Makedonya

Yaşam 27.07.2017 - 13:12, Güncelleme: 28.02.2024 - 14:28 27318+ kez okundu.
 

Makedonya

Makedonya, Balkanlarda kilit konuma sahip şirin bir ülkedir.
Büyük İskenderin şehri olarak nam salmıştır. Balkanlarda Türklerin yoğun miktarda yaşadığı ülkelerden biridir. Arnavutluk, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan ile beraber Kosova’nın komşusudur. Makedonya uzun yıllar Osmanlı imparatorluğu hakimiyetinde yaşamış bir vilayettir. Bu nedenle çok sayıda tarihi yapı, türbe ve cami barındırmaktadır. Makedonya ’da görmeye değer bir çok şehir bulunuyor. Bunlar arasında en önemlileri Ohrid , Üsküp şehirleri. Üsküp Makedonya’nın başkenti ve kültürel dokusu korunuyor.  Ohrid Makedonya ise dünyaca ünlü ohrid gölü ile meşhur. Bu tatlı suya sahip göl tam bir turizm cenneti ! Balkanlarda gezilebilecek en iyi alternatiflerden biri olan Makedonya ülkesinde bu iki önemli şehri anlatmaya geçmeden önce genel şartlardan bir bahsetmek istiyorum. Makedonya’da resmi para birimi Makedon Denarı. Yaklaşık 150 Makedon Denarı 10 Türk lirasına denk gelmekte. İki kişilik bir yemek menüsü içeceklerle beraber ortalama 35 liradır. Üstelik ülkemizde yiyebileceğinizin iki katı kadar et ürününü bonkörce tabaklarınız da bulabilirsiniz. Para birimi olarak Euro da en çok  kullanılan para birimidir. Balkanların genelinde geçerliliği olan euro para biriminde dikkat etmeniz gereken, metal para kullanmamaktır. Bir çok yer kağıt parayı tercih etmektedir ve metal parayı değerinin altında almaktadır. Tiran gezimiz sırasında buna şahit olduk. Ancak Balkanlarda genel olarak buna şahit olmanız mümkün. Üsküp, Skopi olarak biliniyor Balkanlar’da. Bunu karşılaşacağınız bütün yön tabelalarında görmek mümkün. Slav unsurunun neredeyse bütün Balkanlara hakim olduğu gerçeği sizi bekliyor. Skopi, yani Üsküp bir kültür başkenti. Eski çarşı adıyla bilinen Türk çarşısı, kalesi, Vardar Nehri üzerindeki taş köprüsü ve boylu boyunca yanında uzanan modern köprüler, nehir içerisine yerleştirilmiş gemi oteller ve Türkçe konuşan tüccarlarıyla sanki kendinizi anadolunun küçük bir kentinde hissetmenizi sağlar. Makedonya Meydanı[/caption] Makedonya meydanı Üsküp’ü bir araya toplayan büyük bir meydan ve içerisinde meşhur Büyük İskender heykeli var. Bununla beraber bir çok heykel görmek mümkün. Taş köprünün yanı sıra uzanan köprülerin yanında Arkeoloji binası ve köprülerin üzerinde dünyadaki önemli kişilerin heykeli mevcut. Heykel dediysek öyle üç beş tane değil neredeyse yüz tane heykel var desek yeridir. Biz saymayı bıraktık. Rahibe Teresa evi de görülmesi gereken güzel yerler arasında.  Canyon Matka adıyla bilinen yer ise tam bir cennet. Dağlar arasına yapılmış bu yapay nehir, bizlere çeşitli aktiviteler sunuyor ve mutlaka görülmesi gereken yerler listenize eklemelisiniz. Ohrid şehri ise küçük bir şehir ve ohri gölüyle ünlü. Bu göl bir doğa harikasıdır ve dünya üzerinde kendini temizleme özelliği olan nadir göllerdendir. İçerisindeki bakteriler bunu sağlıyor. Tekne turu yaparak harika zaman geçirebilirsiniz.
Makedonya, Balkanlarda kilit konuma sahip şirin bir ülkedir.

Büyük İskenderin şehri olarak nam salmıştır. Balkanlarda Türklerin yoğun miktarda yaşadığı ülkelerden biridir. Arnavutluk, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan ile beraber Kosova’nın komşusudur. Makedonya uzun yıllar Osmanlı imparatorluğu hakimiyetinde yaşamış bir vilayettir. Bu nedenle çok sayıda tarihi yapı, türbe ve cami barındırmaktadır. Makedonya ’da görmeye değer bir çok şehir bulunuyor. Bunlar arasında en önemlileri Ohrid , Üsküp şehirleri. Üsküp Makedonya’nın başkenti ve kültürel dokusu korunuyor. 

Ohrid Makedonya ise dünyaca ünlü ohrid gölü ile meşhur.

Bu tatlı suya sahip göl tam bir turizm cenneti ! Balkanlarda gezilebilecek en iyi alternatiflerden biri olan Makedonya ülkesinde bu iki önemli şehri anlatmaya geçmeden önce genel şartlardan bir bahsetmek istiyorum. Makedonya’da resmi para birimi Makedon Denarı. Yaklaşık 150 Makedon Denarı 10 Türk lirasına denk gelmekte. İki kişilik bir yemek menüsü içeceklerle beraber ortalama 35 liradır. Üstelik ülkemizde yiyebileceğinizin iki katı kadar et ürününü bonkörce tabaklarınız da bulabilirsiniz. Para birimi olarak Euro da en çok  kullanılan para birimidir. Balkanların genelinde geçerliliği olan euro para biriminde dikkat etmeniz gereken, metal para kullanmamaktır. Bir çok yer kağıt parayı tercih etmektedir ve metal parayı değerinin altında almaktadır. Tiran gezimiz sırasında buna şahit olduk. Ancak Balkanlarda genel olarak buna şahit olmanız mümkün.

Üsküp, Skopi olarak biliniyor Balkanlar’da.

Bunu karşılaşacağınız bütün yön tabelalarında görmek mümkün. Slav unsurunun neredeyse bütün Balkanlara hakim olduğu gerçeği sizi bekliyor. Skopi, yani Üsküp bir kültür başkenti. Eski çarşı adıyla bilinen Türk çarşısı, kalesi, Vardar Nehri üzerindeki taş köprüsü ve boylu boyunca yanında uzanan modern köprüler, nehir içerisine yerleştirilmiş gemi oteller ve Türkçe konuşan tüccarlarıyla sanki kendinizi anadolunun küçük bir kentinde hissetmenizi sağlar. Makedonya Meydanı[/caption] Makedonya meydanı Üsküp’ü bir araya toplayan büyük bir meydan ve içerisinde meşhur Büyük İskender heykeli var. Bununla beraber bir çok heykel görmek mümkün. Taş köprünün yanı sıra uzanan köprülerin yanında Arkeoloji binası ve köprülerin üzerinde dünyadaki önemli kişilerin heykeli mevcut. Heykel dediysek öyle üç beş tane değil neredeyse yüz tane heykel var desek yeridir. Biz saymayı bıraktık. Rahibe Teresa evi de görülmesi gereken güzel yerler arasında.  Canyon Matka adıyla bilinen yer ise tam bir cennet. Dağlar arasına yapılmış bu yapay nehir, bizlere çeşitli aktiviteler sunuyor ve mutlaka görülmesi gereken yerler listenize eklemelisiniz. Ohrid şehri ise küçük bir şehir ve ohri gölüyle ünlü. Bu göl bir doğa harikasıdır ve dünya üzerinde kendini temizleme özelliği olan nadir göllerdendir. İçerisindeki bakteriler bunu sağlıyor. Tekne turu yaparak harika zaman geçirebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
startup ekosistemi, istanbul kaynak makinesi, boşanma avukatı, istanbul evden eve nakliyat, takipçi satın al, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat