Odtü'de Suudi Maaşı
Odtü'de Suudi Maaşı
ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu’nun Müdür Yard. Prof. Edip Uysal “Arapça dersi veren öğretim elemanlarının aylıklarının ödenmesi işine hiç karışmadıklarını, aylıkların postayla doğrudan öğretim elemanlarına gönderildiğini ” söyledi. (Ümit Aslanbay)
Rabıta Örgütü için çalışanların amacı; şeriat hükümlerinin yaygınlaşmasını amaçlamak. Niye? Allah böyle söylüyor. Eğer Müslümansanız Allah’ın dediğini yaparsınız. Bütün dünyadaki müslümanların amacı şeriatı yaymak olmalıdır. Eğer islam esaslarına göre yaşamak istiyorsanız, göreviniz şeriatı yaymaktır. Emin El Attas 29.03.1987 Enis Berberoğlu’nun sorduğu soruya bu yanıtı veriyor.
31 Mart 1980 “Rabıta Örgütü ” Genel Sekreteri Muhammed Ali El Harekan’ ı Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç Rabıta Örgütü’nün Türkiye’de yapacağı katkıları görüşürler.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca çıkarılan “ Diyanet Gazetesi”nde bu görüşme haberi yer alır.
Habere göre “Rabıta Örgütü”nün yapacağı maddi yardımlar şunlardır:
1 – Yurt dışındaki müslüman Türklere dini faaliyetlerle ilgili her türlü yardım
2 – TBMM’ de yaptırılacak cami için 20 milyon liralık “teberru ” (bağış)
3 – Türkiye’deki cami ve onarım çalışmalarını sürdüren Diyanet Vakfı’na yardım.
4 – Adana’da sel felaketine uğrayan yurttaşlar için 5 milyonluk teberru.
Altıkulaç için bundan sonraki adım yurt dışındaki din görevlilerine “ Rabıta Örgütü”nce aylık ödetmektir. 5 Ağustos 1980 tarihinde 1195 sayılı yazı ile başkanlığa başvurur. Demirel hükümeti 32 din görevlisi için ücretsiz izin verilmesini kararlaştırır. 17. 08. 1980. “ Rabıta ilişkisi ilk kez Tayyar Altıkulaç tarafından kotarılmış, Demirel hükümetince de başlatılmıştır. “ Rabıta Örgütü” ile ilişkiyi kuran Demirel hükümeti, bu ilişkiyi sürdüren de Bülent Ulusu hükümetidir. Ulusu hükümetinin başbakan yardımcısı 1987 yılının Başbakanı Turgut Özal, Maliye Bakanı da Başbakan Yardımcısı Kaya Erdem’dir. Uğur Mumcu 22.03.1987
Rabıta olayında ANAP da var. ANAP’ın Rabıta ile bağlantısı “ yurt dışındaki imam aylıklarının ödenmesiyle ” ilgili değil. Bu bağlantı ODTÜ’de yaptırılmak istenen “İslam Külliyesi” ile ilgili. ANAP, Rabıta ile ilişkiyi ODTÜ İslam Külliyesi yoluyla kuruyor. ANAP – RABITA ilişkisi ODTÜ’ de somutlaşıyor.
-Yıl 1980 Rabıta ile ODTÜ arasındaki ilişki bu yılda kuruluyor. Rabıtalılar Ankara’ya geliyor ve ODTÜ’de bir islam külliyesi yaptırılması projesinden bahsediyor. Projeye önce 20 Milyon Riyal değer biçiliyor. “Rabıtalılar gerekirse, kendilerinin yardım yapabileceklerini” söylüyor. ODTÜ Rektörü Prof. Mehmet Kıcıman’a sunulan bu projeyi rektör olumlu buluyor.
-1981 ve 82 yılları, TBMM feshedilmiş durumda. TBMM’ye yapılacak camiye Rabıta tarafından verilmesi öngörülen yardım, ODTÜ İslam Külliyesi projesine kaydırılıyor. Bunda Suudi Arabistan Elçiliği’ne “ODTÜ Cami Yaptırma Derneği” yöneticilerinin başvurusu rol oynuyor. Bu arada dernekler yasası değiştirilmiş durumda. ODTÜ Cami Yaptırma Derneği’nin bir başka ülkeden ya da kuruluştan yardım alması ancak İçişleri Bakanlığı’nın izni ile mümkün. Bu izin sağlanıyor ve 1 Milyon Riyal, Türk -Arap Bankası’nda bir hesaba yatıyor. Dernek ve ODTÜ yetkililerinden oluşan bir komisyon gerektiğinde Rabıtacılara başvurarak ihtiyaç duyduğu kadar para çekiyor.
-Bu arada 1982’de Mehmet Gönlübol, Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından ODTÜ rektörlüğü’ne atanıyor. ( buraya dikkat!)
-1982 sonrası ODTÜ Rektörü Gönlübol, 23.3.1985 tarihinde ODTÜ’ye Cami yapımı için protokol imzalıyor. Cami Yaptırma Derneği Başkanı’nın DPT Müsteşarlığı’na gönderdiği 25.3.1985 tarihli yazısında ise DPT
Uğur’un son başarılı gazeteciliği, irtica akımlarının topografyasını çıkarmak oldu. Görüldü ki bir alicengiz oyunu oynanıyor. İrtica yoksul kesimlerde, tesbihte, berede, takunyada, başörtüsünde , takkede, çember sakalda değildir. İrtica, devletin içine yuvalanmış kökü dışarıda – sermaye iktidarına sırtını yaslamış. CIA ile Suudi yörüngesine oturmuş, yukardan aşağıya doğru “icraat” yürütmüş, seçim sandıklarında oy depo etmiş, parasal kaynaklarını Ortadoğu’dan Amerika’ya uzanan finans kapitalin firmalarından sağlamış bir siyasettir.
En Atatürkçü olduğumuz 12 Eylül döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti din görevlilerine yurt dışında aylıklarını şeriatçı Rabıta örgütünün vermesi ne demek?
Öyle bir Atatürkçüsün ki, içerde MSP’yi şeriatçılık suçlamasıyla yargılarken, dışarda Suudilerin Rabıta örgütüyle Cumhuriyet devleti görevlilerini şeriatçılık üzere işbirliğine bağlarsın!... 20 Mart 1987 – İlhan Selçuk
Yıl 1980 Rabıa ile ODTÜ arasındaki ilk ilişki bu yılda kuruluyor. Rabıtalılar Ankara’ya geliyor ve “ODTÜ de bir İslam külliyesi yaptırılması ” projesinden söz ediyor. Projeye önce 20 milyon Riyal değer biçiliyor. Rabıtalılar gerekirse kendilerinin yardım yapabileceklerini söylüyor.
Proje o tarihte ODTÜ Rektörlüğü görevinde bulunan Prof. Mehmet Kıcıman’a sunuluyor. Kıcıman “olumlu” buluyor.
1981 – 1982 yılları TBMM feshedilmiş durumda. TBMM’ye yapılacak camiye Rabıta tarafından verilmesi öngörülen yardım, ODTÜ İslam Külliyesi’ne kaydırılıyor. Bunda, Suudi Arabistan Elçiliği’ne “ODTÜ Cami Yaptırma Derneği” yöneticilerinin başvurusu rol oynuyor. Bu arada dernekler yasası değiştirilmiş durumda ODTÜ Cami Yaptırma Derneği’nin bir başka ülkeden ya da kuruluştan alması ancak İçişleri Bakanlığı’nın izni ile mümkün. Bu izin sağlanıyor ve 1 Milyon Riyal, Türk - Arap Bankasında bir hesaba yatıyor. Dernek ve ODTÜ yetkililerinden oluşan bir komisyon, gerektiğinde Rabıtacılara başvurarak ihtiyaç duyduğu kadar para çekiyor.
Bu arada 1982’de Mehmet Gönlübol, Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından ODTÜ Rektörlüğüne atanıyor. (O günden bugüne değişen sadece isimler, çark aynı şekilde dönüyor)
12 Eylül döneminde başlayan Rabıta zincirine ODTÜ örneği ile ile birlikte ANAP halkası da ekleniyor. Ve tüm bu gelişmelerden Cumhurbaşkanı Evren ile Başbakan Özal’ın sürekli haberi oluyor. Rabıta Çankaya ile Özal Hükümeti’ni birbirine daha çok yaklaştırırken, aralarındaki “su sızmaz rabıta” yeniden su üstüne çıkıyor. 23.3.1987- Yalçın Doğan
Suudi Arabistan destekli şeriat örgütü Rabıta Türkiye’ye ilk çengeli meğer Bülent Ecevit’in Başbakanlığı döneminde atmış!...
15 Mayıs 1979 tarihli teklif… Din İşlerinden sorumlu Devlet Bakanı Dr. Lütfü Doğan imzalamış… Öteki Cumhurbaşkanı Korutürk, Başbakan Bülent Ecevit ve bakanların imzalarını taşıyan 8 Haziran 1979 tarihli Bakanlar Kurulu kararı… Türk resmi görevlileri üç yıl süreyle ücretsiz izinli sayılacak… Ve bu görevliler maaşlarını Rabıta örgütünün Brüksel’deki bürosu gibi çalışan İslam Kültür Merkezinden alacaklar…27.3.1987 – Güngör Mengi
Şaka değil Laik Cumhuriyetin yılmaz savunucuları bunlar, maskeleri bir bir düşüyor. Ecevit hükümeti Uğur Mumcu’nun tespit ettiği Rabıtadan tam üç yıl önce Rabıta ile temasa geçmiş sinsice… A partisi B partisi hepsinin yüzünde bir maske ama hepsi bağlı olduğu ağa babalarından emir alır ve uygular, kısaca değerli Banu Avar’ın dediği gibi hepsi aynı dalın gülleridir, yoktur bir farkları…
Meltem Karakoyun
12.02.2021
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.