İpek böcekleri ve İpek böceği fabrikaları nelerdir?

Genel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.07.2021 - 21:28, Güncelleme: 17.07.2021 - 21:28 2943+ kez okundu.
 

İpek böcekleri ve İpek böceği fabrikaları nelerdir?

İpek böcekleri ve İpek böceği fabrikaları nelerdir?              İpek böcekleri kelebek tırtılıdır. Dut yaprağıyla beslenirler ve çok hızla büyürler. Her yemek yediklerinde vücutlarında bir toksin oluştururlar ve belli bir yetişkinliğe geldiklerinde kendilerine bir koza örerler. Ördükleri kozaları ipek böceği fabrikalarında toplarlar. Tek bir koza 800 metre ipekten oluşabilir. Toplanan kozalar sıcak suya basılır ve içindeki böcekler ölür. Ayrıca ipekleri ilmek ilmek toplanır böylece iplik şeklinde ipekler oluşur. İpek böceği yetiştiriciliği Türkiye’de Bursa, Bilecik, İzmir, Muğla ve Kocaeli gibi şehirlerde daha çok yaygındır.   İpek böcekleri nasıl bir şekilde ürer? İpek böcekleri yumurtlayarak ürer. Doğduklarında küçük siyah tırtıl olarak dünyaya gelirler. Bu siyah tırtıllar hızlı bir şekilde git gide büyürler ve hafif gri ve hafif beyaz bir renge ulaşırlar. Büyüdükleri süreçte çok fazla hatta her zaman her saat yemek yerler ve yedikleri yemek de sadece dut yaprağıdır. Dut yaprağından başka bir şey yemezler eğer yerlerse hastalanır ve ölürler. İpek böcekleri ölene kadar belli bir amaç içinde yaşarlar ve bu amacın önemli bir kısmı üremektir. Yemek yiyerek oluşturdukları malzemeyle yani ipekle koza oluştururlar ve kozaya girerler. Girdikleri kozadan 10 gün sonra çıkarlar ve çıktıklarında hemen yumurtlamaya çalışırlar. Yumurtladıktan 3-4 gün sonra ölürler. Ve 200-500 arası yumurta bırakırlar. İpek böcekleri ve İpek böceği fabrikaları nelerdir?   İpek böcekleri ilk olarak nerede yetiştirildi? İpek böcekleri ilk olarak Çin’de beslenilmeye başlamıştır. Sonra ise bizim ülkemizde ünlenmeye başlamıştır Bursa’nın üstünden geçen ve 2. Yüzyıldan 1800 yıllarına kadar önemini koruyan ipek yolu Bursa şehrinin ipek böceği yetiştirmesine büyük katkı sağlamıştır. Ama şu zamanlar da Türkiye’de eskisi kadar önemi yoktur.   İpek nelerde kullanılır ve ipeğe nasıl davranılması gerek? İpekler liften elde edilir ve bir kumaş türüdür ayrıca iplik yapılıdır. Günlük hayatımızda ise birçok yerde karşımıza çıkabilir. Örneği kıyafetlerde, kumaşlarda, ev eşyaları ve benzeri yerlerde sürekli bulunur. İpeğin rengi solabilir ve çok narindir. Bu nedenle doğru kullanılmalı ve yanlış yerlerde saklanmaması gerek.
İpek böcekleri ve İpek böceği fabrikaları nelerdir?              İpek böcekleri kelebek tırtılıdır. Dut yaprağıyla beslenirler ve çok hızla büyürler. Her yemek yediklerinde vücutlarında bir toksin oluştururlar ve belli bir yetişkinliğe geldiklerinde kendilerine bir koza örerler. Ördükleri kozaları ipek böceği fabrikalarında toplarlar. Tek bir koza 800 metre ipekten oluşabilir. Toplanan kozalar sıcak suya basılır ve içindeki böcekler ölür. Ayrıca ipekleri ilmek ilmek toplanır böylece iplik şeklinde ipekler oluşur. İpek böceği yetiştiriciliği Türkiye’de Bursa, Bilecik, İzmir, Muğla ve Kocaeli gibi şehirlerde daha çok yaygındır.  

İpek böcekleri nasıl bir şekilde ürer?

İpek böcekleri yumurtlayarak ürer. Doğduklarında küçük siyah tırtıl olarak dünyaya gelirler. Bu siyah tırtıllar hızlı bir şekilde git gide büyürler ve hafif gri ve hafif beyaz bir renge ulaşırlar. Büyüdükleri süreçte çok fazla hatta her zaman her saat yemek yerler ve yedikleri yemek de sadece dut yaprağıdır. Dut yaprağından başka bir şey yemezler eğer yerlerse hastalanır ve ölürler. İpek böcekleri ölene kadar belli bir amaç içinde yaşarlar ve bu amacın önemli bir kısmı üremektir. Yemek yiyerek oluşturdukları malzemeyle yani ipekle koza oluştururlar ve kozaya girerler. Girdikleri kozadan 10 gün sonra çıkarlar ve çıktıklarında hemen yumurtlamaya çalışırlar. Yumurtladıktan 3-4 gün sonra ölürler. Ve 200-500 arası yumurta bırakırlar. İpek böcekleri ve İpek böceği fabrikaları nelerdir?  

İpek böcekleri ilk olarak nerede yetiştirildi?

İpek böcekleri ilk olarak Çin’de beslenilmeye başlamıştır. Sonra ise bizim ülkemizde ünlenmeye başlamıştır Bursa’nın üstünden geçen ve 2. Yüzyıldan 1800 yıllarına kadar önemini koruyan ipek yolu Bursa şehrinin ipek böceği yetiştirmesine büyük katkı sağlamıştır. Ama şu zamanlar da Türkiye’de eskisi kadar önemi yoktur.  

İpek nelerde kullanılır ve ipeğe nasıl davranılması gerek?

İpekler liften elde edilir ve bir kumaş türüdür ayrıca iplik yapılıdır. Günlük hayatımızda ise birçok yerde karşımıza çıkabilir. Örneği kıyafetlerde, kumaşlarda, ev eşyaları ve benzeri yerlerde sürekli bulunur. İpeğin rengi solabilir ve çok narindir. Bu nedenle doğru kullanılmalı ve yanlış yerlerde saklanmaması gerek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat