Sputnik Sevgilim Kitap Konusu

Yazarlar 15.09.2017 - 01:22, Güncelleme: 01.03.2024 - 21:09 19725+ kez okundu.
 

Sputnik Sevgilim Kitap Konusu

Kitap Özeti Sputnik Sevgilim Kitap Konusu
Sputnik Sevgilim Kitap Konusu Sputnik sevgilim kitap konusu 'nu anlatacağım yazar Haruki Murakami 1949 yılında Japonya’nın Kyoto kentinde doğmuştur. Yazar üniversite öğrenimini Tokyo’da bulunan Vaseda Ünivrs'itesinde tamamlamıştır. 1986-1955 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerinde yaşamıştır. Yazar ilk kitabı olan Kaze No Uta O Kike ile 1979 yılında Gunzou Edebiyat Ödülünü almıştır. Yazarın Japonya ve dünyaca ünlü olması ise İmkânsızın Şarkısı adlı romanı ile gerçekleşmiştir. Yazarın Sputnik Sevgilim adlı romanı Japonya’da 1999 yılında yayımlansa da Türkiye’de çevirisi 2016 yılında gerçekleşmiştir. Kitap Özeti Sputnik Sevgilim Kitap Konusu Soyut bir varoluş yolculuğuna çıktığım bu romanda İsviçre, Yunanistan ve Roma’yı gezeceğiz kahramanla birlikte. Kitapta ki diyaloglar anlatıcı, Sumire ve Myu arasında geçmektedir. Sputnik Sevgilim adlı bu kitap anlatıcı, Sumire ve Myu arasında geçmiş ve gelecek arasında zaman kavramını yitirerek anlatılan bir seyahat ya da gezi kitabı gibide diyebilirim. Haruki Murakami’nin yazdığı bu hikâyeden etkilenmemek elde değil. Kitabın başında anlatıcı, Sumire ve Myu, Sputnik’in anlamı ve üniversite hayatlarının yaşamı anlatılmaktadır. Son sayfalarda anladığımız kadarıyla Sputnik bilinmezliğe seyahat eden bir Rus kozmonot olarak karşımıza çıkmaktadır. Aslına bakılırsa anlatıcı, Sumire ve Myu arasında bir aşk üçgeni varmış gibi görülse de öyle değil. Kitabı okurken Myu’nun sürekli geçmişe döndüğünü ve kendini sorguladığını görmekteyiz. Sumire ve Myu arasında yaşanan ilişkinin trans’ın öncesi ve sonrası gibi gelse de sayfalar ilerledikçe karakterler kendilerini eşcinsel olarak tanımlıyorlar. Kitabın sonlarına geldiğinde ise Sumire’nin kaybolması ile Myu derin bir boşluğa düşerek kendini boş bir kabuk gibi görmektedir. Sumire, Myu’nun ağır bir travmadan sonra yarattığı diğer bir kişiliktir aslında. Romanın kritik noktası ise Ferdinando’nun etrafında gelişmektedir. Sputnik Sevgilim Kitap konusunun kurgusuna baktığımızda kendini ve varoluşu arayan bir roman. Sumire kitap yazarlık konusunda saplantılı ve iki arkadaşını bu yolculuğa sürüklemekle ilgilidir. Anlatıcı her ne kadar şıpsevdi ve bağlanma konusunda sorunları olsa da hemen kabullenen geçişle gelecek arasında soyut bir hayat yaşamaktadır. Bu konunun bitimiyle yaz tatili de sonlanması da hikâyenin dikkat çekici yönlerinden birisidir. Üniversite’de başlayan bu hikaye Sumire’nin okulu bırakması ve kendini Myu’nun yanında Roma’da bulmasıyla devam ediyor. Selçuk Softa
Kitap Özeti Sputnik Sevgilim Kitap Konusu

Sputnik Sevgilim Kitap Konusu Sputnik sevgilim kitap konusu 'nu anlatacağım yazar Haruki Murakami 1949 yılında Japonya’nın Kyoto kentinde doğmuştur. Yazar üniversite öğrenimini Tokyo’da bulunan Vaseda Ünivrs'itesinde tamamlamıştır. 1986-1955 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerinde yaşamıştır. Yazar ilk kitabı olan Kaze No Uta O Kike ile 1979 yılında Gunzou Edebiyat Ödülünü almıştır. Yazarın Japonya ve dünyaca ünlü olması ise İmkânsızın Şarkısı adlı romanı ile gerçekleşmiştir. Yazarın Sputnik Sevgilim adlı romanı Japonya’da 1999 yılında yayımlansa da Türkiye’de çevirisi 2016 yılında gerçekleşmiştir.

Kitap Özeti Sputnik Sevgilim Kitap Konusu

Soyut bir varoluş yolculuğuna çıktığım bu romanda İsviçre, Yunanistan ve Roma’yı gezeceğiz kahramanla birlikte. Kitapta ki diyaloglar anlatıcı, Sumire ve Myu arasında geçmektedir. Sputnik Sevgilim adlı bu kitap anlatıcı, Sumire ve Myu arasında geçmiş ve gelecek arasında zaman kavramını yitirerek anlatılan bir seyahat ya da gezi kitabı gibide diyebilirim.

Haruki Murakami’nin yazdığı bu hikâyeden etkilenmemek elde değil. Kitabın başında anlatıcı, Sumire ve Myu, Sputnik’in anlamı ve üniversite hayatlarının yaşamı anlatılmaktadır. Son sayfalarda anladığımız kadarıyla Sputnik bilinmezliğe seyahat eden bir Rus kozmonot olarak karşımıza çıkmaktadır. Aslına bakılırsa anlatıcı, Sumire ve Myu arasında bir aşk üçgeni varmış gibi görülse de öyle değil. Kitabı okurken Myu’nun sürekli geçmişe döndüğünü ve kendini sorguladığını görmekteyiz. Sumire ve Myu arasında yaşanan ilişkinin trans’ın öncesi ve sonrası gibi gelse de sayfalar ilerledikçe karakterler kendilerini eşcinsel olarak tanımlıyorlar. Kitabın sonlarına geldiğinde ise Sumire’nin kaybolması ile Myu derin bir boşluğa düşerek kendini boş bir kabuk gibi görmektedir. Sumire, Myu’nun ağır bir travmadan sonra yarattığı diğer bir kişiliktir aslında. Romanın kritik noktası ise Ferdinando’nun etrafında gelişmektedir.

Sputnik Sevgilim Kitap konusunun kurgusuna baktığımızda kendini ve varoluşu arayan bir roman. Sumire kitap yazarlık konusunda saplantılı ve iki arkadaşını bu yolculuğa sürüklemekle ilgilidir. Anlatıcı her ne kadar şıpsevdi ve bağlanma konusunda sorunları olsa da hemen kabullenen geçişle gelecek arasında soyut bir hayat yaşamaktadır. Bu konunun bitimiyle yaz tatili de sonlanması da hikâyenin dikkat çekici yönlerinden birisidir. Üniversite’de başlayan bu hikaye Sumire’nin okulu bırakması ve kendini Myu’nun yanında Roma’da bulmasıyla devam ediyor.

Selçuk Softa

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
takipçi satın al, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat