Yurt genelinde bugün hava nasıl olacak? (5.10.2024)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumu sakin geçecek. Yurdun kuzeybatı kesimleri gün içinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir gökyüzü ile karşılaşacak. Gece saatlerinde ise özellikle Marmara’nın batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava genellikle açık ve az bulutlu olacak.

Ankara (İGFA) - Hava sıcaklıkları ülke genelinde 1 ila 3 derece artış gösterecek ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Doğu bölgelerinde ise kuzey ve kuzeybatıdan esmesi bekleniyor.

Meteorolojik Uyarılar: Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada herhangi bir meteorolojik uyarı bulunmamaktadır.

Bölgelerimize Göre Hava Durumu Marmara Bölgesi

Marmara’da hava, gün içinde parçalı bulutlu olacak, ancak gece saatlerinde bulutlar artacak ve batı kesimlerde sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Sabah saatlerinde bölgenin güney kesimlerinde pus ve yer yer sis oluşması bekleniyor.

Edirne: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 31°C. İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, 28°C. Kırklareli: Gece saatlerinde sağanak yağışlı, 29°C. Kocaeli: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, 32°C. Ege Bölgesi

Hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve akşam saatlerinde hafif serinlik hissedilebilir.

Afyonkarahisar: Açık ve az bulutlu, 28°C. Denizli: Açık, 34°C. İzmir: Parçalı bulutlu, 32°C. Muğla: Az bulutlu ve açık, 31°C. Akdeniz Bölgesi

Hava açık ve az bulutlu. Yüksek sıcaklıklar etkili olacak.

Adana: Açık, 34°C. Antalya: Açık, 28°C. Hatay: Açık, 32°C. Mersin: Açık, 30°C. İç Anadolu Bölgesi

Bölge genelinde açık ve güneşli bir hava hakim. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde olacak.

Ankara: Açık, 28°C. Eskişehir: Açık, 28°C. Konya: Açık, 26°C. Batı Karadeniz

Bölge geneli az bulutlu ve açık. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis görülebilir.

Bolu: Açık, 29°C. Zonguldak: Açık, 27°C. Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

Amasya: Parçalı bulutlu, 29°C. Trabzon: Az bulutlu, 24°C. Doğu Anadolu

Bölge genelinde açık hava etkili olacak.

Erzurum: Açık, 20°C. Van: Açık, 21°C. Güneydoğu Anadolu

Bölge açık ve güneşli. Sıcaklıklar yüksek.

Diyarbakır: Açık, 31°C. Gaziantep: Açık, 32°C. Denizlerde Hava Durumu

Denizlerde fırtına beklenmiyor. Marmara, Ege ve Karadeniz’de rüzgar güneyli yönlerden esiyor. Dalga boyları genel olarak 0,5 ila 2 metre arasında seyredecek, görüş açık olacak.