Antep Zeugma Müzesi

Yaşam 19.09.2017 - 17:45, Güncelleme: 01.03.2024 - 21:08 19069+ kez okundu.
 

Antep Zeugma Müzesi

Tarihi Antep Evleri / Antep Zeugma Müzesi
Antep Zeugma Müzesi Gaziantep Zeugma ve Şehir Yapısı Antep Şehri ! Doğunun Paris’i olarak bilinen muazzam kent! Antep, kurtuluş savaşındaki mücadelesinden ötürü kahramanlıklarının karşılığı olarak Gazi ünvanına nail olmuş ve Gaziantep adıyla günümüze kadar gelmiş kadim bir şehirdir. Antep’te Tarihi eserlerin sergilendiği Zeugma müzesi mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Ancak biz Zeugma müzesine geçmeden önce sizi Antep’in tarihi sokaklarında bir gezdirelim. Tarihi Antep Evleri / Antep Zeugma Müzesi Gaziantep’te şehrin dar sokaklarından geçmeden şehri gezmek neredeyse imkansız. O dar sokaklar nice tarihi olaylara ev sahipliği yapmıştır. Antep’in tarihi evleri dışarıdan yüksek görünümlü konak tipi yapılardır ve içeride avluya sahiptirler. Neredeyse hepsi klasik mimari ile üretilmiştir. Yapı gereği dış mekandan oldukça soyutlanmış bir mimariye sahiplerdir. Avludan dışarıya çıkış sağlanır ve  yine avluda kiler, ocaklık, hela gibi bölümler de bulunmaktadır. Evin üstündeki dışarı yönelik çıkıntılara köşk adını veriyoruz. Evler tek katlı, iki katlı ve üç katlı olarak inşa edilmiş olsa da genellikle iki katlı evlerin yaygın olduğu görülmektedir. Bu evleri iyice keşfettikten sonra Bakırcılar Çarşısına geçiyoruz. Antep Zeugma Müzesi Bakırcılar Çarşısı Bakırcılar çarşısı Antep’te Şahinbey olarak da anılan bir yerdir ve Eski Saray Caddesinde yer almaktadır. Tam 500 yıllık bir geçmişi olan  Bakırcılar Çarşısı’nda bakırın her türlü çeşidini bulabilirsiniz. Eserler adeta birer sanat ürünüdür ve çok ucuza satılmaktadır. Mutlaka bu tarihi yapıda dolaşmalı ve tık tak seslerinin eşliğinde bakır tezgahlarını gezmelisiniz. Bakırcılar çarşısından sonraki durağınız ise Bedestenler olmalıdır. Bedestenler Osmanlı’dan kalma tarihi çarşı yapılarıdır. Zincirli Bedesten  olarak bilinen Kara Basamak Bedesteni şehrin en ünlü Bedestenidir. Zeugma Antik Kenti Belkıs köyü yakınlarındaki Zeugma Antik Kenti Gaziantep’in Nizip ilçesinde yer almaktadır. Burada İskender’in komutanlarından Seleukos Nikator, sefer sırasında bir şehir kurmuştur ve bu şehir kalıntıları günümüze kadar gelmiştir. Bu kent M.Ö 64 senesinde Roma’ya dahil edilerek Zeugma adı verilmiştir. Zeugma “geçit” demektir Zeugma müzesi ise mozaik üzerine kurulu bir müze olsa da bu şehrin kalıntılarını da barındırmaktadır. Zeugma müzesinde Çingene Kızı Menad mozaiği meşhur bir yapıdır. Gaziantep kalesini de ziyaret ettikten sonra Antep gezinizi gönül rahatlığıyla tamamlayabilirsiniz. Ancak Antep kebabı ve yöresel yemeklerini asla tatmadan o kentten ayrılmamanız gerektiğini unutmamalısınız.
Tarihi Antep Evleri / Antep Zeugma Müzesi

Antep Zeugma Müzesi Gaziantep Zeugma ve Şehir Yapısı Antep Şehri ! Doğunun Paris’i olarak bilinen muazzam kent! Antep, kurtuluş savaşındaki mücadelesinden ötürü kahramanlıklarının karşılığı olarak Gazi ünvanına nail olmuş ve Gaziantep adıyla günümüze kadar gelmiş kadim bir şehirdir. Antep’te Tarihi eserlerin sergilendiği Zeugma müzesi mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Ancak biz Zeugma müzesine geçmeden önce sizi Antep’in tarihi sokaklarında bir gezdirelim.

Tarihi Antep Evleri / Antep Zeugma Müzesi

Gaziantep’te şehrin dar sokaklarından geçmeden şehri gezmek neredeyse imkansız. O dar sokaklar nice tarihi olaylara ev sahipliği yapmıştır. Antep’in tarihi evleri dışarıdan yüksek görünümlü konak tipi yapılardır ve içeride avluya sahiptirler. Neredeyse hepsi klasik mimari ile üretilmiştir. Yapı gereği dış mekandan oldukça soyutlanmış bir mimariye sahiplerdir. Avludan dışarıya çıkış sağlanır ve  yine avluda kiler, ocaklık, hela gibi bölümler de bulunmaktadır. Evin üstündeki dışarı yönelik çıkıntılara köşk adını veriyoruz. Evler tek katlı, iki katlı ve üç katlı olarak inşa edilmiş olsa da genellikle iki katlı evlerin yaygın olduğu görülmektedir. Bu evleri iyice keşfettikten sonra Bakırcılar Çarşısına geçiyoruz.

Antep Zeugma Müzesi

Bakırcılar Çarşısı

Bakırcılar çarşısı Antep’te Şahinbey olarak da anılan bir yerdir ve Eski Saray Caddesinde yer almaktadır. Tam 500 yıllık bir geçmişi olan  Bakırcılar Çarşısı’nda bakırın her türlü çeşidini bulabilirsiniz. Eserler adeta birer sanat ürünüdür ve çok ucuza satılmaktadır. Mutlaka bu tarihi yapıda dolaşmalı ve tık tak seslerinin eşliğinde bakır tezgahlarını gezmelisiniz. Bakırcılar çarşısından sonraki durağınız ise Bedestenler olmalıdır. Bedestenler Osmanlı’dan kalma tarihi çarşı yapılarıdır. Zincirli Bedesten  olarak bilinen Kara Basamak Bedesteni şehrin en ünlü Bedestenidir.

Zeugma Antik Kenti

Belkıs köyü yakınlarındaki Zeugma Antik Kenti Gaziantep’in Nizip ilçesinde yer almaktadır. Burada İskender’in komutanlarından Seleukos Nikator, sefer sırasında bir şehir kurmuştur ve bu şehir kalıntıları günümüze kadar gelmiştir. Bu kent M.Ö 64 senesinde Roma’ya dahil edilerek Zeugma adı verilmiştir. Zeugmageçit” demektir Zeugma müzesi ise mozaik üzerine kurulu bir müze olsa da bu şehrin kalıntılarını da barındırmaktadır. Zeugma müzesinde Çingene Kızı Menad mozaiği meşhur bir yapıdır. Gaziantep kalesini de ziyaret ettikten sonra Antep gezinizi gönül rahatlığıyla tamamlayabilirsiniz. Ancak Antep kebabı ve yöresel yemeklerini asla tatmadan o kentten ayrılmamanız gerektiğini unutmamalısınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergalerisi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
takipçi satın al, istanbul bodrum nakliyat, Mersin Evden Eve, https://www.metkimbocekilaclama.com/, kasko teklifi, malatya araç kiralama, en iyi evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, evden eve nakliyat, istanbul böcek ilaçlama, hasta yatağı kiralama, mide balonu, evden eve nakliyat