklarında ve çayırlarında beslenerek ve yavrulayarak geçiren Söğüt Serçeleri sonbahar ile birlikte bir araya gelerek kalabalık sürüler oluşturuyor. Görenleri kendilerine hayran bırakan bu devasa sürüleri görmek isteyenlerin biraz acele etmesi gerekiyor.Öyle ki bir kaç gün içerisinde bu büyük Söğüt Serçesi sürüleri kışı geçierecekleri Afrika, Ortadoğu ülkeleri ile Hindistan’a doğru göç edecekler. Seneye bahar aylarında yine geri gelecekler.Şehir içinde yakın akrabası olan normal serçelere göre vücutlarının daha renkli olduğunu belirten Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş ’Genelde normal serçelerle karıştırılsa da görünümlerinde ciddi farklılıklar var. Göğüslerinde lekelenme, daha kızıl tonlar en belirgin özelikleri. Sazlıklar, çayırlar hatta makilikler üreme ve beslenme alanlarını oluşturur. Yazı bizimle birlikte geçirdiler ve şimdi göç sırası onlarda. Bu yıl doğan yavrularla birlikte oluşturdukları devasa sürüler ile bir yandan yavruları birlikte hareket etmeye alıştırıyorlar. Diğer yandan da göç öncesi yağ depoluyorlar. Bu sürüleri görmek isteyenler şu sıralar nehir ve göl kenarlarında yapacakları yürüyüşlerle bu devasa sürülere denk gelebilirler.’ dedi.
Havaların giderek serinlemesiyle birlikte sonbahar kendini iyiçe hissetirirken; doğada bunun etkileri de görülmeye devam ediyor. Ağustos sonu itibariyle göçmen kuşların pek çoğu kışı geçirecekleri ülkelere doğru göç etmeye başlamıştı. Uluabat Gölü sazlıklarında doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından dün çekilen görüntülerde on binlerce söğüt serçesinin oluşturduğu sürü doğa severler tarafından ilgiyle izlendi.

Yazı gölün sazlıklarında ve çayırlarında beslenerek ve yavrulayarak geçiren Söğüt Serçeleri sonbahar ile birlikte bir araya gelerek kalabalık sürüler oluşturuyor. Görenleri kendilerine hayran bırakan bu devasa sürüleri görmek isteyenlerin biraz acele etmesi gerekiyor.

Öyle ki bir kaç gün içerisinde bu büyük Söğüt Serçesi sürüleri kışı geçierecekleri Afrika, Ortadoğu ülkeleri ile Hindistan’a doğru göç edecekler. Seneye bahar aylarında yine geri gelecekler.

Şehir içinde yakın akrabası olan normal serçelere göre vücutlarının daha renkli olduğunu belirten Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş ’Genelde normal serçelerle karıştırılsa da görünümlerinde ciddi farklılıklar var. Göğüslerinde lekelenme, daha kızıl tonlar en belirgin özelikleri. Sazlıklar, çayırlar hatta makilikler üreme ve beslenme alanlarını oluşturur. Yazı bizimle birlikte geçirdiler ve şimdi göç sırası onlarda. Bu yıl doğan yavrularla birlikte oluşturdukları devasa sürüler ile bir yandan yavruları birlikte hareket etmeye alıştırıyorlar. Diğer yandan da göç öncesi yağ depoluyorlar. Bu sürüleri görmek isteyenler şu sıralar nehir ve göl kenarlarında yapacakları yürüyüşlerle bu devasa sürülere denk gelebilirler.’ dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
takipçi satın al, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat